Liigan kaksi parasta kohtaavat Tampassa (NHL-Ennakko 14 joulukuuta)

NHL:n runkosarjasta on nyt pelattu kolmannes ja isot joukkueet alkavat erottumaan muista. Koko liigan suurimmat suosikit Tampa Bay Lighting (Kerroin Stanley Cup mestariksi 5.00) ja Toronto Maple Leafs (Kerroin 5.50) ovat tällä hetkellä idän konferenssin kärjessä ja nämä joukkueet kohtaavat toisensa perjantai aamuna Tampan Amalie Arenalla.

Lightning – Maple Leafs 2:30 perjantai aamu
Kertoimet: 1.83 – 2.10

Tampa Bay oli ennen kauden alkua liigan suurin suosikki sillä heiltä ei löytynyt oikein yhtään heikkouksia ja he ovatkin vastanneet odotuksia lähes täysin. Liigan kärkijoukkue on myös koko liigan parhaimmassa vireessä sillä he ovat voittaneet seitsemän viimeistä otteluaan ja 10 viimeisestä yhdestätoista. Heillä on nyt kuuden pisteen ero toisena olevaan Torontoon. Kaikki tämä vaikka joukkueelta on puuttunut heidän ykkösmaalivahtinsa Andrei Vasilevskiy loukkaantumisen takia noin kuukauden ajan. Hän voi itse asiassa palata tähän otteluun joka tekee joukkueesta vieläkin paremman.

Toronton kausi on ollut erittäin vahva myös ja he ovatkin liigan paras vierasjoukkue 12-4-0 saldollaan. Yksi heidän viime kauden parhaimmista pelaajista, William Nylander sai sopimusasiat kuntoon ja on vastikään tehnyt paluun kaukaloon tehden joukkueen hyökkäyspelaamisesta vieläkin vaarallisemman. Hän hakee vielä hieman peliään, mutta viimeksi Carolina voitossa hän teki kaksi syöttöpistettä ja parempaa on tulossa. Ottelussa hän pelasi Marleaun ja Kadrin kanssa samassa ketjussa ja jos heidän yhteispeli löytyy niin Torontolla on kaksi todella kovaa ja tehokasta ketjua.

 Tässä ottelussa kohtaavat liigan kaksi eniten maaleja tekevää joukkuetta. Toronton keskiarvo on 3.5 maalia per ottelu, mutta Tampalla se on huikea 4 maalia per ottelu. Tampa on ollut itseasiassa viime aikoina vieläkin paremmassa vireessä sillä Vasilevskiyn loukkaantumisen jälkeen, he ovat tehneet maaleja 4.7 keskiarvolla per ottelu!!! Kucherov ja Brayden Point ovat olleet Tampan parhaat tähän mennessä, mutta nyt Steven Stamkoskin on löytänyt vireen. Hän teki viime ottelussa hattu-tempun New York Rangersia vastaan ja on nyt tehnyt 10 pistettä viimeisessä viidessä ottelussa.

Johtuen molempien hyökkäystehoista, tähän otteluun on laitettu yli 7.0 maalin linja. Jos uskoo että maalitehtailu jatkuu niin sitä voi pelata 2.08 kertoimella.

Jets – Oilers 03:00 perjantai aamu
Kertoimet: 1.55 – 2.55

Patrik Laineen maalitehtailu on hieman tyrehtynyt, mutta Winnipegillä silti kulkee ihan hyvin. Jets on voittanut kaksi viimeistä otteluaan joka on nostanut heidät lännen konferenssin kolmanneksi, 2 pistettä johtavaa Calgaryä perässä. Edmonton on tällä hetkellä lännen kahdeksantena, mutta suunta on ylöspäin sillä he ovat ottaneet neljä voittoa nyt peräkkäin.

St. Louis Blues yllätti Jetsin Winnipegissä voittaen rangaistuslaukauskisassa 1-0. Tämän jälkeen Winnipeg palasi omalle tasolleen tehden kuusi maalia Chicagoa vastaan (6-3 voitto) ja seitsemän Philadelphiaa vastaan (7-1 voitto). Seitsemästä viime ottelustaan Winnipeg on ottanut kuusi voittoa. Kotiotteluissa he ovat yksi liigan parhaita 11-4-2 saldolla. Yksi Winnipegin suurimmista vahvuuksista on joukkueen leveys. Erityisesti maalivahtipelissä heillä on kaksi todella vahvaa pelaajaa. Connor Hellebuyck on yksi liigan parhaita maalivahteja, mutta nyt Laurent Brossoit on myös pelannut vahvaa kautta. Kahdeksasta ottelusta hän on voittanut kuusi ja hänellä on liigan korkein torjuntaprosentti, 93,2%.

Heti kun Edmonton laittoi Mikko Koskisen maaliinsa niin joukkueen otteet ovat parantuneet huomattavasti. Iso suomalainen oli huippumaalivahti KHL liigassa, mutta harva uskoi hänen onnistumiseen NHL:ssä varsinkaan heikon harjoituskauden jälkeen. Cam Talbotin haparoidessa, Koskinen nostettiin maaliin ja hän ei ole pettänyt. Oilersin 17 voitosta, Koskinen on voittanut kymmenen vaikka on pelannut vain 15 ottelua tällä kaudella. Päästettyjen maalien tilastoissa Koskinen on Pekka Rinteen perässä toisena 2.2 päästetyn maalin keskiarvolla. Hän on torjuntaprosenteissa liigan seitsemäs (92,70%) ja hän on pelannut Vegasin Fleuryn jälkeen jaetusti toiseksi eniten nollapelejä (3) liigassa.

Vaikka Jets jäi nollille Bluesia vastaan niin he ovat silti tehneet viimeiseen seitsemään otteluun maaleja 3.7 keskiarvolla. Edmonton on taas ollut erittäin hyvä puolustuksessa sillä vaikka edellisessä ottelussa Colorado teki 4 maalia, niin viimeiseen kuuteen otteluun he ovat päästäneet maaleja vain 2.16 keskiarvolla. Edmonton voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 4-5 jatkoajan jälkeen, mutta nyt tuskin näin montaa maalia nähdään jos Koskinen on maalissa. Alle kuutta maalia voi pelata 1.98 kertoimella.

Predators – Canucks 03:00 perjantai aamu
Kertoimet: 1.47 – 2.85

Lännen kakkosjoukkue Nashville Predators kohtaa kovassa vireessä olevan Vancouver Canucksin Bridgestone areenalla. Nashville on lännen suosikki Stanley Cup finaaleihin ja heillä on liigan kolmanneksi pienin mestaruuskerroin 8.00. Vancouver on lännessä vasta 11. sijalla, mutta he ovat ottaneet tulokastähti Elias Petterssonin johdolla nyt kolme peräkkäistä voittoa putkeen. Joukkueet kohtasivat toisensa vain viikko sitten Vancouverissa jossa kotijoukkue otti 5-3 voiton.

Nashville otti Ottawasta 3-1 voiton viime kierroksella, mutta viimeiseen kymmeneen otteluun he ovat ottaneet vain 5 voittoa. Vaikka he ovat yksi liigan parhaita kotijoukkueita 12-5-0 saldolla niin Ottawa voittoa edelsi kaksi kotitappiota Arizonalle (0-3) ja Coloradolle (2-3). Viimeiseen 87 kotiotteluun, Nashvillellä on 69% voittoprosentti joka on yksi liigan parhaista.

Vancouver on ollut pitkään heikko vierasjoukkue sillä 49 viime vierasottelustaan he ovat voittaneet vain 15. Vancouver on kuitenkin isojen putkien joukkue, niin huonossa kuin hyvässäkin. Tällä hetkellä heillä on taas hyvä putki meneillään niin on vaikea pelata heitä vastaan. Nashville on suosikki, mutta Vancouver voi tehdä ottelusta heille vaikean.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ