Huippuvireinen Bucks jatkaa länsirannikon kiertuettaan

NBA on edennyt vaiheeseen jossa joukkueet ovat pelanneet 11-12 ottelua. Idän ja koko liigan kärjessä on Toronto Raptors (11-1). Milwaukee Bucks on toisena (9-2) ennen idän suurinta suosikkia Boston Celticsiä (7-4). Lännessä koko liigan suurin voittajasuosikki Golden State Warriors johtaa (10-2) ennen Denver Nuggetsia (9-2) ja Portland Trail Blazersia (9-3).

Clippers – Bucks

Sunnuntai aamuna Giannis Antetokounmpon Bucks jatkaa länsirannikon kiertuettaan Los Angeles Clippersiä vastaan (6-5). Milwaukee Bucks aiheutti Golden State Warriorsille kauden vasta toisen tappion ottamalla suuren 134 – 111 voiton Oaklandissa. Clippers hävisi edellisessä ottelussaan vieraissa Portlandille (kuten myös Bucks hävisi) ja on kovassa lännen konferenssissä tällä hetkellä seitsemäntenä erityisesti hyvän kotisaldonsa turvin (4-1).

Los Angeles Clippersillä ei ole tähtipelaajia ja tämän takia joukkue voi pelata huomattavasti vapaantuneemmin. Joukkueessa on runsaasti leveyttä ja aloituskokoonpano vaihtelee jatkuvasti. Heillä on kolme pelaajaa (Tobias Harris, Lou Williams ja Danilo Gallinari) jotka ovat tehneet keskimäärin yli 19 pistettä per ottelu. Vain Golden Statelta löytyy parempi saldo. Vaikka vastustajan puolustus hoitaisi jonkun noista kolmesta pistemiehestä niin silti Clippers pystyy pelaamaan joukkueena ehkä vieläkin paremmin.

Milwaukee on hävinnyt tällä kaudella vain kahdesti. Vieraissa Bostonia vastaan ja nyt alkuviikosta vieraissa Portlandille. Bucksien puolustus on tällä hetkellä liigan toiseksi tehokkain. Tästäkin huolimatta heillä on vaikeuksia kun vastustajalla on hyvin liikkuvia takamiehiä ja jotka heittävät tehokkaasti kolmen pisteen viivan takaa. Ehkä olikin hyvä että nämä viat löydettiin ennen Warriors ottelua sillä siinnä Milwaukee pelasi erittäin tehokkaasti ja Warriors jäi tällä kaudella ensimmäistä kertaa alle 115 pisteen kotonaan.

Clippersin pelityyli voi tuottaa kuitenkin Milwaukeelle vaikeuksia joten pelataan tähän kotivoittoa.

Trail Blazers – Celtics

Maanantai aamuna pelataan yksi liigan kärkiotteluista kun idän suosikki Boston Celtics (7-4) matkustaa Portland Trail Blazersin (9-3) vieraaksi. Portland on erittäin hyvässä vireessä sillä he ovat ottaneet kolme voittoa putkeen ja näissä ovat kaatuneet kovat Clippers, Bucks ja Timberwolves. Portland oli jo viime kaudella hyvä kotijoukkue 28-13 saldolla, mutta täksi kaudeksi se näyttää parantuvan vielä entisestään (6-2). Portlandin takamies kaksikko Damian Lillard ja C.J. McCollum ovat olleet tällä kaudella erinomaisia. Clippers voitossa he tekivät yhteensä 48 pistettä.

Tämä ottelu on Bostonille heidän vieraskiertueensa viides peli sillä ennen tätä he pelaavat vielä Utahia vastaan. Kiertueen ensimmäisissä otteluissa he hävisivät niukasti Indianalle ja tämän jälkeen Denverille ennen 109-116 voittoa Phoenix Sunsista. Joukkueen esitykset ovat vähän heitelleet. Heillä on hyvä leveys joten pitkä vieraskiertue ei vaikuta niin paljoa, mutta kolmen pisteen heittoprosentit vaihtelevat eri peleissä liikaa.

Viime kaudella Celtics voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset ja ovat nyt ottaneet kolme voittoa putkeen Portlandia vastaan. Nyt kuitenkin Portland on paremmassa vireessä joten pelataan kotivoittoa.

Raptors – Pelicans

Tiistai aamun huippuottelu on kun sarjaa johtava Raptors kohtaa New Orleans Pelicansin. Raptors on voittanut nyt viisi ottelua putkeen (Ennen Knicks ottelua) ja hävinnyt vain Milwaukee Bucksille vieraissa. New Orleans aloitti kautensa hyvin viidellä voitolla, mutta länsi konferenssin kova taso tuli tämän jälkeen esille kun seuraavat viisi ottelua päättyivät tappioon. Joukkue voitti tämän jälkeen Chicagon joten he yrittivät jälleen uutta nousua.

Raptors on hallinnut joukkueiden aikaisempia kohtaamisia sillä he ovat voittaneet Pelikaanit nyt kuusi kertaa putkeen. Joukkueiden hyökkäys toimii hyvin joten odotettavissa on että tässä ottelussa tulee pisteitä. Viime kaudella molemmat ottelut päättyivät yli 240 pisteen ja pelataan tähän jotain samanlaista. Kotivoittoa ja runsaasti pisteitä.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ