Hämeenlinnassa ja Lahdessa kovat panokset

Liigan runkosarja päättyy viikon päästä torstaina 14. päivä, mutta sitä ennen joukkueiden on vielä pelattava 3-4 ottelua ja monella joukkueella on vielä paljon pelissä.  Perjantain kaksi mielenkiintoisinta ottelua käydään Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

HPK ja HIFK ovat tasoissa 92 pisteessä, mutta vierailla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Nämä joukkueet taistelevat Pelicansin ja Rauman Lukon kanssa sijoista 4-7 eli kotiedusta puolivälieriin ja suorasta paikasta pudotuspeleihin. Ainakin yksi joukkue näistä joutuu aloittamaan ”säälipleijareista”. Mahdollisesti kaksi joukkuetta jos Ilves pystyy vielä nousemaan mukaan taisteluun. He ovat kuusi pistettä suoraa pudotuspelipaikkaa jäljessä, mutta heilläikin on yksi peli vähemmän pelattuna. Voitto perjantaina Pelicansista auttaisi kummasti.

Ilves hakee vierasvoittoa Lahdesta

Lahden Pelicans on yhdeksän pistettä Ilvestä edellä sarjataulukossa ja joukkue on hyvässä vireessä voittaen kolme edellistä otteluaan maalierolla 19-8. Pelicansin hyökkäys on ollut erittäin tehokas sillä he eivät ole jääneet alle 2 maalin kertaakaan viimeisimpien kymmenen ottelunsa aikana ja vain kolmesti niissä he jäivät alle 3 maalin. Lahtelaiset ovat tehneet 56 ottelussa 186 maalia (3.32 keskiarvo) joka on Oulun Kärppien jälkeen liigan toiseksi korkein maalimäärä.

Tästä hyvästä hyökkäystilastosta ja vireestä huolimatta, he eivät ole pystyneet vielä tällä kaudella Tampereen Ilvestä voittamaan. Joukkueiden kolme aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet vieraiden voittoon, viimeksi kolme viikkoa sitten Tampereella (5-2). Ilves on jo pudotuspelipaikkansa varmistanut, mutta voitto tästä ottelusta nostaisi heidät kolmen pisteen päähän suorasta puolivälieräpaikasta. Ilves on tällä hetkellä myös hyvässä vireessä sillä kymmenestä edellisestä ottelustaan he ovat voittaneet seitsemän.

Ilves on liigan viidenneksi paras vierasjoukkue ja joukkueen 86 pisteestä tasan puolet ovat tulleet vieraissa. Molemmilla joukkueilla on tässä ottelussa panosta, mutta Ilves on aikaisemmissa kohtaamisissa ollut parempi joten pelataan vieraita puckline kertoimella 2.75. Pelicansin runsasmaalisuudesta johtuen yksi hyvä pelikohde voi olla yli 5.5 maalia. Joukkueen kaikki kymmenen edellistä ottelua on päättynyt yli 5.5 maalin. Se olisi tarjolla kertoimella 2.15.

Tasaista vääntöä Ritari-Areenalla

HPK otti ison voiton tiistaina kun he kaatoivat Turun Palloseuran 4-2 kotonaan Ritari-Areenalla. Se voitto karisti hieman TPS-peikkoa pois ritarien selästä sillä he olivat hävinneet joukkueiden kolme aikaisempaa kohtaamista tällä kaudella. Samalla tuo voitto nosti heidät ohi Helsingin IFK:n joka hävisi omassa ottelussaan kotonaan selvästi Lahden Pelicansille 3-6.

Tuo Pelicans tappio oli kuitenkin joukkueen ensimmäinen viiteen otteluun ja vasta toinen kahdeksassa edellisessä ottelussa. Tuohon kahdeksaan otteluun kuuluu myös 3-4 jatkoaika voitto juuri Hämenlinnassa HPK:sta kolme viikkoa sitten. Jatkoaika on tullut tutuksi HIFK:lle vierasotteluissa tällä kaudella sillä joukkueen 28:sta vierasottelusta, 12 on edennyt jatkoajalle. Tämä on koko liigan suurin määrä ja tasapeli voi olla houkutteleva vaihtoehto kertoimella 4.10.

Tästä ottelusta ei kuitenkaan panosta puutu ja tätä voidaan pitää legendaarisena kuuden pisteen otteluna. HPK on kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta vain maalieron turvin. HIFK:lla on ottelu vähemmän pelattuna, mutta heillä ei ole varaa hävitä tätä ottelua sillä kolmessa jäljellä olevassa ottelussa he kohtaavat mm. toisena ja kolmantena olevat TPS:n ja Tapparan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti ja voitot ovat HPK:lle 3-2. HPK on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan ja voivat napata kolmannen peräkkäisen kotivoiton myös tässä ottelussa. Pelataan kotivoittoa Puckline muodossa kertoimella 1.75.

Vähämaalista taistelua Jyväskylässä

Oulun Kärpät ovat varmistaneet jo runkosarjan voiton joten ihan täydellä teholla he eivät ole pelanneet vähään aikaan vaikka voittoja kertyy silti. JYP on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa ja heillä on 8 pisteen etumatka ennen Sportia, mutta he ovat pelanneet yhden ottelun vaasalaisia enemmän.

JYPillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa koko kauden ja he ovatkin tehneet vain 139 maalia joka on liigan kolmanneksi pienin määrä. Kärpät ovat tehneet liigassa eniten maaleja, mutta viimeisissä otteluissa tehot ovat jääneet hieman pieniksi sillä kolme edellistä ottelua ovat kaikki päättyneet alle 5.5 maalin.

Aikaisemmin tällä kaudella täällä Jyväskylässä, Kärpät haki 0-1 voiton. Samanlaisia lukuja tuskin nähdään, mutta alle 5.5 maalia on pääveto kertoimella 1.68.

Muissa otteluissa Tappara hakee vieraspisteet Kouvolasta kertoimella 1.57 ja Sport jatkaa pudotuspelitaisteluaan voitolla sarjajumbo Ässistä (1.46).

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ