Markkasen Chicagon vaikeudet jatkuvat Brooklynissä

NBA Ennakko 30-31 tammikuuta

Chicago Bulls kärsi pahan kolauksen itseluottamukselle häviten kotonaan liigan huonoimmalle joukkueelle Cleveland Cavaliersille viikonloppuna ja samaa kurjuutta voi olla luvassa kun he vierailevat kovakuntoisen Brooklyn Netsin vieraana seuraavassa ottelussaan.

Brooklyn hyvissä asemissa taistelussa pudotuspelipaikasta (keskiviikko aamu 02:30)

Brooklyn Netsin kaudesta tulee varmasti onnistunut jos he pääsevät runkosarjasta pudotuspeleihin ja kausi on mennyt tähän mennessä niin hyvin että se näyttää todennäköiseltä. Joukkue on voittanut 53% otteluistaan ja he ovat idän konferenssissa kuudentena.

Kotona Brooklynillä on ihan kelvollinen 15-11 voittosaldo ja heillä pitäisi olla tarpeeksi laadukas joukkue ottaakseen tästäkin ottelusta voitto heikosta Bullsista, vaikka joukkueella on ollutkin hieman loukkaantumishuolia. Nets on voittanut Chicagon nyt viisi ottelua putkeen. Näiden otteluiden keskimääräinen ero on ollut 14.2 pistettä Netsien hyväksi.

Kotijoukkueelta voi puuttua jopa kahdeksan pelaajaa tästä Chicago ottelusta, mutta sen ei pitäisi haitata liikaa sillä he ovat olleet loistavassa vireessä Barclays Centerissä viime aikoina voittaen kahdeksan edellistä kotiotteluaan ennen tätä kohtaamista.

Lauri Markkasen Chicago Bulls itseasiassa voitti Clevelandin edellisessä vierasottelussaan, joka päätti heidän kuuden ottelun tappioputken, mutta hävisivät heille viimeksi nyt kotonaan Chicagossa. Bulls on nyt hävinnyt kolme ottelua putkeen ja vieraissa heidän saldonsa on 6-19. Nets voi tarjota Chicagolle heidän 20. vierastappionsa tällä kaudella.

Brooklyn hävisi viime yönä kahdeksalla pisteellä Boston Celticsille vieraissa huonon viimeisen neljänneksen ansiosta. Nyt heidän voitolleen tarjotaan 1.91 kerrointa -7 pisteen tasoituksella Lauri Markkasen Bullsia vastaan.

Washington ryöstöretkellä Clevelandissä (keskiviikko aamu 02:00)

Washingtonilla on John Wall koko kauden sivussa ja Dwight Howard myös loukkaantuneiden listalla joten tämä kausi piti olla Wizardseille väli kausi. Jotenkin tämä joukkue on uhmannut ennakkokäsityksiä ja he ovat vieläkin mukana pudotuspelitaistelussa. He ovat tällä hetkellä viivasta kolmen voiton päässä kymmenentenä.

He voivat hyvinkin vielä jäädä runkosarjaan tällä kaudella, mutta pääkaupungin joukkue pystyy kuitenkin jatkamaan tätä epätodennäköistä taistelua ainakin vielä yhden ottelun ajan voittamalla liigan surkeimman joukkueen Clevelandin Ohiossa keskiviikko aamuna.

Cavaliers on voittanut vain viisi ottelua 24:stä tällä kaudella kotiareenallaan Quicken Loans Areenalla ja heidän edellinen voittonsa kotona tuli joulukuun puolessa välissä. Cleveland voitti Washingtonin viime kerralla kun he pelasivat Ohiossa, mutta Wizards pystyy kostamaan sen tappion kun joukkueet kohtaavat keskiviikko aamuna.

Wizardsien vähintään kahdeksan pisteen voitolle saa 1.91 kertoimen.

Boston yrittää saada mestaruusjunan taas raiteelleen (torstai aamu 02:30)

Moni uskoi ennen kauden alkua että Bostonin pitäisi päästä NBA finaaleihin suhteellisen helposti itäisestä konferenssista sillä heillä oli kasassa kova joukkue. Paperilla idän vahvimman joukkueen heikko alku on kuitenkin pakottanut heidät haastajan asemaan Milwaukeen ja Toronton loistaessa idän parhaimpina joukkueina.

Celticsin otteet ovat parantuneet viime aikoina vaikka heidän kuuden ottelun voittoputki loppuikin mestari Golden State Warriorsia vastaan niukassa tappiossa Bostonin kotiareenalla. Tiistai aamulla he kaatoivat kotonaan Brooklyn Netsin kahdeksalla pisteellä. Boston on nyt voittanut kymmenestä viimeisestä ottelustaan kuusi ja viimeisestä kymmenestä kotiottelustaan yhdeksän.

Bostonin mestaruuskerroin on tällä hetkellä 11.00 ja he isännöivät viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaa Charlotte Hornetsia torstai aamuna. Voitto tästä ottelusta nostaisi Bostonin taas taisteluun idän konferenssin top-4 sijoista. He ovat tällä hetkellä neljäntenä olevaa Philadelphiaa yhden voiton perässä.

Boston aloitti kymmenen ottelun voittoputken TD Gardenissa 16 pisteen voitolla juuri Charlottesta vähän ennen Joulua ja he toivovat että toinen iso voitto tässä ottelussa voisi aloittaa samanlaisen putken. Parhaat peli-ideat ovatkin ehkä Bostonin isonumeroiset voitot.

Boston Celtics voi olla nyt vasta idän viidentenä, mutta heillä on kuitenkin joukkueessa tarpeeksi taitoa ja leveyttä voittaa idän konferenssi ja ottaa NBA-finaali paikka. Bostonin kerroin idän konferenssin voittoon on 3.25. He ovat vieläkin idässä kakkossuosikkeja Toronto Raptorsin perässä kertoimella 2.80. Itää johtava Milwaukee Bucks näyttää myös hyvältä peli-idealta kertoimella 4.50.

Kotiottelut tärkeitä Blazersille  (torstai aamu 04:30)

Portlandin saavutukset lännen konferenssissa ovat jääneet hieman Denver Nuggetsin varjoon tällä kaudella sillä Trail Blazers on lännessä neljäntenä ja vain kuusi voittoa kärkeä jäljessä. He pystyvät jatkamaan tätä vakuuttavaa kautta torstai aamuna kun Utah Jazz tulee kylään.

Portlandilla on koko lännen konferenssin toiseksi paras kotisaldo, 21-7 ja tämä voi tulla vain paremmaksi kun seitsemäntenä oleva Jazz vierailee Moda Centerissä.

Utah on ottanut muutaman ison voiton vierasotteluissaan tällä kaudella ja he murskasivat Blazersin 30 pisteellä kun joukkueet kohtasivat viime kerralla Oregonissa viime kuun lopussa. Utah on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. vieraissa Utah on voittanut 14 ja hävinnyt 13.

Tästäkin huolimatta, Portland voitti Utahin Salt Lake Cityssä ja he ovat täynnä uskoa että he voivat voittaa Jazzin uudestaan samalla kun he hakevat kahdeksatta perättäistä kotivoittoa.

Trail Blazers on voittanut kotonaan kovat Houston Rocketsin ja Philadelphia 76ersin viimeisen kuukauden aikana ja näyttää siltä että he ovat valmiita tekemään vahvan kauden loppupuoliskon ja ottamaan kotiedun pudotuspeleihin sijoittumalla neljän parhaan joukkoon lännen konferenssissa.

KLIKKAA TÄSTÄ