Jatkaako San Jose Coloradon lumivyöryä alaspäin?

NHL ennakko 3-4 tammikuuta

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigan, NHL:n, kausi on nyt puolessa välissä ja monet joukkueet haluavat että uuden vuoden vaihtuminen tuo mukanaan paremman jälkipuoliskon. Toiset taas haluavat jatkaa siitä mihin 2018 lopussa jäivät.

Koko liigan ylivoimaisessa johdossa on suurin ennakkosuosikki Tampa Bay Lightning 64 pisteellä. Heidän perässä tulee saman divisioonan Toronto Maple Leafs, mutta hekin ovat jääneet jo 10 pistettä johtajista. Idän kolmantena tulee hallitseva mestari Washington joka johtaa Metropolitan divisioonaa, mutta ovat jääneet Tampasta jo 13 pistettä.

Lännessä Winnipeg, Calgary ja Vegas ovat kärjessä 52 pisteellä. Nashville ja San Jose tulevat pari pistettä näitä perässä ennen pahasti viime aikoina kompuroinutta Coloradoa. San Jose matkaakin nyt Coloradon vieraaksi torstai-aamuna.

Avalanche – Sharks 04:30
Kertoimet: 1.95 – 1.90

San Jose Sharks on noussut viime aikojen hyvillä esityksillä jo tyynenmeren divisioonan kolmanneksi ja ovat jo seitsemän pistettä pudotuspeliviivaa edellä. Nyt he matkaavat Pepsi Centeriin kohtaamaan Colorado Avalanchen, joka on Central-divisioonan kolmantena kuusi pistettä johtavaa Winnipegiä perässä. Suomalaisittain tämä torstai aamun peli on mielenkiintoinen kun liigan pistepörssin kärkikahinoissa oleva Mikko Rantanen kohtaa hyvään vireeseen päässeen Joonas Donskoin.

Ennen kauden alkua San Josen ympärillä oli kova hype kun he hankkivat yhden liigan parhaimmista puolustajista Erik Karlssonin. Joukkueen pelaaminen alkoi hieman nihkeästi, mutta nyt kauden edetessä se on parantunut. San Josella on viimeisestä kymmenestä ottelusta lännen kolmanneksi paras saldo 6-2-2 Winnipegin ja Vegasin jälkeen. Saman aikaisesti muut kärkijoukkueet ovat takerrelleet viime aikoina joka on mahdollistanut San Josen nousun jopa lännen kärkitaisteluun.

Peter DeBoerin miehille tarjotaan 17.00 kerrointa heidän ensimmäisen Stanley Cup mestaruuden voittamiseen kun taas Coloradon mestaruuskerroin on noussut niinkin korkeaksi kuin 21.00 heidän tämän hetken huonon vireensä takia. Joukkue on voittanut vain kaksi ottelua viimeisestä kymmenestä ja se on lännen konferenssin huonoin saldo.

San Jose on tällä hetkellä tyynenmeren divisioonan kolmantena vain kolme pistettä Calgarya ja Vegasia jäljessä ja heitä voi pelata divisioonavoittajiksi 3.50 kertoimella. Sharks voi ottaa tästä ottelusta kaksi pistettä ja pitää yllä painetta kärkijoukkueihin.

San Jose hävisi edellisen ottelunsa juuri kärkijoukkue Calgarylle vieraissa 8-5, mutta heidän tämän hetken kunto lupaa kuitenkin tähän otteluun hyvää.

Lumivyöry valumassa alaspäin

Coloradon vire on tällä hetkellä täysin päinvastainen San Joseen verrattuna. Coloradon ja Mikko Rantasen hyvä alkukausi on enää muisto vain. Joukkue on voittanut edellisestä 11 ottelustaan kaksi ja ovat nyt hävinneet viisi ottelua peräkkäin.

Vaikka kaksi viimeistä tappiota on tullut jatkoajalla niin ne molemmat ovat tulleet kotona heikosti pelanneita Chicago Blackhawksia ja Los Angeles Kingsejä vastaan.

Näiden lisäksi he hävisivät varsinaisella peliajalla Chicagolle ja toiselle heikolle Arizonalle. Coloradon hyökkäys on liikaa ykkösketjun varassa ja nyt kun hekään eivät ole maaleja paukutelleet niin on vaikea nähdä että tämä muuttuisi tässä ottelussa San Josea vastaan.

Stars – Devils 03:30
Kertoimet: 1.55 – 2.50

New Jersey Devils on löytänyt alkukauden vireensä viime aikoina ottaen kolme voittoa putkeen ja he alkavat taas hätistellä jopa pudotuspelipaikkoja. Tätä kovaa virettä testataan nyt kunnolla kun joukkue matkaa Dallasiin kohtaamaan Starsin, joukkueen jonka he voittivat Stanley Cup finaaleissa vuonna 2000.

Devilsin puolustus oli alkukaudella rautaa, mutta heti kun vastustajat löysivät avaimet tähän alkoi joukkueen alamäki. Heillä on paljon vielä tehtävänä runkosarjan toisella puoliskolla sillä he ovat 10 pistettä ”villi kortti” paikasta, mutta ovat pelanneet kaksi ottelua Buffaloa ja Montrealia vähemmän.

Tämä nykyvire on kuitenkin nostanut uuden toivon kipinän sillä edellisestä viidestä ottelusta he ovat voittaneet neljä ja menevät nyt Teksasiin kahden peräkkäisen nollapelin saattelemana Carolinaa ja Vancouveria vastaan.

New Jerseyn ongelma on ollut erityisesti vierasotteluissa sillä 19 ottelustaan he ovat voittaneet vain neljä. He kuitenkin voittivat Bostonin vieraissa vähän aikaa sitten 5-2 ja voitto yhdestä Stanley Cup mestariehdokkaasta varmasti antoi heille itseluottamusta.

Dallas Starsilla on erittäin hyvä kotisaldo (12-5-2), mutta heidän tämänhetkinen vire osoittaa alaspäin. Joukkueen GM on arvostellut Dallasin tähtipelaajia julkisesti sillä maaleja ei ole syntynyt. He ovat tehneet enemmän kuin kaksi maalia vain kerran seitsemän edellisen ottelun aikana ja uudelleensyttynyt Devils voi käyttää tätä hyväksi ottamalla altavastaajana voiton.

Kings – Lightning 05:30 perjantai aamu

Tampa Bay Lightning iskee salamoita koko liigassa tällä hetkellä sillä heidän kuuma putkensa on laskenut heidän mestaruuskertoimensa jo niinkin alhaiseksi kuin 4.50. He ovat jo 1.25 kertoiminen suosikki Atlantin divisioonan voittajaksi sillä heillä on jo 10 pisteen etumatka ennen Toronto Maple Leafsia.

Lightning on voittanut edellisestä 15 ottelustaan 14 ja hävinnyt ainoastaan lännen johtaja Winnipeg Jetsille tämän huiman putken aikana. He ovat tehneet 168 maalia joka on ylivoimaisesti eniten koko liigassa. Peräti 27 maalia enemmän kuin mitä toiseksi eniten tehnyt Calgary Flames.

Nikita Kucherov on tehnyt 13 pistettä edellisen neljän pelin aikana ja on ohittanut Mikko Rantasen nyt kolmella pisteellä NHL:n pistepörssin kärjessä. Kucherovilla on nyt 65 pistettä.

Tampan seuraava ottelu pelataan enkelten kaupungissa kun hyvään vireeseen päässyt Los Angeles Kings mittaa suosikin taidot. Kingsin pitäisi olla vain suupala sarjakärjelle sillä vierailijat ovat hävinneet vieraissa vain kolme kertaa varsinaisen peliajan aikana ja ottanut 14 voittoa 19 ottelusta. Jos vieraskerroin on kuitenkin liian pieni niin tähän otteluun voi kokeilla maaleja sillä Lightning on tehnyt vähintään 4 maalia kuudessa heidän seitsemästä edellisestä ottelustaan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ