Talviklassikon aika NHL:ssä

NHL:ssä vuoden vaihtuminen tuo mukanaan talviklassikon (Winter Classic), joka on nyt vuosittainen tapahtuma sen jälkeen kun se ensimmäisen kerran pelattiin vuonna 2008. Talviklassikko on NHL:n yksi kolmesta ulkona pelattavasta vuosittaisesta jääkiekko-ottelusta Heritage Classicin ja Stadium Seriesin ohella.

Kyseessä on spektaakkelimainen ottelu joka luo mielleyhtymän pelaajille ja faneille niistä nuoruuden ajoista kun aamulla mentiin ulos pelaamaan jääkiekkoa jäätyneelle lammelle. Nyt vain katsojia on kymmeniä tuhansia stadionilla ja ottelu lähetetään miljooniin koteihin TV:n välityksellä.

Boston Bruins kohtaa uudelleenvoimistuneen Chicagon historiallisessa Notre Damessa

Tänä vuonna luodaan uutta historiaa tapahtumapaikassa sillä tämä on ensimmäinen kerta kun Talviklassikko (Winter Classic) pelataan osavaltiossa jolla ei ole NHL joukkuetta. Ottelu pelataan Notre Damen yliopiston amerikkalaisen jalkapallon stadionilla South Bend, Indianassa johon mahtuu lähes 78,000 katsojaa.

South Bend on lähempänä Chicagoa, joten Blackhawks on ottelussa määrätty kotijoukkueeksi ja he isännöivät nyt vanhassa kunnon ”Original Six” kohtaamisessa Boston Bruinsia. Original Six- ottelussa on aina enemmän jännitystä ja kotietu voikin antaa Chicagolle avaimet voittoon.

Vedonvälittäjät ovat asettaneet Bostonin suosikiksi ottamaan voiton 1.80 kertoimella ja se ei ole mikään yllätys kun vertaillaan molempien joukkueiden kautta tähän mennessä.  

Boston Bruinsia pidettiin ennen kauden alkua yhtenä mahdollisena Stanley Cup voittajana ja he ovat vieläkin mukana taistossa. He ovat tällä hetkellä kahdeksas suosikki nostamaan pokaalin kertoimella 19.00 vaikka heidän kautensa on ollut kaikkea muuta kuin tasainen.

Bostonilla on ongelmia joukkueen syvyyden kanssa

Tämä kausi on tähän mennessä ollut Bostonille kuin toisinto viime kaudesta jolloin he kärsivät useita pettymyksiä ennen kuin he löysivät sen uskomattoman kuuman vireen joka nosti heidät taisteluun jopa runkosarjan parhaimmalle joukkueelle annetusta Presidents´ Trophysta ja tietenkin mukaan pudotuspeleihin.

Kausi lähestyy nyt puoliväliä ja Bruins on tasapisteissä New York Islandersin kanssa itäisen konferenssin pudotuspeleihin oikeuttavalla “villi kortti” sijalla. He ovat kuitenkin Atlantin divisioonassa vain kaksi pistettä suorassa pudotuspelipaikassa kiinni olevaa Buffalo Sabresia perässä. Heillä on kuitenkin vielä runsaasti aikaa napata Atlantin divisioonassa Top-3 paikka vaikka Tampa Bay ja Toronto ovatkin hieman jo karussa divisioonan kärjessä.  Boston on vielä idän konferenssin viitossuosikki ja heitä voi pelata 13.00 kertoimella ottamaan konferenssinsa voiton.

Bostonin suurimmat ongelmat ovat olleet joukkueen syvyydessä sillä he ovat erittäin riippuvaisia ykkösketjunsa tehoista. Heillä on ollut myös runsaasti loukkaantumisia joka on nostanut tämän syvyysongelman esiin jo useamman kerran tällä kaudella. Bostonin vierassaldo on myös heikko sillä he ovat ottaneet vain kahdeksan voittoa 21 ottelustaan tällä kaudella joka ei lupaa hyvää tätä Talviklassikkoa ajatellen.

Boston on ollut kuitenkin hyvä kotonaan TD Gardenissa jossa he ovat ottaneet 13 voittoa 18 ottelusta ja jos he pystyvät edes hieman parantamaan otteitaan vieraissa niin kausi jatkuu heillä melko varmasti myös runkosarjan jälkeen.

Marchandin paluu nostaa Bostonin osakkeita

Bostonin Brad Marchand näyttää kuntoutuvan juuri ajoissa tähän Talviklassikkoon ja hänen paluunsa antaa tarvittavaa boostia vierasjoukkueen peliin varsinkin kun Charlie McAvoyn pelaaminen on “epävarmaa”.

Suomen Tuukka Rask palasi maalinsuulle Bostonin edellisessä ottelussa jossa he kaatoivat juuri Buffalo Sabresin 3-2 jatkoajalla. Tämä voitto katkaisi Bostonin kahden ottelun tappioputken. Bruinsien valmentaja Bruce Cassidy ei ole kuitenkaan vielä päättänyt kumpi maalivahti aloittaa sillä tällä kaudella paremmin pelannut Jaroslav Halak pelasi neljästi Bostonin viidessä edellisessä ottelussa.

Bostonin tämänhetkinen vire on ollut hyvä sillä he ovat voittaneet seitsemän edellisestä 11 ottelustaan mukaanlukien voitot kovista Torontosta ja Nashvillestä joten he voivat odottaa hakevansa voittoa myös Chicagoa vastaan.

Chicago Blachawksin kausi on ollut suoraan sanottuna huono ja se johtikin kolminkertaisen Stanley Cup valmentaja Joel Quennevillen potkuihin aikaisemmin kaudella ja nyt joukkuetta vetää Jermy Colliton..

Joukkue pystyy tekemään maaleja, mutta ongelma on ollut puolustuksessa sillä vain yksi joukkue koko liigassa on päästänyt enemmän kuin Chicagon 149 maalia tällä kaudella (Ottawa 159). Näyttäisi siltä että Chicagon täytyy rakentaa joukkue uudelleen. 

Chicagon käyrä menossa ylöspäin?

Chicago on läntisen konferenssin kolmanneksi huonoin joukkue ainakin kun katsotaan sarjataulukkoa, mutta heidän tämän hetkinen vireensä antaa toivoa tähän uudenvuoden otteluun.  

Blackhawks on voittanut yhdeksästä edellisestä ottelustaan kuusi mukaanlukien kaksi voittoa Mikko Rantasen Colorado Avalanchesta, Nashvillestä ja Pittsburghista tämän putken aikana ja he hakevat nyt jo kolmatta perättäistä voittoaan Notre Damessa. Pudotuspeleihin on silti vielä matkaa sillä he ovat kahdeksan pistettä “villi kortti” paikasta ja ovat vielä pelanneet yhden ottelun enemmän kuin sitä paikkaa pitävä Dallas Stars.

Kun katsotaan Chicagon virettä niin kotivoitosta annettu 2.05 kerroin voisi antaa hieman arvoa, mutta heitä on vaikea pelata varmuudella kun muistetaan että kolme parempaa Chicago Blackhawks joukkuetta on aikaisemmin hävinnyt kyseisen Talviklassikko ottelun..

Chicago on ollut ajoittain surkea tällä kaudella ja Boston, vaikka he pelaavat siipirikkoisena, voi hyvinkin rankaista tätä heikkoa puolustusta ja ottaa voiton. Bostonin yli 3.5 maalista tarjottava 2.35 kerroin on juuri tästä syystä houkutteleva. Talviklassikkon historiassa vain kolme kertaa toinen joukkue on tehnyt 4 tai useamman maalin, mutta Chicago oli näistä kahdesti juuri se vastakkaisena oleva osapuoli.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ