UEFA Mestareiden liiga – 1. karsintakierros, 2. osaottelu

1. Heinäkuuta
    HJK Helsinki – Vikingur
    Kertoimet: 1.03 – 8.25 – 43.25
    19.00 Telia 5G Arena, Helsinki

HJK voitti avausottelun sumuisella Fäärsaarilla 1-2 ja lähtee toiseen osaotteluun selkeänä suosikkina. HJK hallitsi ensimmäistä osaotteluaan ja heillä olikin koko ottelussa 76% pallonhallinta. HJK sai otteluun unelma-alun kun Jere Dahlström upotti komean vedon yläkulmaan Joao Klaussin syötöstä jo yhdeksän peliminuutin jälkeen. HJK:n toinen maali tuli 28 minuutilla kun Roni Peiponen tiputti pallon Riku Riskille jonka sivusta tulleen keskityksen Atli Gregersen ohjasi valitettavasti omaan maaliin. Vikingur ei kuitenkaan luovuttanut vaan pystyi luomaan painetta HJK:n maalille. Tämä paine johti vihdoin tasoitusmaaliin 50. minuutilla kun Vikingurin keskitys tavoitti takatolpalta Gunnar Vatnhamarin, jonka onnekas jatko painui Rudakovin yli takanurkkaan. HJK:lla oli tämänkin jälkeen useampi paikka tehdä kolmas maali, mutta ottelun loppunumeroiksi jäivät 1-2. Ottelu oli aika fyysinen ja kuuma sillä siinnä jaettiin kuusi keltaista korttia, joista kotijoukkue otti neljä.

Toinen osaottelu:

HJK on erittäin hyvä kotijoukkue. Telia 5G Arenan kenttä on tekonurmi ja HJK osaa käyttää sitä hyväkseen. HJK on voittanut Veikkausliigassa nyt kuusi viimeistä otteluaan joista viidessä he eivät ole päästäneet maaliakaan. Viimeisen viiden viime vuoden aikana HJK on pelannut 15 koti ottelua Eurokentillä. Näistä otteluista he voittivat seitsemän, pelasivat kuusi kertaa tasan ja hävisivät vain kaksi kertaa. Nämä tappiot tulivat kaksi vuotta sitten IFK Göteborgille ja neljä vuotta sitten Eurooppa Liigan lohkovaiheessa Club Bruggelle.

Vikingur on ollut aika hyvä vierasjoukkue Fäärsaaren sarjassa tällä kaudella sillä he ovat voittaneet viisi ottelua, pelanneet kerran tasan jä hävinneet vain kaksi. Euroopassa Vikingur on pelannut 11 vierasottelua joista he ovat voittaneet kolme, pelanneet kolme tasan ja hävinneet viisi ottelua. Yksi Vikingurin voitto otteluista vieraissa oli vuonna 2013 kun he voittivat Inter Turun 0-1.

HJK:n ei tarvitse tähän otteluun hirveästi muutoksia tehdä. He olivat valmistautuneet hyvin tähän Euro otteluun ja ottivat avausottelussa kontrollin helposti. Heidän pitäisi pystyä tekemään sama myös kotiottelussa. Ensimmäisessä ottelussa he ottivat Vikingurin parhaimmat aseet; Erikoistilanteet ja vastahyökkäykset helposti pois. Toisella puoliajalla HJK menetti hieman otettaan ja keskialueella tuli useampia syöttövirheitä joista Vikingur pääsi hyökkäämään. Nämä kun HJK ottaa pois niin heillä ei pitäisi olla mitään hätää

Ennen tätä Vikingur ottelua niin HJK kohtaa vielä Veikkausliigassa TPS:n lauantaina kotikentällään. Tämä voi aiheuttaa hieman lisää loukkaantumisriskiä sillä HJK:lla oli useampi puolustaja poissa tästä Vikingur ottelusta ja Roni Peiponen jouduttiin vaihtamaan pois puoliajalla. HJK:lta voi olla pois tästä ottelusta myös Valtteri Vesiaho, joka tuli Peiposen tilalle vaihdossa sekä Eetu Vertainen jotka mitä luultavimmin valitaan Suomen U19 EM-kisa joukkueseen kotikisoihin jotka alkavat ensi viikolla. HJK palkkasi kuitenkin Mikko Sumusalon muutama päivä sitten joten hän pystyy auttamaan joukkuetta otteluruuhkassa. Tähän Vikingur otteluun hän ei välttämättä vielä saa pelilupaa.

Tämän otteluparin voittaja siirtyy toiselle karsintakierrokselle jossa he kohtaavat BATE Borisovin, joka pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Otteluparin häviävä osapuoli jatkaa Eurooppa Liigan toiselle karsintakierrokselle jossa he kohtaavat häviäjän otteluparista FC Torpedo Kutaisi (GEO)/FC Sheriffi (MDA). Torpedo voitti avausottelun 2-1, mutta Sheriff on ottelussa vielä suosikki menemään jatkoon.