Minnesota valmis jatkamaan Lionsin surkeaa virettä (NFL-ennakko)

Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaissarja NFL:ssä pelataan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros tänä viikonloppuna. Kilpailu pudotuspelipaikoista käy kovana kun vasta viisi joukkuetta on varmistanut pääsynsä ensi vuoden puolen peleihin (AFC: Chiefs, Chargers – NFC: Bears, Saints, Rams). Nämäkin joukkueet taistelevat vielä kuitenkin pudotuspelien kotiedusta joten varaa lepsuiluun ei ole.

Vikings jahtaa pudotuspelipaikkaa Detroitin kustannuksella

Vaikka Chicago Bears näyttää vievän NFC Pohjoisen divisioonan voiton (10-4) niin Minnesota Vikingsillä (7-6-1) on silti vielä mahdollisuus mennä pudotuspeleihin nappaamalla villi kortti paikan.

Viikingit onnistuivat pysäyttämään orastavan tappioputken voittamal a viime viikolla Miami Dolphinsin 41-17. Tätä ennen he olivat kärsineet tappiot New Englandia ja Seattlea vastaan.

Detroit Lionsin kausi on kääntynyt viimeisen kahdeksan ottelun aikana tappiolliseksi (5-9) sillä niistä on tullut vain kaksi voittoa. He ovat NFC Pohjoisen divisioonan viimeisenä hyvästä syystä.

Viime viikolla he kärsivät niukan 14-13 tappion Buffalo Billsille ja se osoitti että joukkueen heikkous ja ongelmakohta on hyökkäyksessä.

Detroit on viimeisen neljän ottelun aikana tehnyt keskimäärin 15 pistettä per peli ja tuolla vireellä he ovat kauden aikana onnistuneet ottamaan vain viisi voittoa.

Minnesotalla on tässä ottelussa kovempi motivaatio pudotuspelitoiveiden takia ja heidän voittoaan – 5 pisteen tasoituksella voi pelata 1.91 kertoimella. Ottamalla kolmas voitto putkeen Detroitista veisi heidät askeleen lähemmäs tavoitettaan, villi kortti paikkaa.

Puolustava mestari yllättäen vielä kiinni pudotuspelipaikassa

Philadelphia Eagles otti erittäin yllättävän voiton yhdestä liigan ennakkosuosikista LA Ramsista viime viikolla ja se piti puolustavan mestarin vielä kiinni pudotuspelipaikassa.

Philadelphia oli edellisellä viikolla hävinnyt pahimmalla kilpailijalleen Dallas Cowboysille ja se näytti lopettavan Eaglsin kauden, mutta tämä yllättävä voitto Kaliforniassa nosti heidän voittosaldon 50% (7-7).  He ovat yhden voiton päässä Cowboysista kun kaksi ottelua on jäljellä.

Eaglesin päävalmentaja Doug Pederson voi kiittää varapelinrakentaja Nick Folesia tuosta Rams voitosta sillä hän jälleen onnistui täydellisesti paikkaamaan loukkaantunutta Carson Wentziä.

Foles oli viime kauden Philadelphia sankari ja hän voi jälleen ripustaa sankarinviittansa olalleen ottamalla peräkkäiset voitot kun Eagles kohtaa Houston Texansin sunnuntaina Philadelphian Lincoln Financial Field kentällä.

Teksasilaiset hävisivät kolme ensimmäistä otteluaan ennenkuin he aloittivat kirin kohti pudotuspelejä. He ottivat yhdeksän voittoa putkeen ennenkuin Indianapolis Colts voitti heidät kaksi viikkoa sitten. Texans kuitenkin nopeasti kuittasi sen tappion kaatamalla viime viikonloppuna New York Jetsit.

Tämä näyttää olevan todella tiukka kamppailu voitosta sillä Houston varmistaisi AFC Etelä divisioonan kärkipaikan tällä voitolla. Eagles taas tavoittelee pudotuspelipaikkaa joten molemmille tämä on tärkeä ottelu. Kotietu voi kuitenkin antaa voiton Philadelphialle ja heitä voi pelata 1.71 kertoimella.

Chicago jatkaa dominointiaan

Toinen joukkue joka on päässyt vähällä mediahuomiolla, mutta on hiljalleen napannut itselleen pudotuspelipaikan, on Chicago Bears (10-4). Nyt he viimeinkin saavat ansaitsemansa huomion kun he matkaavat San Franciscoon kohtaamaan sunnuntain 49ersit.

Chicago on hävinnyt viimeisen kahdeksan ottelun aikana vain kerran ja he ovat ottaneet monta isoa päänahkaa viimeisten viikkojen aikana kuten perättäiset voitot ensin Ramsista ja sitten Packersista.

San Francisco kärsi loukkaantumisista kauden alussa ja nyt kun se tilanne näyttää hieman paremmalta niin he ovat napanneet nyt kaksi voittoa putkeen. Pudotuspelipaikka jää kuitenkin liian kauas tällä kaudella (4-10)

Voitot Denver Broncosia ja Seattle Seahawksia vastaan on antanut San Franciscolle jotain mihin rakentaa ensi kautta varten, mutta Chicagon kova puolustus tulee olemaan heille liikaa ja Bearsin voittoa -4 tasoituksella voi pelata 1.94 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ