Idän kilpakumppanit Capitals ja Penguins kohtaavat (NHL Ennakko 20-21 joulukuuta)

NHL on edennyt tällä kaudella vaiheeseen jossa joukkueet ovat pelanneet 32-37 ottelua. Idässä Tampa Bay, Toronto ja Buffalo ovat konferenssin kärjessä. Lännessä taas Winnipeg, Calgary ja Nashville jakavat kärkipaikan 46 pisteellään. 

Capitals – Penguins (torstai aamu 03:00)

Kertoimet: 1.71 – 2.20

Hallitseva mestari Washington Capitals on heikohkon alun jälkeen jälleen osoittamassa mestarin elkeitä. He ovat viiden viime pelin perättäisen voiton jälkeen nousseet Metropolitan divisioonan kärkeen ja samalla heidän Stanley Cup mestaruus kerroin on laskenut 15:sta. Se on koko liigan viidenneksi alhaisin.

Yksi iso syy Capitalsin kovaan vireeseen on heidän ikinuori legendansa Alexander Ovechkin. Hän on yksi sukupolvensa parhaimmista pelaajista ja hän teki viime viikolla perättäiset hattu-temput jotka nostivat hänet NHL:n maalipörssissä ylivoimaiseen kärkeen, ohi mm. Patrik Laineen.

Ovechkinilla on nyt 29 maalia tällä kaudella, joka on viisi maalia enemmän kuin toisena olevalla Jeff Skinnerillä. Capitals on hyödyntänyt tämän Ovechkinin vireen sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta he ovat keränneet kahdeksan voittoa joka on avannut heille neljän pisteen johdon divisioonassa ja heillä on myös yksi peli vähemmän pelattuna kuin toisena olevalla Columbus Blue Jacketsilla.

Vire ei ole heilläkiin ihan täydellinen. Huonot joukkueet löytävät aina jonkin keinon hävitä niin samanlaisesti hyvät joukkueet löytävät keinon voittaa huonollakin pelillä. Washingtonin kaksi viimeistä voittoa ovat tulleet rangaistuslaukauskilpailuista.

Seuraavaksi Washington kohtaa kovassa Metropolitan divisioonan kärkijoukkueiden ottelussa pahimman kilpailijansa Pittsburgh Penguinsin eli pääsemme jälleen nauttimaan Ovechkinin ja Sidney Crosbyn keskinäisestä taistelusta. Pittsburgh otti vuonna 2017 toisen peräkkäisen Stanley Cup mestaruutensa jota Washingtonkin nyt jahtaa.

Pittsburghilla on joukkue joka pystyy voittamaan kenet tahansa parhaimpana päivänään, mutta viime aikoina näitä hyviä päiviä ei ole näkynyt usein. He eivät ole liikaa vielä Washingtonin perässä sillä he ovat divisioonassa neljäntenä seitsemän pistettä Capitalsia perässä. Joukkueen nykyinen vire ei kuitenkaan vakuuta.

Pittsburgh Penguins on voittanut viisi ottelua viimeisestä kymmenestä, joista yksi tappio tuli jatkoajalla. Edellisessä ottelussa he hävisivät Anaheimille 4-2 ja on vaikea lyödä vetoa joukkueen puolesta jolta on itseluottamus hieman kateissa.

Washingtonilla on etunaan hyvän vireen lisäksi kotietu tässä ottelussa. Kotonaan Capital One Arenalla, Washington on voittanut 62.5% otteluistaan tällä kaudella (10-4-2) ja hävinnyt vain neljä varsinaisen peliajan jälkeen. Kotietu on ollut joukkueiden aikaisimmissa kohtaamisissa isossa asemassa sillä molemmissa tämän kauden otteluissa, kotijoukkue on ottanut kaksi pistettä. Ovechkinin kova vire voi taata että sama jatkuu nytkin.

Avalanche – Canadiens (torstai aamu 03:30)

Kertoimet: 1.64 – 2.30

Colorado Avalanche on voittanut useita ihailijoita tällä kaudella hyvällä pelillään ja heiltä löytyy liigan paras hyökkäyskolmikko. Suomen Mikko Rantanen johtaa vieläkin NHL:n pistepörssiä 56 pisteellään. Hänellä on kolme pistettä ennemmän kuin ketjukaveri Nathan MacKinnonilla ja kuusi pistettä enemmän kuin kolmantena olevalla Tampa Bayn Nikita Kucherovilla.

Coloradon tämän hetkinen vire on kuitenkin heikohko kun kyseessä on yksi lännen konferenssin kärkijoukkueista. Colorado on tällä hetkellä lännessä kuudentena, mutta he ovat voittaneet vain neljä ottelua viimeisestä kymmenestä. Heidän Stanley Cup mestaruuskertoimensa on noussut jo niinkin houkuttelevaan kuin 19:sta.

Avalanchen isoin ongelma on joukkueen syvyys sillä kärkiketjun takana ei ole hirveästi tehoja. Tämä voi ollakin se isoin syy joka voi estää heidän menestyksensä tällä kaudlla. Joukkue pystyy kuitenkin haastamaan kenet tahansa yksittäisissä otteluissa sillä vain Tampa Bay on onnistunut tekemään enemmän maaleja tällä kaudella kuin Colorado.

Rantasen Avalanche on pelannut tällä kaudella useamman vierasottelun ja heillä on nyt kaksi kotiottelua putkeen jossa he toivovat kaventamaan Winnipegin ja Nashville neljän pisteen etumatkaa läntisessä divisioonassa.

Coloradon vastustaja Pepsi Centerissä on Montreal Canadiens ja kuten heidän isäntänsä, heidän viimeaikaiset esitykset eivät ole olleet ihan parhaat mahdollisest sillä viimeisistä kymmenestä ottelusta on tullut kuusi voittoa ja neljä tappiota.

Montreal ei ole Coloradoa perässä kuin kolme pistettä sarjataulukossa (39-42), mutta he ovat hieman helpommassa divisioonassa ja heiltä puuttuu samanlaiset tähtipelaajat kuin mitä Coloradolla on.

Montreal hävisi edellisen ottelunsa 0-4 kotonaan Boston Bruinsille ja on vaikea nähdä että he onnistuisivat palaamaan voittokantaan Coloradossa, paitsi tietenkin jos Carey Price pelaa unelmapelin maalilla.

Sharks – Jets (perjantai aamu 05:30)

NHL:n yksi parhaista joukkueista tällä hetkellä on Paul Mauricen Winnipeg Jets jotka ovat voittaneet kahdeksan ottelua viimeisestä kymmenestä. He hävisivät viimeksi yllättäen liigan jumbojoukkue Los Angeles Kingsille, mutta tätä ennen he olivat pelanneet viisi ottelua putkeen ilman tappioita. Tämä hyvä putki on nostanut heidät jo länsi konferenssin kärkeen tasapistein Calgaryn ja Nashville kanssa.

Tähän hyvään putkeen kuului myös iso voitto liigan suosikista Tampa Bay Lightningista. Joukkueen paras pelaaja tällä hetkellä ei ole Patrik Laine vaan Mark Scheifele joka on kovassa iskussa. Viimeiseen kuuteen otteluun hän on tehnyt 14 pistettä. Winnipeg on noussut liigan nelossuosikiksi 12.00 kertoimella. Heidän divisioonan kärkipaikkatavoittelu joutuu seuraavaksi kovalle koetukselle SAP Centerissä San Josea vastaan.

San Jose nauttii omasta hyvästä putkestaan sillä he ovat ottaneet viisi peräkkäistä voittoa, napaten kaksi pistettä viimeksi Minnesota Wildilta 0-4. He ovat enää kolme pistettä konferenssin kärkikolmikkoa jäljessä.

Sharksin suurimmat ongelmat ovat olleet vierasotteluissa, mutta kotona SAP Centerissä peli on kulkenut. He ovat voittaneet 11 kotiottelua kuudestatoista ja he voivat laittaa lisää painetta Winnipegin ja muiden kärkijoukkuiden niskaan ja laskea heidän Stanley Cup mestaruuskerrointa (21.00) vielä entisestään.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ