Runkosarjan viimeinen kierros (Liiga ennakko 14. maaliskuuta)

Jääkiekko Liigan viimeisellä kierroksella pelataan täydet seitsemän ottelua. Jyväskylän Jyp on ainoa joka on sarjansa jo päättänyt ja he joutuvat jännittämään nyt Lahden Pelicansin ja Vaasan Sportin ottelua sillä he ovat viimeisellä pudotuspelipaikalla vain pisteen edellä vaasalaisia.

Kierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu käydään Tampereen Hakametsässä jossa Ilves hakee varmistusta pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedulleen heikosti viime aikoina pelannutta Rauman Lukkoa vastaan.

Tampereen paikallisottelu tilauksessa puolivälieriin

Rauman Lukolla on vielä mahdollisuus päästä suoraan puolivälieriin, mutta se vaatisi kolmen pisteen voittoa Ilveksestä sekä jumbojoukkue Porin Ässien apua voittamalla HIFK:n varsinaisella peliajalla, mitä tuskin tulee tapahtumaan. Ilvekselle tässä olisi tarjolla aikamoinen herkkupala mahdollisiin puolivälieriin jos he pystyvät Lukon voittamaan ja tietenkin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella oman vastustajansa. Se tarkottaisi että vastaan tulisi paikallisvastus Tappara ja Ilves tietää että heidät he pystyvät voittamaan, puhumattakaan loppuunmyydyistä katsomoista.

Tämänhetkinen vire on myös kotijoukkueen puolella. Ilves on voittanut seitsemän edellisistä kymmenestä ottelustaan kun taas Rauman Lukko kärsi kaksi pahaa 1-4 ja 1-6 kotitappiota pudotuspelien ulkopuolelle jääviä KooKoota ja Jukureita vastaan. He eivät todellakaan ole vireessä pudotuspelien alkuun.

Lukko voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Raumalla tammikuussa 5-2, mutta Ilves vei kaksi aikaisempaa ottelua tällä kaudella. Lukolla on ollut vaikeuksia Ilvestä vastaan Tampereella Hakametsässä sillä Ilves on voittanut Lukon kotonaan nyt neljä kertaa putkeen. Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella runkosarjan viimeisellä kierroksella ja silloin Ilves haki 1-5 voiton Raumalta.

Ottaen kaikki nämä asiat huomioon niin Ilveksen suoralle voitolle tarjottu 1.83 kerroin on pelaamisen arvoinen.

Kuopiolaiset haluavat päättää kautensa kunnialla

Kuopion KalPa jää kesälomille tämän ottelun jälkeen ja he haluavat päättää kautensa kunnialla kun vastaan tulee runkosarjan voittaja ja suurin mestariehdokas Oulun Kärpät. Kärpät valmistautuu jo pudotuspeleihin ja he eivät halua loukkaantumisia tässä vaiheessa kautta joten pientä kierrätystä voi olla luvassa.

KalPa tipahti pudotuspelivauhdista heikon helmikuun aikana jolloin joukkue voitti kymmenestä ottelustaan vain kaksi. Maaliskuu on mennyt huomattavasti paremmin sillä viimeisissä neljässä ottelussa joukkue on ottanut kolme voittoa. Tiistaina kaatui hienosti SaiPa vieraissa 2-5.

Kärpät on tottakai suosikki, mutta tämä voi olla heille välipäivä joukkueen valmistautuessa pudotuspeleihin. KalPan lähes neljä kerroin voitolle houkuttelee kovasti.

Sport hakee yllätystä Lahdesta

Vaasan Sport on voittanut seitsemästä edellisestä pelistään viisi ja nyt he ovat vain kahden pisteen päässä pudotuspeleistä. Kun Jyp on ottelunsa jo pelannut niin Sportin pitää vain voittaa Pelicans Lahdessa päästäkseen mukaan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Helppoa se ei tule olemaan sillä ennen tiistain tappiota Kärpille Pelicans oli voittanut edellisistä yhdeksästä ottelustaan seitsemän.

Pelicans on ollut todella kuumassa vireessä ja he ovat varmistaneet itselleen jo kotiedun puolivälieriin. Jos Pelicans voittaa tämän ottelun niin he tulevat kolmannelle sijalle ja siten välttävät varmasti Oulun Kärppien kohtaamisen ainakin ennen finaalia. Heillä on siten myös panosta tässä ottelussa.

Pelicansin ja Sportin kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet todella maalirikkaita sillä jokaisessa ollaan nähty yli 5.5 maalia. Tämä ei ole sinänsä yllättävää sillä Pelicans ja Sport ovat tehneet Kärppien jälkeen eniten maaleja liigassa. Pelicans on tehnyt 194 maalia eli 3.29 maalia per ottelu keskiarvolla. Vaasan Sport on hieman yllättäen tehnyt kolmanneksi eniten, 181 maalia. Sport on myös päästänyt eniten maaleja (200) ja tämän takia he vielä taistelevat näistä loppupään sijoituksista. Yli 5.5 maalista tähän otteluun tarjotaan 1.90 kerroin.

Sport on voittanut Pelicansin tällä kaudella jo kahdesti joten he voivat tehdä sen myös nytkin. Viimeksi Lahdessa Sport voitti jatkoajan jälkeen 3-4. Nyt Sportin voitolle tarjotaan 2.50 kerroin ja koska heillä on enemmän panosta tässä ottelussa niin siinnä vedossa on hieman arvoa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ