Indiana jatkaa isojen haastamista (NBA Ennakko 19-20 joulukuuta)

Indiana on tekemässä kovaa nousua Itäisessä konferenssissa kun heidän nykyinen vireensä on nostanut heidät jo kolmanneksi. Tämän hyvän vireen odotetaan jatkuvan kun Pacers kohtaa Cleveland Cavaliersin Bankers Life Fieldhouse Areenalla.

Pacers hakee jo kahdeksatta perättäistä voittoaan (keskiviikko aamu 02:00)

Indiana voitti viimeksi New York Knicksin 110-99 ja tämä voitto nosti heidän perättäisten voittojensa määrän jo seitsemään. Nate McMillanin joukkue on nyt voittanut 30 ottelustaan 20 eli he ovat 66.7% voittoprosentilla. Sillä he ovat koko liigassa jo viidentenä. Idän johtaja Toronto Raptors on enää pari voittoa edellä.

Yksi Indianan menestyksen syy on ollut heidän kotiotteluissaan jossa he ovat napanneet 11 voittoa 15 ottelusta tällä kaudella. Toinen iso syy on ollut heittävässä pelintekijässä Victor Oladipossa joka toivoo jatkavan hyvää virettään tässäkin ottelussa. Oladipo on tehnyt keskimäärin 20.8 pistettä per peli tällä kaudella.

Toisin kuin Indianalla, niin Cleveland toivoo että tämä kausi olisi jo ohi. Viime kauden NBA finalisti Cavaliers on jäämässä kauas pudotuspeleistä (7-23) ja ovat nyt kahden ottelun tappioputkessa häviten Milwaukeelle ja Philadelphialle edellisissä otteluissaan.

Clevelandilla on yksi liigan huonoimpia vierassaldoja 2-11 ja heidän tulee parantaa huomattavasti saadakseen ensimmäisen vierasvoittonsa sitten 4. joulukuuta.

Lakers kohtaa nousukuntoisen Brooklyn Netsin (keskiviikko aamu 02:30)

Los Angeles Lakers on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän, mutta viimeisin tappio Washington Wizardsille (128-110) oli hieman huolestuttava.

LeBron James on ollut tällä kaudella erinomainen ja hän on kannattanut tätä joukkuetta olkapäillään, mutta Washingtonia vastaan hän oli todella heikko. Tämä oli ensimmäinen merkki siitä että isot peliminuutit Lakersille tällä kaudella alkavat pikkuhiljaa vaikuttamaan hänen esityksiinsä.

Lakers on hävinnyt kaksi viimeisestä kolmesta vierasottelustaan ja koko kaudelta heidän vierassaldonsa on 7-8. Kovassa kunnossa oleva Brooklyn Nets voi jatkaa heidän vieraspelien tappiosaldoaan.

Nets on ottanut voitot viidestä viimeisestä ottelustaan kaataen Atlantan, Washingtonin, Philadelphian, New York Knicksin sekä Toronto Raptorsin. Näistä kolme on tullut kotiareenallaan Barclays centerissä.

Kenny Atkinson on saanut joukkueensa hyvään vireeseen ja nousemaan itäisessä konferenssissa jo kymmenennelle sijalle. Pudotuspelipaikka on enää parin pelin päässä ja matka sitä kohti voi jatkua kotivoitolla Lakersista.

Kova kotijoukkue Bucks valmis lisäämään Pelicansin tuskaa (torstai aamu 03:00)

Milwaukee on ollut tällä kaudella todella hyvässä iskussa kotiareenallaan Fiserv Forumilla ottaen 13 voittoa ja häviten vain kolmasti. Se on tällä hetkellä jaettu toiseksi paras saldo Philadelphia 76ersin jälkeen.

Bucks jahtaa itäisen konferenssin voittoa ja yksi osasyy siihen on ollut juuri kova kotisaldo. He ovat voittaneet neljä viimeisestä viidestä ottelustaan Fiserv forumilla.

New Orleans Pelicansin kausi on hiljalleen valunut hyvän alun jälkeen tappiolliseksi (15-16). Erityisesti vieraissa peli on ollut heikkoa sillä 15 ottelusta he ovat voittaneet vain 4. He ovat lännen konferenssin 12. sijalla. Pudotuspeleihin on silti vielä mahdollisuus sillä he ovat kahdeksannesta sijasta vain parin voiton päässä.

Viimeksi New Orleans kärsi erittäin niukan ja harmittavan 113-110 tappion Boston Celticsille edellisessä vierasottelussaan ja tämä ottelu ei tule olemaan yhtään sen helpompi kun vastaan asettuu hyvässä vireessä oleva idän kakkosjoukkue Milwaukee Bucks torstai aamuna.

Kreikan Giannis Antetokounmpo teki huimat 44 pistettä Milwaukeen edellisessä voitossa Clevelandia vastaan ja hän voi olla se ratkaiseva tekijä myös tässäkin ottelussa. Bucksien tähtipelaaja on tehnyt keskimäärin 26.6 pistettä per peli tällä kaudella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ