Islandersista tullut musta hevonen Stanley Cup taistoon

Valtteri Filppulan ja Leo Komarovin New York Islanders on noussut mustaksi hevoseksi Stanley Cup jahtiin samalla kun heidän tämänhetkinen kuuma jaksonsa on nostanut heidät Metropolitan divisioonan kärkeen kolmella pisteellä.

Barry Trotzin tulo joukkueen peräsimeen on saanut “saarelaisten” fanit unelmoimaan taas Islandersin menestyspäivistä. He voittivat jääkiekon legendaarisen pokaalin neljä vuotta putkeen vuosien 1980-83 välillä, mutta tämän jälkeen ei ole menestystä hirveästi tullut, paitsi ehkä nyt. Islandersin kerroin Stanley Cup mestaruuteen on 31.00 tällä hetkellä.

Islanders ei ole voittanut divisioonaansa sitten vuoden 1988, mutta johtavat nyt Metropolitania kolmella pisteellä ennen Columbus Blue Jacketsia ja Washington Capitalsia. Samalla kun Islanders on vireessä niin heidän divisioona kilpailijansa pelivire on kadonnut. Washington on ottanut edellisissä kymmenessä ottelussa vain kolme voittoa kun taas Islanders on hävinnyt vain kolme edellisen 15 ottelun aikana.

Palaako menestys New Yorkiin?

Valtteri Filppulan joukkue on tällä hetkellä viiden pelin voittoputkessa johon kuuluu myös 5-1 voitto suurimmasta Stanley Cup suosikista, Tampa Bay Lightningista sekä peräkkäiset voitot divisioona kilpailija Washington Capitalsista ja Anaheim Ducksista edellisissä kahdessa ottelussa.

Islanders on ottanut yhdeksän vierasvoittoa putkeen joten he ovat täynnä itseluottamusta kun he matkaavat United Centeriin Chicagon vieraaksi.

Chicago on ajoittain näyttänyt joukkueelta joka voisi haastaa näitä kärkijoukkueita, mutta se on ollut vain hetkittäistä ja he ovat vieläkin Central divisioonan viimeisenä. Chicago on myös joukkue joka on päästänyt eniten maaleja liigassa, 188.

Blackhawks pystyy kyllä maalien tekoon sillä he ovat tehneet jopa Islandersia enemmän maaleja 153 – 145. Chicago teki kahdeksan maalia edellisessä ottelussaan Washingtonia vastaan voittaen 8-5.

Se voitto kuitenkin katkaisi Chicagon viiden ottelun tappioputken ja he tuskin pystyvät nauttimaan samanlaisesta hyökkäysvapaudesta Islandersia vastaan, jonka puolustus on viimeaikoina ollut aivan pitelemätön. Tästäkin syystä on vaikea pelata heitä 2.20 kertoimella vaikka Patrik Kane on ollut huimassa vireessä keräten 10 pistettä edellisissä kolmessa ottelussaan, mukaan lukien viisi pistettä Capsia vastaan.

Kaksi noista kolmesta ottelusta oli kuitenkin tappioita ja Islanders on syystäkin 1.80 kertoiminen suosikki varsinkin kun he voittivat Blackhawksin aikaisemmin kaudella kotonaan. Yksi peli-idea on myös yli 6.5 maalia 2.02 kertoimella.

Ottawassa muhii yllätys

Voidaan aika varmasti sanoa että kumpikaan joukkue Canadian Tire Centressä ei tule pelaamaan NHL:n pudotuspeleissä tällä kaudella kun Ottawa Senators isännöi Arizonan kojootteja.

Senators on tällä hetkellä Atlantin divisioonassa seitsemäntenä ja vain Detroit Red Wings on heidän alapuolellaan. Kojootit ovat Tyynenmeren Divisioonan toiseksi viimeisenä ja vain koko NHL:n huonoin joukkue, Los Angeles Kings on heidän alapuolellaan.

Kumpikin joukkue uskoo varmasti että he pystyvät voittamaan tämän ottelun, mutta Arizona näyttää joukkueista paremmalta kun vertaillaan kertoimia ja joukkueiden viime aikaista kuntoa.

Rick Tocchetin joukkue on voittanut viisi edellisistä seitsemästä ottelustaan ja vaikka he kärsivät pahan 7-1 tappion Calgari Flamesille niin heidän toinen muu tappio tältä jaksolta oli vain jatkoajalla Pittsburgh Penguinsiä vastaan.

Kojootit voittivat viimeksi Toronton vieraissa 2-4 ja he ovat myös lähiaikoina kaataneet kovan San Jose Sharksin 6-3. Heidän vireensä on ollut vieraissa itse asiassa parempi kuin kotona sillä he ovat voittaneet yli puolet 25 vierasottelustaan tällä kaudella (13-10-2).

Ottawalta löytyy parempia pistemiehiä kuin vastustajilta. Mark Stone on tehnyt 50 pistettä joista 22 on maaleja. Arizonan paras pistemies on Clayton Keller joka on tehnyt 34 pistettä joista 11 on maalia ja 23 syöttöä.

Senators on ottelussa 1.83 kertoiminen suosikki vaikka heillä on koko liigan toiseksi huonoin puolustus. Ottawa on päästänyt 184 maalia ja hyvässä vireessä oleva vierailija Arizona voi käyttää tätä hyväkseen kertoimella 2.15.

Calgaryssä käytetään isoa maaliruiskua

Calgary on pelannut erittäin vaikuttavasti tällä kaudella ja he ovat jaettu kolmossuosikki nostamaan Stanley Cupin kertoimella 11.00. He ovat läntisen konferenssin suosikki voittoon kertoimella 4.50.

Flamesin tämänhetkinen vire on ollut myös hyvä sillä  he ovat ottaneet kymmenen voittoa edellisissä 13 ottelustaan ja he johtavat nyt Tyynenemern divisioonaan kuudella pisteellä ennen San Jose Sharksia.

Keskiviikon ottelu Saddledomessa ei tule välttämättä olemaan niin helppo kun he isännöivät uudelleen syttynyttä Sebastian Ahon Carolina Hurricanesia. Hurricanes allekirjoitti juuri uuden sopimuksen Teuvo Teräväisen kanssa, mutta Carolina ei ole kuitenkaan ottelun suosikki sillä Flamesin hyvä kotisaldo 16-4-5 on tehnyt heistä 1.51 kertoimisen suosikin.

Carolina on piristynyt Sebastian Ahon johdolla voittaen kahdeksan edellisestä 11 ottelustaan ja heille löytyy varmasti kannattajia 2.60 kertoimella. Joukkue on kaatanut viime aikoina kovia joukkueita kuten Islandersin, Blue Jacketsin ja Pekka Rinteen Nashville Predatorsin. Tämä antaa heille aina mahdollisuuden.

Calgary on kuitenkin ymmärrettävästi suosikki vedonlyöntimarkkinoilla ja yksi syy siihen on maalienteko sillä vain Tampa Bay on onnistunut tekemään enemmän maaleja liigassa kuin Flames.

Calgary on tehnyt yli 4.5 maalia kolmessa edellisessä neljässä ottelussaan ja se voi olla hyvä peli-idea tähän otteluun kertoimella 2.85. Yli 5.5 maalia tarjoaisi 4.90 kertoimen kun taas ottelun yhteismaaleissa, yli 6.5 maalia tarjoaisi 1.92 kertoimen.

KLIKKAA TÄSTÄ