NHL All-Star peli ennakko

NHL:n All-Star peliä pidetään yleisesti merkkinä siitä että liiga on puolessa välissä kautta ja paineet kasvavat tästä eteenpäin joukkueilla kun he yrittävät voittaa tarvittavat määrät pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin.

Yksi joukkue on noussut muiden yläpuolelle kauden ensimmäisen puoliskon aikana ja ei ole mikään yllätys että Tampa Bay Lightning on tällä hetkellä 3.60 kertoiminen suosikki voittamaan Stanley Cupin. He ovat avanneet viiden pisteen etumatkan runkosarjan voittajalle annettavaan Presidents´ Trophyyn ennen Calgary Flamesia ja he ovat vielä pelanneet kaksi ottelua heitä vähemmän. Tampa Bay johtaa idän konferenssia 13 pisteen erolla ennen New York Islandersia ja heidän kerroin konferenssin voittoon on 2.40.

Tähän peliin osallistuu neljä suomalaista joista kolme pelaa Centralin joukkueessa; Mikko Rantanen, Miro Heiskanen sekä Pekka Rinne. Metropolitanin joukkueessa on mukana Carolinan Sebastian Aho.

Onko kotiedusta hyötyä?

Poissa ovat ne päivät jolloin Itä kohtasi Lännen tai Joukkue A kohtasi Joukkue B:n sillä NHL on mieltynyt neljän joukkueen, kolme vastaan kolme turnausmuotoiseen jääkiekkoon, joka on ainakin nopeata ja viihdyttävää ja yleisölle tarjotaan runsaasti maaleja joka pitää heidät tyytyväisenä.

Vuoden 2019 All-Star peli järjestetään SAP Centerissä joka on San Jose Sharksin kotiareena, joten voisi luulla että Tyynenmeren divisioonan joukkueella olisi aikainen kotietu.

Eivät he tätä etua kuitenkaan tarvitse sillä Tyynenmeren divisioona on voittanut kaksi kolmesta All-Star pelistä tällä formaatilla. He kärsivät myös niukan tappion vuonna 2017 Metropolitan divisioonassa siinnä ainoassa mitä he eivät voittaneet.

Tampan Atlantin divisioonan joukkueen olisi aika varmaan voittaa tämä sillä he ovat olleet finaalissa kahdesti aikaisemmin. Heillä on myös kokoonpanossa runsaasti pelaajia tämän kauden ykkösjoukkueesta Tampa Baystä joten he ovat aikainen suosikki.

Atlantin divisioonan aika voittaa?

Nikita Kucherov johtaa NHL:n pistepörssiä neljällä pisteellä ja hänen osallistuminen tähän peliin oli aina varma. Hän saa mukaansa joukkuekaverit Steven Stamkosin ja maalivahti Andrei Vasilevskiyn, joka on kolmas liigan torjuntaprosenteissa. Brayden Pointin poisjäänti oli hieman yllättävä sillä hän on tehnyt Stamkosia enemmän pisteitä tällä kaudella tähän mennessä.

Tähän kun lisätään Toronton tähtikaksikko John Tavares ja Auston Matthews niin tämä joukkue on täynnä maailmanluokan tähtiä. Samaa voi kuitenkin sanoa jokaisesta neljästä joukkueesta sillä tämän takia tämä on All-Star tapahtuma.

Yksi mielenkiintoinen asia tässä kolme vastaan kolme jääkiekossa on se että Atlantin sekä Central divisioonien joukkueilla on vain kaksi puolustajaa mukana. Metropolitanin sekä Tyynenmeren joukkueilla puolustajia on kolme.

Ovechkin puuttuu Metropolitanin joukkueesta

Metropolitanin divisioonan joukkuetta on kohdannut jo iso isku kun NHL:n paras maalintekijä, Alexander Ovechkin, joka on tehnyt seitsemän maalia toisiksi parasta maalintekijä enemmän, päätti jättää tämän tapahtuman väliin haluten keskittyä täysin Washington Capitalsissa pelaamiseen.

Hänen maaliensa ja kokemuksensa puuttuminen voi olla iso tekijä Todd Reirdenin joukkueessa jossa on mukana neljä ensikertalaista.

Central divisioona ei nauti joukkueidensa hyvästä vireestä tällä hetkellä sillä Patrick Kanen Chicago Blackhawks on ollut heikko tällä kaudella vaikka Kane itse on tehnyt hyvin pisteitä. Mikko Rantasen Colorado Avalanche saa tähän otteluun kolme pelaajaa, mutta itse Colorado on hyvän alkukauden jälkeen tippunut divisioonassa jo viidenneksi. Onneksi Centralilla on silti hyvä maalivahti Nashvillen Pekka Rinteen ansiosta.

Tyynenmeren joukkue jahtaa kolmatta voittoaan

Tyynenmeren divisioona nauttii tässä turnauksessa kotiedusta ja heiltä löytyy myös liigan paras pelaaja joukkueesta, Connor McDavid. Vaikka Edmonton on taapertanut viime aikoina niin McDavidin peli ei ole hyytynyt ja Tyynenmeren joukkue voi nauttia tästä hyödystä.

Hän ei ole kuitenkaan joukkueen ainoa huippupelaaja sillä häntä tukee Calgary Flamesin Johnny Gaudreau, joka on auttanut joukkueensa kuuden pisteen karkumatkalle läntisessä konferenssissa. Hän on myös tehnyt McDavidin tavoin 73 pistettä tällä kaudella jolla he jakavat pistepörssin kolmannen sijan Kucherovin ja Rantasen takana.

Joukkueesta löytyy myös puolustajien pistepörssin ykkönen Brent Burns sekä liigan eniten voittoja ottanut maalivahti tähän mennessä, Marc-Andre Fleury niin ”Pacific” voi juhlia kolmatta voittoaan sunnuntai aamuna.

KLIKKAA TÄSTÄ