Idän ja Lännen suosikit Raptors ja Warriors ovat valmiina osoittamaan mestaruusnälkänsä

Cavaliers – Warriors 02:00 (torstai aamu)
Kertoimet: 6.25 – 1.10

Viime kauden finalistit Cleveland ja Golden State kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten finaaliotteluiden. Tällä kaudella joukkueet eivät tule enää kohtaamaan finaaleissa sillä LeBron Jamesin menettänyt Cleveland Cavaliers on voittanut 23 ottelustaan vain viisi. Jamesin puuttumisen lisäksi heidän paras pelaajansa Kevin Love on ollut loukkaantuneena. Cavs on parantanut alkukaudesta hieman ja viime ottelussaan he ottivat vasta toisen vierasvoittonsa tällä kaudella kaatamalla Brooklyn Netsin 99-97. Erityisesti puolustus on parantunut sillä viimeiseen kuuteen otteluun, vain Celtics pystyi tekemään yli 110 pistettä heitä vastaan.

Warriorsilla oli heikompi jakso kun Steph Curry oli loukkaantuneena ja he ovat vasta sijalla neljä lännessä 16-9 saldolla. Nyt Curry on tullut takaisin ja he voittivatkin selvästi Atlanta Hawksin 111-128. Samanlaista isoa voittoa Warriors hakee nytkin Clevelandista. Pelataan Warriorsin voittoa -11.5 tasoituksella kertoimeilla 1.86.

Raptors – 76ers 03:00 (torstai aamu)
Kertoimet: 1.38 – 2.90

Idän konferensissa pelataan kärkiottelu kun 80% (20-5) voittoprosentilla konferenssia johtava Toronto Raptors kohtaa neljä edellistä otteluaan voittaneen Philadelphia 76ersin, joka on noussut idän kolmannelle sijalle 17-8 saldollaan. Philadelphia hankki Minnesota Timberwolvesista Jimmy Butlerin ja hänen tulonsa on nostanut heidät täysin uudelle tasolle.

Toronto hävisi edellisessä ottelussaan kotonaan lännen kärkijoukkue Denver Nuggetsille 103-106, mutta tämä oli heidän vasta kolmas tappionsa Torontossa. Toronto on ollut idässä yksi parhaita joukkueita jo muutaman vuoden ajan, mutta Kawhi Leonardin hankinta San Antoniosta on tehnyt heistä vieläkin paremman ja he ovatkin nousseet Bostonin edelle Idän konferenssin suosikiksi (2.75 kerroin).

Philadelphia on kovassa iskussa, mutta tällä kaudella heidän vierassaldonsa on heikko 4-7, joka on idässä vasta yhdeksänneksi paras vierassaldo. He joutuvat nyt kovaan paikkaan Torontossa idän parasta joukkuetta vastaan. Philadelphia harvoin juhlii Raptorsia vastaan sillä kaudesta 2013-14 lähtien, Philadelphia on voittanut Raptorsin vain kaksi kertaa runkosarjassa. Raptors on voittanut 19 kertaa joista viimeisin tällä kaudella juuri Torontossa 129-112.

Raptors katkaisee Philadelphian voittoputken vähintään 6 pisteen tasoituksella kertoimella 1.89.

Lakers – Spurs 05.30 (torstai aamu)
Kertoimet: 1.24 – 3.85

Los Angeles Lakers on pikkuhiljaa parantanut otteitaan ja he ovat nousseet kovassa lännen konferenssissa jo viidennelle sijalle (14-9). LeBron Jamesin tulo Los Angelesiin on nostanut legendaarisen joukkueen pohjamudista jo mahdolliseksi pudotuspelijoukkueeksi. James tuskin nostaa Lakersin lännen mestaruusotteluun, mutta pudotuspelien toiselle kierrokselle ainakin heillä on hyvä mahdolllisuus. Varsinkin jos he jatkavat viimeaikaisia otteitaan. Lakers on nyt kolme ottelun voittoputkessa ja viimeisestä kymmenestä ottelusta he ovat hävinneet vain kolme. Erityisesti kotona Staples centerissä Lakers on viihtynyt ottaen yhdeksän voittoa ja häviten vain neljästi. Edelliset kolme on päättynyt voittoon.

San Antonio Spurs menetti viime kauden päätteeksi Kawhi Leonardin ja Tony Parkerin ja heidän lähtönsä on tehnyt Spursista keskinkertaisen joukkueen. Vaikka heillä on 45.8% voittoprosentti (11-13) niin he ovat silti kovassa lännen konferenssissa toiseksi viimeisenä ja jopa pudotuspeleihin pääsy on kiven takana. Spursilla on juuri päinvastainen saldo vierasotteluissa Lakersin kotisaldoon verrattuna eli neljä voittoa ja yhdeksän tappiota. He kärsivät viime yönä pahan 139-105 tappion Utah Jazzille ja nyt heti perään he joutuvat kohtaamaan kovakuntoisen Lakersin niin se ei ainakaan heidän mahdollisuuksiaan paranna.

Viime kaudella Lakers voitti Spursin jokaisessa ottelussa runkosarjassa (kolmasti), mutta tällä kaudella osat ovat muuttuneet sillä San Antonio on voittanut LeBron Jamesin joukkueen jo kahdesti. Viimeksi Staples Centerissä peli venyi jatkoajalla Spursin voittaessa 142-143.

Lakers on kuitenkin noista lokakuun otteluista parantanut selvästi joten pelataan tähän Los Angelesin vähintään 8.5 pisteen voittoa kertoimella 1.89.

Trail Blazers – Suns 05:00 (Perjantai aamu)

Portland aloitti kauden erinomaisesti ollen jatkuvasti Lännen viiden parhaan joukkueen joukossa, mutta nyt viimeiseen kymmeneen otteluun he ovat ottaneet vain kolme voittoa ja ovat tällä hetkellä  kolmen ottelun tappioputkessa. Tämä alamäki on tiputtanut heidät lännessä kahdeksanneksi (13-11). Joukkue on viime otteluissaan aloittanut hitaasti ja vaikka he ovat tehneet hyvän nousun lopussa niin se ei ole riittänyt. Näin kävi myös viimeksi Dallasissa jossa he olivat 15 pistettä Mavericksia perässä puoliajalla, tekivät nousun, mutta hävisivät 111-102. Joukkueen on löydettävä keinot jotta pelit alotettaisiin myös hyvin. Nyt tähän on hyvä mahdollisuus kun vastaan tulee liigan huonoimman voittosaldon omaava Phoenix Suns (4-20).

Suns on hävinnyt viimeiset kuusi otteluaan ja kahdestatoista vierasottelustaan he ovat voittaneet vain yhden. He hävisivät viimeksi Sacramento Kingsille kiitos erittäin huonon avausneljänneksen (9-36). He eivät enää tätä eroa saaneet kiinni ja hävisivät 105 – 122. Tämän takia Portlandilla on erinomainen mahdollisuus välttää huono aloitus.

Tämä on ensimmäinen kerta kun nämä joukkueet kohtaavat tällä kaudella. Viime kaudella Portland voitti kaikki neljä kohtaamista ja he ovat voittaneet Phoenixin nyt seitsemän ottelua putkeen.

Portland tunnetaan hyvänä kotijoukkueena (8-4) joten pelataan tähän selvää kotivoittoa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ