NBA Ennakot 17-19 Lokakuuta

Keskiviikko 17 lokakuuta

NBA kausi lähtee vihdoin ja viimein käyntiin keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaan kahdella kovalla ottelulla kun idän suurin suosikki Boston Celtics kohtaa kotonaan playoffeihin haluavan Philadelphia 76ersin ja lännessä koko liigan suurin suosikki Golden State Warriors kohtaa Oklahoma City Thunderin.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 03:00
Kertoimet: 1.47 – 2.75

Bostonia ja Philadelphiaa on kauden alussa veikkailtu Idän konferenssin kolmen parhaan joukkoon joten molempien kausi alkaa kovalla ottelulla. Joukkueet kohtasivat viime kaudella konferenssi välierissä joissa Boston voitti selkeästi 4-1. Bostonia on tälläkin kaudella etukäteen ajateltu idän parhaimmaksi joukkueeksi. Heillä on kokoonpanossa ehkä liigan paras pelintekijä duo Kyrie Irvingin ja Terry Rozierin muodossa ja heillä on runsaasti laadukasta leveyttä. Useampi Bostonin penkin pelaaja mahtuisi monen muun NBA joukkueen avaukseen. Philadelphialta löytyy myös kaksi superpelaajaa Ben Simmonsin ja Joel Embiidin muodossa, mutta muuten heidän kokoonpanonsa ei ole yhtä laaja tai laadukas kuin Bostonilla.

Viime kauden runkosarjan otteluista Boston voitti kolme ja Philadelphia yhden pistekeskiarvoilla Boston 101 – 95.25 Philadelphia.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 05:30
Kertoimet: 1.11 – 6.85

Koko liigan suurin suosikki Golden State Warrirors aloittaa mestaruuden puolustamisen kotiareenallaan Oklahoma City Thunderia vastaan. Viime kauden Golden Statea pidettiin parhaimpana joukkueena joka on koskaan koottu. Nyt tämä joukkue on vahvistunut sentteriosastolla kun DeMarcus Cousins liittyi joukkueeseen. Warriorsin jokaisen pelipaikan pelaajaa voidaan pitää lähes oman pelipaikkansa liigan parhaimpana joten tämä on todellakin liigan paras joukkue. Oklahoma on parantunut viime kaudesta ja he ovatkin lännen kolmossuosikkeja. Russel Westbrook on erinomainen pelaaja ja nyt hän saa tukea Dennis Schroederin muodossa joten Westbrookia voidaan lepuuttaa ilman että taso kärsii yhtä paljon kuin viime kaudella. Oklahoma City tulee olemaan tälläkin kaudella yksi liigan parhaimmista kotijoukkueista. Vieraissa taso voi heitellä.

Molemmat joukkueet voittivat viime kaudella toisensa kahdesti. Kerran kotona ja kerran vieraissa pistekeskiarvolla Warriors 104.75 – 105 Thunder.

Torstai 18 lokakuuta

Torstai aamuna kausi alkaa kunnolla 11 ottelulla. Yön ehkä isoin kamppailu käydään Torontossa kun idän kakkossuosikki kohtaa LeBron Jamesin menettäneen Cleveland Cavaliersin. Toronto muokkasi kesällä kokoonpanoaan ja DeMar DeRozan sai lähteä San Antonioon, mutta tilalle tuli yksi liigan parhaimmista kahdensuunnan pelaajista, Kawhi Leonard. Toronto tuleekin olemaan Bostonin suurin haastaja Idän finaalipaikasta. Cleveland tulee olemaan mielenkiintoinen vastus sillä he olivat viime kaudella juuri idän ykkönen, mutta nyt heidän todellinen tasonsa nähdään kun he pelaavat ilman yhtä maailman parasta pelaajaa LeBron Jamesia joka muutti Los Angelesiin.

Yön toinen iso ottelu pelataan Houstonissa kun viime kauden Runkosarjan ykkönen Rockets kohtaa Anthony Davisin New Orleans Pelicansin. Houston lisäsi rosteriinsa Carmelo Anthonyn ja he ovatkin Chris Paulin ja James Hardenin avulla Golden State Warriorsin suurin haastaja lännessä. New Orleans oli viime kaudella lännen kuudes, mutta he menettivät DeMarcus Cousinsin ja voikin olla että Pelikaanit jäävät pudotuspelien ulkopuolelle.

Muut ottelut (Kertoimet):

Hornets 2.00 – 1.80 Bucks
Pistons 1.52 – 2.60 Nets
Pacers 1.44 – 2.90 Grizzlies
Magic 2.20 – 1.71 Heat
Knicks 1.62 – 2.35 Hawks
Raptors 1.15 – 5.65 Cavaliers
Rockets 1.32 – 3.45 Pelicans
Spurs 1.64 – 2.30 Timberwolves
Kings 3.30 – 1.22 Jazz
Suns 1.90 – 1.90 Mavericks
Clippers 1.90 – 1.95 Nuggets

Perjantai 19 lokakuuta

Lauri Markkasen Chicago Bulls aloittaa kautensa vierasottelulla Philadelphia 76ersia vastaan, mutta Lauri on vielä loukkaantuneena ja ei pelaa. Chicago Bulls on vielä jälleenrakennusvaiheessa tällä kaudella ja heidän ei odoteta pääsevän pudotuspeleihin.

 

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ