Tampa Bayllä voi olla vaikeuksia tukahduttaa Calgaryn liekit

NHL ennakko 12-13 helmikuuta

Keskiviikko aamulla kohtaavat lännen ja idän konferenssin ykköset kun Tampa Bay Lightning toivottaa Calgary Flamesin tervetulleeksi Floridan aurinkoiseen osavaltioon mahdollisessa Stanley Cup finaalien esinäytöksessä.

Vierasjoukkue on nauttinut menestystä tässä kohtaamisessa aikaisempina kerroilla sillä Flames on voittanut kaksi edellistä kohtaamista Tampassa (1-5 ja 2-3). Lightningilla on koko liigan paras kotisaldo 21-5-2, mutta tästäkin huolimatta voi olla parempaa hakea voittoa altavastaajalle kun Calgary yrittää näyttää kovuutensa ennen pudotuspelien alkamista.

Flames on ollut viime aikoina hyvässä vireessä vierasotteluissaan ja he ovatkin yksi liigan parhaimpia vierasjoukkueita 17-10-1 saldollaan vaikkakin viime lauantaina tuli Vancouveria vastaan tappio. He ovat voittaneet edellisistä kuudesta vierasottelustaan neljä.

Calgary lähtee mielellään vieraskiertueelle pois Kanadasta sillä viime kotiottelussaan he kokivat pahan pettymyksen San Josea vastaan perjantaina. Tuo tulos kavensi Flamesin etumatkaa lännen kärjessä San Joseen nähden vain yhteen pisteeseen. Calgaryn viimeisen kymmenen pelin saldo on 6-2-2.

Tampalla on meneillään hieman samanlainen jakso, vaikkakin heidän johtonsa idässä on huomattavasti suurempi. Heidän kymmenen edellisen pelin saldo on myös 6-2-2. Tähän sarjaan kuuluu shokki tappio rangaistuslaukauskisassa St Louis Bluesille perjantaina kuin myös 2-5 voitto paikallisvastus, Florida Panthersista. Tampa Bay on tehnyt liigassa eniten maaleja (217) ja vaikka St. Louisia vastaan jäätiin nollille niin kahdessa edellisessä ottelussa he ovat tehneet molemmissa viisi maalia.

Tampa Bayn Nikita Kucherov  on ollut huikeassa vireessä tällä kaudella tehden 81 pistettä 54 ottelussa. Hän on kuitenkin ollut hieman alavireessä viime aikoina. Floridaa vastaan hän osui kahdesti, mutta sitä ennen hän pelasi kymmenen ottelua ilman maalia. Calgarya vastaan hänellä ei ole hyvä saldo sillä hän on tehnyt heitä vastaan vain yhden maalin urallaan.

Koska kyseessä on kahden hyvän joukkueen kohtaaminen niin ottelu voi olla tiukka. Tämän takia paras veto-idea voi olla Calgary puck line pelimuodolla.

Pystyykö Colorado estämään lumivyöryn sarjan hännille?

Mikko Rantasen Colorado on vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle sillä heidän heikot peliesitykset ovat tuoneet heille vain kaksi voittoa viimeisistä 11 ottelustaan. Yksi heidän kahdesta voitostaan tuli Torontoa vastaan ja Maple Leafs on myöskin heidän vastustajansa keskiviikkona.

“Bay Street Bullies” hävisi edellisen ottelunsa New York Rangersille, mutta olivat sitä ennen voittaneet neljä ottelua peräkkäin. He ovat idässä kolmantena ja jatkavat paineen tuottamista Tampa Baylle ja Islandersille. Toronto ei kuitenkaan nauti pelaamisesta Coloradoa vastaan sillä he ovat hävinneet heille neljä ottelua edellisistä viidestä mukaan lukien 3-6 kotitappio viime kuussa.

Auston Matthews allekirjoitti juuri uuden viisivuotisen, $58.17 miljoonan dollarin sopimuksen ja tämän inspiroimana hän johtaakin joukkueensa Pepsi Centeriin kovassa vireessä. Matthews on tehnyt viisi pistettä edellisissä kuudessa ottelussaan ja hänelle tulitukea tarjoaa John Tavares, joka on päässyt fanaattisten Toronto fanien sydämiin huippuesityksillään, viimeisimpänä tekemällä jatkoaika voittomaalin kovaa kilpailijaa Montrealia vastaan lauantaina.

Colorado on hävinnyt kotonaan neljä viimeisintä otteluaan ja he ovat päästäneet näissä jokaisessa vähintään neljä maalia niin pelaaminen Toronton puolesta näyttäisi parhaalta vaihtoehdolta. Ottelusta on lupa myös odottaa runsasmaalista.

Onko Boston uudelleensyntyneen Chicagon seuraava uhri?

Chicago on valmentajanvaihdoksen jälkeen syttynyt uudelleen taistelemaan jopa pudotuspelipaikasta ja kiitos heidän seitsemän perättäisen voiton ansiosta, eroa Villi kortti paikkaan on enää neljä pistettä. Blackhawks matkaa nyt TD Gardeniin tämän vuoden ”Talviklassikko” toisintoon kostamaan Bruinsin siinnä hieman onnekkaasti saadun voiton.

Kotijää on ollut ratkaisevassa roolissa tässä kohtaamisessa aikaisemmissa otteluissa sillä vierailija on poistunut areenalta tappio niskassaan viidessä viime ottelussa. Chicago on kuitenkin voittanut neljä edellistä otteluaan vieraissa ja joukkue on saanut pienen buustin tiedosta että ykkösmaalivahti Corey Crawford on lähellä paluuta aivotärähdyksensä jäljiltä.  

Bostonin vire kotiotteluissaan on ailahdellut hieman viime aikoina. Lauantain jatkoaika voitto Los Angeles Kingsistä oli vasta heidän kolmas kahdeksasta edellisestä TD Garden ottelusta ja tässä ottelussa voisikin olla paras peli-idea pelata Chicagoa Puck line vetomuodolla kertoimella 2.65.

KLIKKAA TÄSTÄ