Veikkausliiga, Lauantai 14. heinäkuuta ottelut

Veikkausliiga

FC Inter – SJK
Kertoimet: 2.35 – 3.35 – 3.25
19:00 Veritas Stadion, Turku

Turun Veritas stadionilla kohtaavat kaksi joukkuetta jotka molemmat veikattiin alun kausiennakoissa taistelemaan Euro Cup paikoista. SJK:n arveltiin olevan jopa HJK:n suurin haastaja mestaruudesta. Toisin kuitenkin on käynyt, vaikka Inter Cupin voittikin, sillä molemmat joukkueet ovat liigan loppupäässä. FC Inter on kahdeksas ja SJK heti pisteen perässä yhdeksäs. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella Seinäjoella, jossa Inter voitti 0-1. Tämä ottelu pelataan luonnonnurmella. SJK pelaa itse normaalisti tekonurmella, mutta on harjoitellut tämän viikon myös luonnonnurmella.

Molemmilla joukkueilla on kuitenkin valoa tunnelin päässä. Tämän vuoden Cup mestari FC Inter (on varmistanut jo europaikan) voitti edellisellä kierroksella vieraissa FC Lahden kahdella Abdoulie Mansallyn maalilla. FC Lahti ei ollut ennen tuota ottelua hävinnyt vielä kertaakaan kotonaan tällä kaudella joten tuo voitto oli suuri, mutta positiivinen yllätys. Tuossa ottelussa Abdoulie Mansally pääsi myös omalle tasolleen. Hän saapui suurin odotuksin viime kauden jälkeen PS Kemistä, mutta ennen tuota FC Lahti ottelua hän ei ollut hyökkäyspäässä paljoa esitellyt. Ottelun jälkeen hän sanoi että Lahti ottelu oli ensimmäinen jossa hän sai keskittyä hyökkäykseen ilman puolustusvelvoitetta. Tämä myös mahdollisti tehot.

Inter on siinnä mielessä outo joukkue että he ovat olleet tällä kaudella parempia vieraissa kuin kotona. He ovat olleet liigan huonoin kotijoukkue yhdessä PS Kemin kanssa sillä kahdeksasta ottelusta on tullut vain viisi pistettä (1V, 2Tp, 5Ta). Inter on hävinnyt viimeiset kolme kotiotteluaan VPS:lle, Hongalle ja KuPS:lle. Interin ainoa kotivoitto on tullut juuri liigan jumbojoukkue PS Kemiä vastaan. Yksi suuri ongelma on ollut puolustus sillä he ovat pitäneet vain kaksi nollapeliä kotona ja yhden vieraissa (SJK 0-1). Interiltä puttuu tästä ottelusta vain maalivahti Moisander. Heidän uusi hankintansa Julian Guevara PS Kemistä voi mahdollisesti pelata jo tässä ottelussa.

SJK porskuttaa kahden ottelun voittoputkessa. Edellisen kerran kun he olivat voittaneet kaksi ottelua putkeen, elettiin syyskuuta 2017. SJK:n uusi päävalmentaja Aleksei Eremenko Sr. on saanut joukkueen pelaamaan hyvää puolustuspeliä joka on riittänyt hyvin viime peleissä. He voittivat kotonaan molemmat RoPS:an ja FC Lahden sekä edellisessä vierasottelussa he saivat hyvän vieraspisteen kovan KuPS:an vieraana. Vieraissa peli ei ole kuitenkaan tällä kaudella kulkenut sillä joukkueella on vasta yksi voitto ja kuusi pistettä kahdeksasta vierasottelusta. Sekin voitto tuli TPS:aa vastaan molemmille neutraalilla kentällä. Nyt peli ei ole hyvännäköistä, mutta se on tehokasta. SJK:lla on ehdottomasti mahdollisuuksia nousta vielä liigassa ainakin kuuden parhaan joukkoon. SJK:lta tulee puuttumaan tästä ottelusta Marc Vales, Obed Malolo, Dani Hatakka ja Jesse Sarajärvi. Sarajärvi on näistä ainoa joka on pelannut viime aikoina.

HJK – TPS
Kertoimet: 1.25 – 5.70 – 12.25
19:00 Telia 5G Areena, Helsinki

Sarjajohtaja HJK kohtaa nousijajoukkue TPS:an Telia 5G Areenan tekonurmella. HJK pelaa parhaillaan Mestareiden liigan 1. karsintakierroksella Fäärsaaren Vikinguria vastaan ja toinen osaottelu pelataan ensi viikolla Helsingissä. HJK johtaa ensimmäisen osaottelun jälkeen 1-2, mutta on myös mahdollista että he kierrättävät pelaajia hieman tässä ottelussa. Turun Palloseura pelasi viimeksi viikko sitten jolloin he ottivat tärkeän 3-2 voiton jumbojoukkue PS Kemistä ja nousivat pois karsijan paikalta. Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella Turussa, jossa HJK otti 0-1 voiton. Kyseessä on Veikkausliigan klassikko ottelu sillä yhdetkään muut joukkueet eivät ole kohdanneet Veikkausliigassa useammin kuin HJK ja TPS.

HJK on Veikkausliigan suurin suosikki ja he johtavatkin liigaa seitsemän pisteen erolla ennen Rovaniemen Palloseuraa 19 pelatun kierroksen jälkeen. Joukkue hävisi alkukaudella kotonaan sekä KuPS:lle että FC Lahdelle, mutta nyt he ovat ottaneet kuusi peräkkäistä voittoa maalierolla 19-2. Viidessä noista otteluista he pitivät maalinsa puhtaana. HJK on sarjan paras joukkue, mutta he eivät ole ihan samanlainen dominoiva joukkue kuin viime kaudella. Heikkouksia löytyy niin maalivahtipelissä, laituriosastolla kuin puolustusmuurin murtamisessakin. Kotona näihin on löytynyt jo parannuksia, mutta vieraissa hieman tökkii vielä. Tästä ottelusta heillä on varmasti poissa Juha Pirinen ja Akseli Pelvas. Daniel O´shaughnessy ja Ville Jalasto ovat epävarmoja. Valtteri Vesiaho ja Eetu Vertainen valittiin juuri Suomen U19 maajoukkueeseen EM-kisoihin jotka alkavat ensi viikolla joten ei ole varmuttaa pelaavatko he nyt. HJK:n uusi puolustaja Mikko Sumusalo on käytettävissä.

Turun palloseuralla oli kauden alussa suuria maalienteko-ongelmia. He ovat vieläkin tehneet liigassa vähiten maaleja (15/18 ottelussa), mutta ainakin viidessä viimeisessä ottelussa verkko on pullistunut kuusi kertaa. Nousijajoukkue on periaatteessa pelannut ihan hyvin sillä montaa rökäletappiota ei ole tullut, mutta samalla joukkueen leveys on heikko. He tarvitsisivat muutaman uuden pelaajan, mutta budjetissa ei ole välttämättä varaa. TPS on sarjan heikoin vierasjoukkue sillä voittoja on irronnut vain yksi ja pisteitä yhteensä vain viisi kahdeksasta ottelusta. Viimeisestä neljästä vierasottelusta on irronnut vain yksi piste maalierolla 0 – 8. TPS:an puolustajat Rasmus Holma ja Niklas Friberg ovat molemmat kysymysmerkkejä tähän otteluun, mutta pystyvät melko varmasti pelaamaan.

PS Kemi – FC Honka
Kertoimet: 5.25 – 3.90 – 1.68
19:00 Sauvosaaren stadion, Kemi

Veikkausliigan jumbojoukkue PS Kemi kohtaa lähes pakkovoitto ottelussa nousijajoukkue Esport Hongan Kemissä. PS Kemin tilanne ei ole hyvä sillä heillä on uusi päävalmentaja ja he ovat menettäneet muutaman avainpelaajan parin viime viikon aikana. He ovat myös hävinneet viimeiset viisi ottelua putkeen ja ovat jo neljä pistettä toiseksi viimeistä IFK Mariehamnia perässä. FC Honka on liigassa viidentenä ja vain yhden pisteen kolmatta sijaa perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

PS Kemi erotti pitkäaikaisen päävalmentajansa Jari Åhmanin vain pari viikkoa sitten ja Skotlantilainen David Hannah otti vetovastuun. Tähän mennessä kurssi ei ole kääntynyt sillä he hävisivät HJK:lle 2-0 ja viime viikolla TPS:lle 3-2 vaikka johtivat ottelua 1-2 toisella puoliajalla. Joukkue on hävinnyt nyt viisi ottelua putkeen ja vaikka he ovat vain neljä pistettä karsijan paikalta, niin heidän selviytymisensä olisi aikamoinen ihme. Siitä tekee vielä vaikeamman että he ovat päästäneet useampia avainpelaajia lähtemään. Kosta Manev siirtyi Vardar Skopjeen, ykkösmaalivahti Oskari Forsman siirtyi FC Lahteen ja joukkueen kapteeninakin toiminut Julian Guevara siirtyi FC Interiin. Joukkue tarvitseekin nyt uusia pelaajia ja yksi on jo siirtynyt kun Ranskalaistoppari Jean-Felix Moyengo Somy siirtyi Kemiin belgialaisesta KVK Westhoekista. Hän on mahdollisesti pelikuntoinen jo tässä ottelussa. Kemi ei ole ollut tällä kaudella kovinkaan hyvä kotijoukkue sillä heillä on vasta yksi voitto ja kaksi tasapeliä yhdeksästä kotiottelusta. Pitää kuitenkin muistaa että he pelasivat ”evakossa” useamman alkukauden ottelun kun Sauvosaaren nurmikenttä ei ollut vielä kunnossa.

FC Honka on ollut alkukauden suurimpia yllättäjiä yhdessä Rovaniemen Palloseuran kanssa. Honka on hävinnyt tällä kaudella vasta kolme ottelua. Yksi näistä tuli viime viikolla kun VPS päätti Hongan vuodesta 2014 alkaneen tappiottomien kotiotteluiden putken. Samalla katkesi myös seitsemän ottelun tappioton putki Veikkausliigassa tällä kaudella. Hongalla oli kauden alussa ongelmia maalinteon kanssa ja tämän takia he pelasivat useamman tasapelin. Macoumba Kandjin hankkimisen jälkeen kuitenkin hyökkäystehot ovat löytyneet ja nyt Honka taistelee jo europaikoista. Vieraissa Honka on pelannut ihan kelvollisesti sillä tappioita on tullut vain kaksi (SJK ja HJK). Hongalta pitäisi olla poissa kokoonpanosta vain pitkäaikaisloukkaantunut Masar Ömer.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ