Denver haluaa lännen ykköspaikan takaisin

NBA ennakko tammikuut 26-28

Denver Nuggets jatkaa läntisen konferenssin ykkössijan metsästystä tänä viikonloppuna kun he kohtaavat heikon Phoenix Sunsin joka on jämähtänyt konferenssin jumbopaikalle.

Nuggetsin joukkuepeli liikaa heikkoa Phoenixiä vastaan (lauantai aamu klo 04:00)

Denver on ottanut 31 voittoa tällä kaudella ja he ovat kahden voiton päässä läntistä konferenssia johtavaa Golden State Warriorsia. Nuggets onkin nyt Golden Staten ehkä kovin haastaja ja heitä voi kokeilla läntisen konferenssin voittajaksi 17.00 kertoimella.

Michael Malonen joukkue kärsi kauden 15. tappionsa viime ottelussa kun Utah Jazz vei pisteet lukemin 114-108. Heillä on kuitenkin kova usko siihen että he palaavat voittokantaan kotikentällään lauantai aamuna.

Nuggets on ollut kotikentällään Pepsi Centerissä sensaatiomaisessa vireessä voittaen 20 ja häviten vain 4 ottelua. Ottamalla voitto tästä läntisen konferenssin heikoimmasta joukkueesta, Phoenixista (11-39), Denverin kotisaldo (21-4) nousisi liigan parhaimmaksi yhdessä Milwaukeen ja Toronton kanssa.

Nikola Jokic on ollut erityisesti vakuuttava tässä Denverin joukkueessa tällä kaudella tehden keskimäärin 19.8 pistettä per ottelu. Tämän lisäksi hän antaa keskimäärin kahdeksan syöttöä ja tekee kolme riistoa per ottelu.

Phoenixillä on ollut kausi jonka he haluavat jo unohtaa istuen läntisen konferenssin jumbosijalla. Heillä on koko liigan toiseksi huonoin vierassaldo (4-20) ja ovat tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa häviten suurinumeroisesti Indianalle, Torontolle, Charlottelle, Portlandille ja Minnesotalle (kahdesti).

Denverin voittoa vähintään 16 pisteellä voi pelata 1.91 kertoimella.

Utahille toinen voitto putkeen (lauantai aamu klo 04:00)

Utah otti vakuuttavan voiton kotonaan torstai aamuna kun Denver kaatui 114-108 lukemin ja he haluavat jatkaa tätä momentumia kun he toivottavat Minnesota Timberwolvesin tervetulleeksi Vivint Smart Home Areenalle.

Utah on läntisen konferenssin keskikastia ja ovat tällä hetkellä seitsemäntenä ja kiinni pudotuspelipaikassa. He ovat pelanneet koko kauden epätasaisesti, vaikka edellisistä kymmenestä ottelusta on tullut kahdeksan voittoa.  Näistä parhaimmat esitykset ovat tulleet juuri kotiotteluissa.

Quin Snyderin miehistöllä on 14-9 kotisaldo tällä hetkellä kun taas vieraissa voitot ja tappiot ovat menneet tasan 13-13. He ovat voittaneet kahdeksasta edellisestä esiintymisestään kotiyleisön edessä seitsemän johon kuuluu vakuuttavat voitot kovista Los Angeles Lakersista sekä Detroit Pistonsista.

Minnesota on voittanut nyt kolme ottelua putkeen johon kuuluvat peräkkäiset voitot Phoenix Sunsista. Suns on kuitenkin niin heikko joukkue että olisi ollut suuri shokki jos Minnesota ei olisi niitä pelejä voittanut. Perjantai aamulla he kuitenkin ottivat 15 pisteen voiton vieraissa Los Angeles Lakersista. Tämä voitto nosti Minnesotan kahden ottelun päähän läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Minnesota ei yleensä vieraissa pärjää sillä nuo kaksi peräkkäistä vierasvoittoa olivat joukkueen vasta seitsemäs ja kahdeksas voitto matkaotteluista tällä kaudella. Heidän vierassaldonsa 8-16 on läntisen konferenssin viidenneksi huonoin ja heillä tulee olemaan kova tehtävä parantaa tuota saldoa Utahissa joukkuetta vastaan jolla on tällä hetkellä kova itseluottamus Denver voiton jälkeen.

Utahin voittoa -10 pisteen tasoituksella voi pelata 1.91 kertoimella.

Oladipon puuttuminen on paha isku Indianalle (sunnuntai aamu 03:00)

Kaikki näytti menevän hyvin Indianalle tällä kaudella sillä heidän 32 voittoaan tähän mennessä pitävät heidät itäisen konferenssin kolmantena ja hyvissä asemissa taistelussa konferenssivoitosta. He myös ottivat kovan neljän pisteen voiton Torontosta edellisessä ottelussaan (110-106), mutta maksoivat siitä kovan hinnan, joka voi vaikuttaa heidän koko loppukauteen.

Joukkueen ykköspelaaja eli takamies Victor Oladipo jouduttiin poistamaan kentältä paareilla polvivamman takia siinnä ottelussa ja Pacersin johto on kuvannut vammaa ”vakavaksi”.

Oladipo, joka oli tehnyt neljä pistettä, ottanut kolme levypalloa ja antanut yhden syötön ennenkuin hänet poistettiin kentältä ensimmäisellä jaksolla kun aikaa oli jäljellä 4:05, on Indianan paras pistemies 19.2 pisteen keskiarvolla per ottelu. Tämä on hänen toinen loukkaantuminen tällä kaudella sillä hän oli ulkona 11 ottelusta marras- ja joulukuun aikana juurikin oikean polven kipeytymisen takia.

Vaikka Memphis on huonossa vireessä tällä hetkellä häviten seitsemän edellistä otteluaan, niin he voivat käyttää tätä tilannetta hyväksi ja kuitata heidän 111-83 tappionsa jonka he kokivat Indianalle viime vuoden lokakuussa.

Memphis on voittanut vain yhden ottelun viimeisestä kymmenestä, mutta kotona heillä on ihan siedettävä 11-12 voittosaldo.

Oklahoman kotitaika pitää Milwaukeeta vastaan (maanantai aamu 01:00)

Maanantai aamuna pelataan liigan yksi kärkitaisteluista kun lännen kolmantena oleva Oklahoma kohtaa idän kärkijoukkue Milwaukeen. Oklahoma jahtaa lännen mestaruutta ja heitä voi pelata sen voittajaksi kertoimella 15.00. Vaikka Milwaukee johtaa idässä niin he ovat silti vedonvälittäjien mielestä vasta liigan kuutossuosikki nostamaan mestaruuspytty kertoimella 17.00. Oklahoman mestaruuskerroin on 23.00.

Thunder on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja ovat viime aikoina ottaneet vakuuttavat voitot Portlandista, Philadelphiasta, New York Knickseistä sekä nyt viimeksi New Orleans Pelicansista. Näiden voittojen ansiosta he ovat vain neljä voittoa läntisen konferenssin johtajaa Golden Statea perässä.

Milwaukee Bucks on myös hyvässä vireessä sillä he ovat voittaneet edellisissä viidessä ottelussaan Atlantan, Miamin, Memphisin, Orlandon sekä Dallasin. He ovat idän kärjessä voittoprosenttinsa ansiosta sillä he ovat pelanneet Torontoa neljä ottelua vähemmän.

Suurin syy Milwaukeen menestykselle on ollut kotiotteluissa jossa heillä on NBA:n paras saldo 21-4. Vieraissa peli ei ole niin hyvin kulkenut ja esityksissä on ollut mukana pari pahaakin tasonheilahdusta. Yksi näistä heikoista otteluista tapahtui pari viikkoa sitten Washingtonia vastaan jossa he hävisivät 113-106. Bucksien vierassaldo tällä kaudella on 13-8 ja heillä tulee varmasti olemaan vaikeuksia ottaa voittoa hyvää kotijoukkuetta Oklahoma Cityä vastaan.

KLIKKAA TÄSTÄ