Kauden viimeinen kierros – Mitkä ovat viimeiset pudotuspelijoukkueet?

NFL-Ennakko

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelataan runkosarjan viimeinen pelikierros tänä sunnuntaina. AFC konferenssissa Chiefs, Patriots, Chargers ja Texans ovat varmistaneet paikkansa pudotuspeleihin ja kahdesta viimeisestä paikasta kisaavat Ravens, Colts, Titans ja Steelers. NFC konferenssissa Saints, Rams, Seahawks, Cowboys ja Bears ovat jo jatkossa. Viimeisestä paikasta kisaavat enää Vikings ja puolustava mestari Philadelphia Eagles.

Vikings (8-6-1) – Bears (11-4) 23.25 U.S.Bank Stadion
Kertoimet: 1.47 – 2.85

Chicago Bears on ollut yksi tämän NFL kauden suurimpia yllättäjiä. He ovat voittaneet kolme edellistä otteluaan ja he tuskin ottavat jalkaansa pois kaasulta nytkään kun he kohtaavat oman divisioonansa kilpakumppanin Minnesota Vikingsin.

Bears on voittanut edellisestä yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja he voivat kiittää siitä hyvää puolustustaan joka voi viedä heidät tällä kaudella vielä pitkälle. Heidän 11-4 voittosaldo on jo antanut heille NFC Pohjoisen divisioonan voiton ja lisää voi olla luvassa.

Jotkut ajattelevat että Bears tulee lepuuttamaan avainpelaajiaan tässä Minnesota ottelussa, mutta näin tuskin tapahtuu sillä Chicagolla on vielä mahdollisuus nousta Los Angeles Ramsin ohi NFC konferenssin kakkoseksi, joka takaisi heille suoran paikan konferenssi välieriin.

Päävalmentaja Matt Nagy on puhunut hänen halustaan jatkaa “Karhujen” hyvää virettä ja se tarkoittaa että pelinrakentaja Mitchell Trubisky tulee ottamaan suuren roolin sunnuntaina kylmässä Minnesotassa.

Minnesotalle tämä ottelu on myös tärkeä sillä he ovat tällä hetkellä viimeisellä villi kortti paikalla pudotuspeleihin. Voitto tästä varmistaisi heille tuon paikan. Tappiokin voisi riittää jos Philadelphia Eagles häviäisi oman ottelunsa Washington Redskinsejä vastaan.

“Viikingit” ottivat tärkeät voitot Miamista ja Detroitista kahdella viime kierroksella pitääkseen pudotuspelihaaveet elossa ja nyt kaikki on heidän omissa käsissään viimeisenä peliviikkona.

Chicago Bears voitti Minnesotan aikaisemmin tällä kaudella 25-20 ja jälleen tämä ottelu voi olla yhtä tiukka sunnuntaina.

Tässä Chicagon joukkueessa on kuitenkin jotain erityistä ja heille tarjotaan 2.85 kerrointa ottaa voitto tästä ottelusta. Nagyn pojat voivat hyvinkin jatkaa hyvää virettään ja lopettaa runkosarja kovalla voitolla yhdestä pahasta oman divisioonan kilpakumppanista.

Redskins – Eagles 23:25 Fedexfield
Kertoimet: 3.45 – 1.34

Viime kauden mestari Philadelphia Eagles taistelee vielä pääsystä pudotuspeleihin. He ovatkin yksi joukkue joka toivoo Chicago Bearsin voittoa Minnesotasta samaan aikaan kun he pelaavat Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington Redskinsejä vastaan.

Puolustavan mestarin kausi ei ole ollut helppo ja kaikki näytti olevan ohi kun joukkue hävisi muutama kierros sitten Dallas Cowboysille. Varapelinrakentaja Nick Folesin vire on kuitenkin auttanut joukkueen voittoihin kahdella viime kierroksella ja he ovatkin ainoa joukkue joka voi vielä haastaa Minnesotan pudotuspelipaikasta NFC Konferenssissa.

Philadelphian ykköspelinrakentaja Carson Wentz loukkaantui muutama kierros sitten ja Foles johti “Kotkat” voittoihin ohi kovista Los Angeles Ramseista ja Houston Texanseista kahden viime kierroksen aikana.

Joukkue tuntuu nyt hieman samalta kuin viime kaudella jolloin Wentz myös loukkaantui kauden lopulla ja “Pyhä Nick” vei Philadelphian Super Bowliin jossa he voittivat New England Patriotsin.

Redskinsin vire on taas päinvastainen sillä he ovat voittaneet vain kerran viimeisen kuuden ottelun aikana ja samalla tippuneet divisioonan kärjestä ulos pudotuspeleistä. Loukkaantumiset ovat vaivanneet Washingtonia koko kauden ja toisin kuin Philadelphiassa, he eivät ole pystyneet korvaamaan ykköspelinrakentajansa pahaa loukkaantumista.

Eagles voitti Washingtonin aikaisemmin tällä kaudella 28-13 ja nyt kun motivaatio on puolustavalla mestarilla niin tulos voi olla jotain samaa luokkaa nytkin.

Philadelphian vähintään seitsemän pisteen voittoa voi pelata 1.88 kerrtointa ja heidän vire on tällä hetkellä niin hyvä että he voivat voittaa isommallakin pistemäärällä. Se että riittääkö se pudotuspeleihin jää nähtäväksi.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ