Sebastian Aho ja kumppanit kohtaavat hallitsevan mestarin

NHL-ennakko 28. joulukuuta

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga, NHL, palaa kolmen päivän joulutauolta 13 ottelun voimin.  Joukkueet ovat tähän mennessä pelanneet 34-39 ottelua ja koko liigan kärjessä porskuttaa kauden suurin ennakkosuosikki Tampa Bay Lightning (voittajakerroin 5.00). Idässä Tampa Bay on kuusi pistettä Toronto Maple Leafsiä (Kerroin 6.00) karussa. Toronton takana viiden pisteen päässä tulevat hallitseva mestari Washington (Kerroin 15.00) ja kauden yllättäjä Buffalo (Kerroin 19.00).

Lännessä on huomattavasti tasaisempaa sillä kärki Winnipeg Jetsin (Kerroin 10.00) takana Calgary (13.00), Nashville (11.00), San Jose (21.00), Colorado (23.00), Vegas (26.00) ja Anaheim (34.00) ovat kaikki seitsemän pisteen sisällä.

Capitals – Hurricanes 02:00
Kertoimet: 1.58 – 2.40

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes voitti viime kierroksella hienosti Boston Bruinsin 5-3, mutta tämä tauko tuli heille silti hyvään paikkaan sillä he ovat edellisestä kymmenestä ottelusta voittaneet vain kolme. Tämä huono jakso on tiputtanut heidät jos idässä sijalle 13. Pudotuspelipaikka on seitsemän pisteen päässä. Joukkue esiintyi hyvin Bostonia vastaan noussen tappioasemasta voittoon ja samanlaista esitystä Rob Brind´Amour haluaa nytkin. Suomen Sebastian Aho kannattelee tätä joukkuetta tällä hetkellä sillä hän johtaa joukkuetta niin maaleissa (14) kuin syötöissäkin (24).

Hieman hitaan alun jälkeen hallitseva mestari Washington Capitals on mennyt lähes voitosta voittoon sillä edellisestä kymmenestä ottelusta he ovat voittaneet seitsemän ja ovat nyt ottaneet kaksi voittoa putkeen kun Senators kaatui 4-0 ja Buffalo 2-1. Capitals ei ole riippuvainen pelkästään isoista pelaajistaan kuten Alexander Ovechkinista tai Evgeny Kuznetsovista sillä viime aikoina myös Lars Eller ja Brett Connolly ovat laittaneet kiekkoa verkkoon tehden Washingtonin hyökkäyksestä laajemman ja pelottavamman. Capsin pelaajista 14 on tehnyt yli 10 pistettä ja viisi pelaajaa yli 10 maalia.

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten ja Washington voitti 6-5 jatkoajan jälkeen. Samanlaista maali-ilottelua tuskin nähdään nyt sillä Washingtonin puolustus on ollut hyvä ja Carolinan hyökkäys on yksi liigan heikommista. Alle 6 maalia voi pelata 1.94 kertoimella.

Jets – Flames 03:00
Kertoimet: 1.74 – 2.15

Winnipegissä nähdään lännen kärkikamppailu kun Winnipeg Jets ja Calgary Flames iskevät yhteen. Jets johtaa Central divisioonaa ja koko lännen konferenssia 50 pisteellä. Flames on pelannut yhden ottelun enemmän, mutta on toisena kolmen pisteen päässä. Winnipegin joulukuu on edennyt erinomaisesti sillä he ovat ottaneet kahdeksan voittoa edellisessä kymmenessä ottelussaan. Erityisesti hyökkäys on toiminut sillä joulukuun 12 ottelussa he ovat tehneet keskimäärin 4 maalia per ottelu.

Calgary Flamesin viime pelit ovat menneet epätasaisesti sillä joukkue on edellisistä kahdeksasta ottelustaan voittanut tasan puolet. Siltikin joukkueen kausi on mennyt yläkanttiin sillä harva olisi uskonut että Flames olisi tässä vaiheessa kautta näinkin korkealla sarjataulukossa. Joukkueen hyökkäys on ollut erinomainen sillä he ovat tehneet Winnipegin ja Coloradon jälkeen kolmanneksi eniten maaleja lännen konferenssissa. He tekevät keskimäärin 3.4 maalia per ottelu ja päästävät 2.7 maalia per ottelu. Sean Monahan on ollut kovassa vireessä tehden jo 21 maalia tällä kaudella.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran Calgaryssä jossa kotijoukkue voitti 6-3. Winnipeg on kuitenkin kotonaan yksi liigan parhaita ottaen 13 voittoa 19 kotiottelustaan. Jets on myös tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista joukkueista joten pelataan Patrik Laineen puolesta 1.74 kertoimella.

Sharks – Ducks 05:30
Kertoimet: 1.58 – 2.45

Perjantai aamuna pelataan kalifornian paikallisottelu kun San Jose Sharks ja Anaheim Ducks kohtaavat. Joukkueet ovat vain kahden pisteen sisällä toisistaan lännen sijoilla neljä ja seitsemän. Kummatkin joukkueet ovat voittaneet edellisistä kymmenestä ottelustaan kuusi, mutta tämä tauko tuli molemmille hyvään aikaan sillä Sharks on kokenut kaksi perättäistä jatkoaika tappiota ja Ducks on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan.

San Jose on viimeksi hävinnyt Arizonalle ja Los Angelesille jatkoajan jälkeen ja sitä ennen tuli tappio kotona myös Winnipeg Jetsille. Hait eivät pelanneet huonosti, mutta pientä väsymystä on ollut huomattavissa. Tämän takia tämä tauko tuli hyvään paikkaan. San Jose joutuu tähän otteluun ilman heidän kesän huippuhankintaansa Erik Karlssonia joka kärsii vielä tässä ottelussa pelikieltoaan jonka hän sai taklauksesta Austin Wagneria vastaan Los Angeles Kings pelissä. Karlsson on tehnyt syöttöpisteen kahdeksassa perättäisessä pelissä joten hänen syöttöjään jää joukkue kaipaamaan.

Anaheimin ongelma ei ole pelkästään hävityissä otteluissa, vaan se että näissä kolmessa viime tappiossa he ovat tehneet vain kaksi maalia. Juuri ennen taukoa he hävisivät Buffalo Sabresille 3-0. Tämä ottelu päätti pitkän viiden ottelun idän konferenssikiertueen jossa he ensin voittivat Blue Jacketsin ja Pittsburghin, mutta hävisivät Buffalon lisäksi Rangersille ja Bruinsille. Tämän San Jose ottelun jälkeen he pelaavat kuusi kertaa kotona putkeen joten sijoitukset voivat edellisestäänkin parantua.

Näiden joukkueiden kohtaamisissa, kotijoukkue harvoin juhlii. Vierasjoukkue on voittanut viidelle edellisellä kerralla (Mukaanlukien kahdesti tällä kaudella) ja kahdeksan kertaa edellisissä kymmenessä kohtaamisissa. Anaheimin 2.45 Moneyline kerroin houkuttelee tämän takia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ