Joulurauha ei näy NBA koripallossa (NBA 24-25 joulukuuta ennakko)

NBA:n itäisessä konferenssissa viisi kärkijoukkuetta ovat hieman erottumassa muista. Toronto ja Milwaukee ovat voittaneet 70%+ peleistään kun taas Philadelphia, Indiana ja Boston ovat päässeet yli 60 voittoprosentin. Läntisessä konferenssissa vain Denver on yli 70%. Yli 60 voittoprosentiin ovat päässeet tällä hetkellä vain Oklahoma City ja Golden State. Länsi on muuten kuitenkin tasainen sillä vain neljä joukkuetta ovat jääneet alle 50 voittoprosentin kun taas idässä sama lukema on kahdeksan joukkuetta. 

NBA koripallo ei keskeydy edes Jouluna ja tänä aikana nähdäänkin useampi kova ottelu. Puolustava mestari Golde State Warriors saa koko Los Angelesin vastaansa.  

Golden State vastaan Los Angelesin joukkueet (Joulukuun 24 ja 26)

Mestarisuosikki Golden State Warriors ei ole vielä pelannut tällä kaudella omalla tasollaan ja heidän täytyy parantaa roimasti että he saavat kiinni länsikonferenssin johtajan Denver Nuggetsin.

Jouluaattona Warriors kohtaa ensin Losa Angeles Clippersin ennenkuin Tapaninpäivän aamuna he kohtaavat toisen Los Angelesin joukkueen, Lakersin. Perättäiset voitot näistä kahdesta lännen kovasta joukkueesta vahvistaisi vain heidän suosikin kuvaansa.

Golden State on ollut hyvä kotona, mutta ei kuitenkaan täydellinen. He ovat voittaneet kuudestatoista ottelustaan kotona 13, mutta kuitenkin hävinneet Milwaukeelle, Oklahoma Citylle sekä Torontolle. Kummatkaan Los Angelesin joukkueet eivät ole kuitenkaan noiden kolmen tasolla, joten heidän pitäsi ottaa näistä molemmista otteluista voitot.

Kummallakin Clippersillä että Lakersillä on tappiollinen vierassaldo tällä kaudella ja tämä onkin oivallinen hetki Warriorsille ottaa ylilyöntiasema näistä kahdesta joukkueesta, jotka molemmat haluavat mennä pitkällä tämän kauden pudotuspeleissä.

Golden Staten mestaruuskerroin on vain 1.57. Lännen konferenssin mestariksi Clippersille tarjotaan 41.00 kerrointa kun taas Lakersin kerroin on 13.00.

Memphis kävelee suoraan Lakersin karhuansaan (Jouluaaton aamu)

Ennenkuin Lakers matkustaa Oracle Areenalle niin he isännöivät epävireistä Memphis Grizzliesin joukkuetta ja LeBron ja kumppanit voivat jatkaa hyvää kotivirettään harmaakarhujen kustannuksella.

LeBron Jamesin liittyminen joukkueeseen on tehnyt heistä lähes varman pudotuspelijoukkueen ja heidän kotivireensä on erinomainen (11-4). He hävisivät kaksi ensimmäistä otteluaan Staples Centrerissä, mutta ovat tämän jälkeen hävinneet vain kahdesti enää. Vieraissa ei pelit niin hyvin kulje mutta kotona itseluottamus on kohdillaan.

Memphis jahtaa vielä pudotuspelipaikkaa, mutta joulukuun heikko neljän perättäisen ottelun tappioputki on tiputtanut heidät juuri ulos kahdeksan joukosta. Marraskuussa he voittivat vieraissa viisi ottelua kahdeksasta, mutta nyt koko kauden vierassaldo on tappiollinen (7-9).

James pussitti 20 pistettä kun Lakers murskasi Grizzliesin 23 pisteelle aikaisemmin tässä kuussa Memphisissä ja tämä sama voi jatkua myös kun joukkueet kohtaavat uudelleen Los Angelesissä.

Houston kohtaa Oklahoma Cityn Joulupäivän huippuottelussa  (Joulupäivän iltaottelu)

Houston Rocketsin (16-15) ja Oklahoma Cityn (20-10) Joulupäivän ottelusta Houstonissa voi tulla ikimuistoinen sillä molemmat joukkueet tavoittelevat menestystä tällä kaudella.

Houston hävisi viime kaudella lännen mestaruusottelun Golde State Warriorsille niukasti seitsemännessä ottelussa, mutta he aloittivat kauden surkeasti tänä vuonna.

Nyt kuitenkin Rockets on löytänyt raketti polttoaineensa ja ovat palaamassa viime kauden tasolleen. Thunder tulee olemaan kunnon tasonmittari heille varsinkin kotona, jossa he ovat nauttineet suurinta menestystä tällä kaudella 9-5 saldolla.

Oklahoma City on päässyt nauttimaan muutamasta kovasta voitosta vieraissa tällä kaudella kuten Golden Statea vastaan, vaikka he pelasivat ilman Steph Currya. He ovat kuitenkin kärsineet pari noloa tappiota kuten Lauri Markkasen heikkoa Chicago Bullsia vastaan.

Houston ei ehkä vielä pelaa omalla tasollaan, mutta kotonaan Toyota Centerissä he ovat pelanneet hyvin ja voivat ottaa ison voiton tärkeää kilpailijaa vastaan.

Vaikka Houston on muutaman voiton Oklahomaa perässä sarjataulukossa niin Rocketsilla on pienempi kerroin kun haetaan NBA mestaria. Houstonin kerroin on 13.00 kun taas Oklahoma Cityllä 26.00.

Joulupäivän idän kärkitaisteluna Boston vastaan Philadelphia (Tapaninpäivän aamu 00:30)

Kun liigan aikataulu alussa ilmoitettiin niin monet ajattelivat että tämä joulupäivän kohtaaminen Boston Celticsin ja Philadelphia 76ersin välillä on se idän kahden parhaimman mittelö.

Bostonin odotettiin vievän idän konferenssi helposti nyt kun LeBron James lähti Cleveland Cavaliersistä, mutta se ei ole mennyt ihan niin.

Tämän sijaan Toronto Raptors on idän kärkijoukkue ja heitä seuraa tiukasti Milwaukee Bucks. Philadelphia 76ers ja Indiana Pacers eivät ole kaukana perässä kun Boston saa tyytyä tässä vaiheessa viidenteen sijaan ja heillä on vielä pajon kirittävää saadakseen edes kotietu pudotuspeleihin.

Boston on vedonlyöjille turhauttava joukkue sillä heti kun he näyttävät löytävän oman tasonsa niin he välittömästi saavat pari yllätystappiota. Boston oli kahdeksan ottelun voittoputkessa ennenkuin he hävisivät Detroit Pistonsille ja heti perään yhdelle liigan huonoimmalle joukkueelle Phoenix Sunsille.  

Celtics voi ottaa kuitenkin tässä tärkeän voiton isosta idän kilpailijasta sillä Philadelphia on hieman liian riippuvainen Joel Embiidistä ja joukkueen vierassaldo on tappiollinen.

Boston voitti Philadelphian 18 pisteellä lokakuussa. Joukkueiden välinen ero ei ole välttämättä yhtä iso tällä kertaa, mutta Bostonin pitäisi ottaa ottelusta voitto omien kannattajiensa edessä TD Gardensissa tässä isossa idän konferenssin kärkikamppailussa.

Bostonin kerroin idän konferenssin voittoon on 3.25. Toronto on vielä pienoinen suosikki 2.75 kertoimella. Milwaukeen kerroin on 6.50 ja Philadelphian 4.50.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ