Saarelaiset eivät kestä tällä kertaa salamoiden kipinää

NHL Ennakko 2-3 helmikuuta

NHL on palannut normaaliin päivärytmiin viime viikonlopun All-Stars hässäkän jälkeen ja taistelu pudotuspelipaikoista voi kiihtyä. Lauantai aamun kovin kohtaaminen on Idän konferenssin kahden parhaan välien selvittely kun New York Islanders isännöi Tampa Bay Lightningia Barclays centerissä.

Islanders ei pysty yllättämään Lightningia toista kertaa (lauantai aamu 02:00)

Valtteri Filppulan ja Leo Komarovin New York Islanders on ollut tämän kauden yllättäjä ja he johtavat tällä hetkellä omaa Metropolitan divisioonaansa kolmella pisteellä ennen yhden ottelun enemmän pelannutta Pittsburgh Penguinsia. He palaavat nyt takaisin puolentoista viikon tauolta toivoen ettei heidän hyvä tammikuun vire ole päässyt katoamaan.

”Saarelaiset” hävisivät edellisen ottelunsa ennen taukoa Chicagolle jatkoajalla, mutta olivat sitä ennen voittaneet viisi ottelua putkeen. Tämän putken aloitti 5-1 kotivoitto juuri Tampa Bay Lightningista joka on kiinni President´s trophyssa liigajohtajana. Heillä on viiden pisteen etu ennen lännen Calgary Flamesia.

Tampa Bay palasi jo tauoltaan häviten vieraissa Pittsburghille 4-2. He eivät pelanneet ottelussa huonosti ja pieni tauko ei ollut iso asia vaan he karvasivat korkealta ja antoivat runsaasti taklauksia. Pittsburgh vain onnistui paremmin vähäisistä paikoistaan joka pakotti floridalaiset takaa-ajajiksi ja aika loppui kesken. Avauserässä Lightning voitti laukaukset 16-5, mutta Pittsburgh johti ottelua 0-3 tämän jälkeen. Tämä tuskin toistuu New Yorkissa jossa kotijoukkueen hyökkäys on selvästi Pingviineitä huonompi.

Stanley Cup mestariehdokas numero yksi, Tampa Bay Lightning (mestaruuskerroin 3.75) tulee tähän otteluun ryminällä ja nappaa voiton varsinaisen peliajan aikana.

Puolustus pääosassa Starsin ja Wildin kohtaamisessa (lauantai aamu 03:00)

Suomalaisittain kierroksen mielenkiintoisin ottelu käydään Teksasissa jossa Roope Hintzin, Esa Lindellin ja Miro Heiskasen Dallas Stars kohtaa Mikael Granlundin ja Mikko Koivun Minnesota Wildin.

Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista tällä kaudella sillä Minnesota on Central divisioonan kolmantena ja Dallas vain pisteen heitä perässä neljäntenä. Pistemenetyksiin ei ole kummallakaan varaa sillä heidän perässään on kuusi joukkuetta kuuden pisteen sisällä. Nämä kahdeksan joukkuetta näyttävät taistelevan kolmesta viimeisestä paikasta sillä Calgary, Nashville, Winnipeg, San Jose ja Vegas ovat jo hieman karussa.

Miro Heiskanen ja Esa Lindell ovat Dallasissa kovassa arvossa sillä he pelaavat viikosta toiseen liigan kovimpia peliminuutteja. Dallasin päävalmentajan Jim Montgomeryn luotto näihin kahtaan on kova ja se näkyi viime ottelussa kun Dallas voitti tauon jälkeen Buffalon 1-0. Ben Bishop otti ottelussa kauden kolmannen nollapelinsä ja Heiskanen kellotti Dallasin suurimman peliajan 24:13. Samalla se ottelu vahvisti että Dallasilla on liigan paras puolustus (2.56 päästetyn maalin keskiarvo). Dallas on nyt voittanut kaksi ottelua putkeen ja heidän kotisaldonsa on 16-8-2.

Minnesota Wildille tämä ottelu on ensimmäinen All-Stars tauon jälkeen ja pientä ruostetta voi aina olla olemassa. Ennen taukoa Minnesota oli hyvässä vireessä voittaen kolme ottelua putkeen joista kaksi oli vieraissa Coloradoa (2-5) ja Vegasia (2-4) vastaan. Joukkueen puolustus ja maalivahtipeli on toiminut viime otteluissa erinomaisesti sillä viidessä viime pelissään he ovat päästäneet keskimäärin vain 2 maalia per ottelu (Koko kauden keskiarvo 2.82). Näistä viidestä ottelusta he ottivat neljä voittoa.

Dallas ja Minnesota ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa tällä kaudella ja molemmissa vierasjoukkue otti voiton. Erikoisuutena oli että molemmissa otteluissa kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia. Minnesota voitti Dallasissa 1-3 ja Dallas jatkoajan jälkeen Minnesotassa 1-2. Samanlainen vähämaalinen ottelu tässäkin luvassa.

Winnipegin kotitaika liikaa Duckseille

Patrik Laine on joutunut Winnipegissä hieman koirankoppiin tehottomuutensa ansiosta, mutta se ei ole vienyt joukkueelta pois voittoja. Winnipeg johtaa Central divisioonaa kahden pisteen erolla ennen Nashvilleä ja pudotuspelipaikka näyttää varmalta (Winnipegin Central divisioona voiton kerroin 1.74 – Nashvillen 2.00). Nyt he kohtaavat heikossa vireessä olevan Anaheimin joka on ottanut vain kaksi voittoa viimeisistä kymmenestä ottelustaan.

Winnipeg on Tampa Bayn jälkeen liigan paras kotijoukkue 18-6-2 saldolla. He ovat jo palanneet tauolta voittaen vieraissa Bostonin. Ennen heidän perjantai aamun Columbus otteluaan Winnipeg on ottanut viisi kotivoittoa putkeen mukaan lukien 4-3 jatkoaika voiton Duckseista.

Anaheimille tämä tauko tuli tarpeeseen loukkaantumisten takia, mutta takaisin he eivät ole saamassa muita kuin Jakob Silfverbergin. Ondrej Kase loukkaantui edellisessä ottelussa joten laitahyökkääjät vain vaihtoivat paikkoja loukkaantuneiden listalla. Tämä on heille ensimmäinen ottelu tauon jälkeen. Anaheim tarvitsee pisteitä kipeästi sillä he ovat kovassa taistelussa seitsemän muun joukkueen kanssa pudotuspelipaikasta, mutta Winnipeg voi olla liian kova ja kylmä paikka heille tällä hetkellä.

Kotijoukkue on päässyt nauttimaan jo kahden ottelun verran tauon jälkeen NHL:n vauhtia joten he ovat paremmassa vireessä. Pelataan Winnipegin vähintään kahden maalin voittoa.  

KLIKKAA TÄSTÄ