Viimeiset ratkaisujen paikat Liigassa (Liiga ennakko tiistai 12. maaliskuuta)

Jääkiekko liigan runkosarja päättyy torstain kierroksella, mutta nyt tiistaina on muutama todella tärkeä piste jaossa. Vaasan Sport on noussut kuin varkain taistelemaan vielä pudotuspelipaikasta ja voittamalla TPS kotiottelussaan tiistaina voisi nostaa heidät varmasti mukaan loppupeleihin jos heikosti pelaava Jyp häviää KooKoolle oman ottelunsa.

Oulussa kohtaavat tällä hetkellä liigan kaksi kuuminta joukkuetta kun sarjakärki Kärpät yrittää pidätellä Lahden Pelicansia, joka on viiden perättäisen voiton ansiosta noussut tavoittelemaan jopa runkosarjan kakkospaikkaa.

Jatkuuko Pelicansin vire myös Oulussa?

Lahden Pelicans on liigan kuumin joukkue tällä hetkellä sillä heidän viisi peräkkäistä voittoaan on tullut vähintään kahdella maalilla. Kolme näistä viidestä voitosta on tullut myös vieraissa ja vielä kovia vastustajia mm. HIFK:ta ja TPS:aa vastaan. Joukkueen menestys on perustunut hyökkäyspeliin joka on erittäin monipuolinen ja näissä viidessä ottelussa he ovatkin tehneet 25 maalia eli keskimäärin 5 maalia per ottelu.

Oulun Kärpät eivät jää hirveästi lahtelaisista jälkeen sillä kymmenestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kahdeksan. Kärpät on myös tehnyt liigassa eniten maaleja joten tästä ottelusta on lupa odottaa erittäin runsasmaalista. Yli 5 maalia on tarjolla 1.75 kertoimella ja siinnä on hyvin arvoa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Lahdessa tammikuun lopulla päättyi 2-6 Kärppien voittoon.

Kärpät ovat voittaneet Pelicansin kolmasti jo tällä kaudella ja tässä olisi heille taas hyvä mahdollisuus palauttaa yksi nousukiidossa oleva joukkue hieman maanpinnalle ennen pudotuspelien alkua. Kärppien suoraa voittoa varsinaisella peliajalla voi pelata 1.74 kertoimella.

Turkulaisten heikko vire jatkuu Vaasassa

Vaasan Sport kaatoi jumbojoukkue Porin Ässät kahdesti viime otteluissaan ja nuo voitot nostivat heidät vain kahden pisteen päähän Jyväskylän Jypistä. Vaasan Sportilla on myös yksi peli vähemmän pelattuna joten mahdollisuus pudotuspeleihin on nyt omissa käsissä. Helppoa se ei tule kuitenkaan olemaan sillä kahden viimeisen kierroksen vastustajat ovat sarjassa sijoille neljä oleva TPS ja kolmantena oleva Lahden Pelicans.  Kun katsotaan näiden joukkueiden tämänhetkistä virettä niin vaasalaisten paras mahdollisuus pisteisiin on juuri turkulaisia vastaan.

TPS:n vire on ollut viime viikkojen ajan todella heikko. He ovat hävinneet neljä edellistä otteluaan ja viimeisestä kahdeksasta on tullut vain kaksi voittoa. Joukkue ei todellakaan ole iskussa kun pudotuspelit alkavat. TPS on sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue mutta edellisistä viidestä vierasottelusta joukkue on hävinnyt neljä ja voittanut kerran. Sekin voitto tuli vasta jatkoajan jälkeen heikkoa Mikkelin Jukureita vastaan.

Vaasan Sport hävisi syyskuussa kotonaan TPS:lle, mutta voitti tämän jälkeen Turussa kahdesti, viimeksi nyt tammikuussa. Vaasan Sportia voi pelata voittajaksi 1.74 kertoimella tai suoraan varsinaisella peliajalla kertoimella 2.20. TPS on päästänyt neljä maalia kolmessa edellisessä ottelussaan ja Vaasan Sportin 4 tai sitä useampi maali tässä ottelussa antaisi pelaajille rahat takaisin 2.50 kertoimisesti.

Tipahtaako Jyp ulos pudotuspeleistä?

Kouvolassa pelataan todella ratkaiseva ottelu sillä Jyväskylän Jyp on pakkovoiton edessä runkosarjan viimeisessä ottelussaan. Jyp oli yksi liigan ennakkosuosikkeja ennen kauden alkua, mutta tästä kaudesta on tullut todellinen pannukakku. Joukkue on vaihtanut valmentajaa jo kahdesti, mutta peli ei vaan pysy kasassa koko 60 minuutin ajan. Parhaimmillaan tämä joukkue pystyy haastamaan parhaat hyvin, mutta nämä esitykset ovat todella harvassa. Viime kierroksella he hävisivät selvästi Lappeenrannan SaiPalle 6-0 ja otteiden pitää parantua huomattavasti tässä ottelussa jos he haluavat välttää kesäloman jo nyt.

Vaikka KooKoo on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin niin he ovat silti paremmassa vireessä kuin vierailijansa. KooKoo voitti hienosti edellisellä kierroksella Rauman Lukon vieraissa 1-4 ja viimeisestä kuudesta ottelustaan he ovat voittaneet neljä. Jypin vire on täysin päinvastainen sillä edellisestä kuudesta ottelusta he ovat voittaneet vain yhden.

Jyp voitti KooKoon kotonaan vain muutama viikko sitten 2-1, mutta sitä ennen KooKoo voitti jyväskyläläiset kahdesti. KooKoo on voittanut 29 kotiottelustaan 15 eli hieman yli puolet. Tässä kun katsotaan joukkueiden virettä niin KooKoon kotivoitolle tarjottu tasan 2.00 kerroin on selvästi pelattavissa. Voittamisenpaine voi olla liikaa Jypille.

Muissa otteluissa Lukon, SaiPan ja Tapparan pitäisi voittaa omat kotiottelunsa vähintään kahdella maalilla.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ