Veikkausliiga Lauantai 21 heinäkuuta

Veikkausliiga

RoPS – SJK
Kertoimet: 2.35 – 3.20 – 3.35
17:00 Keskuskenttä, Rovaniemi

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat vajaa pari viikkoa sitten Seinäjoella ja SJK voitti ottelun 2-1. Tämä tarkoitti, että RoPS ei ole nyt vieläkään onnistunut pisteitä ottamaan Seinäjoen OmaSP stadionilta. Saldo on nyt kolme ottelua ja kolme voittoa SJK:lle. Tuon parin viikon takainen ottelu oli ennaltaan erittäin odotettu. SJK pelasi kotonaan matalaa puolustusta ja he antoivat pallonhallinnan vieraille. RoPS ei kuitenkaan onnistunut omassa pallollisessa pelissään ja SJK pääsi prässäämään.

Ensimmäisessä maalissa, RoPS menetti pallon ja SJK pääsi hyökkäämään vastaan. Tendeng pelattiin vapaaksi ja hän syötti rangaistusalueen rajalle josta Anders Bååth laukoi ensimmäisen veikkausliiga maalinsa. Toisessa maalissa RoPS purki pallon suoraan Johannes Laaksoselle joka laukoi hienon volleyn suoraan maaliin. Lopussa RoPS sai paremmin otetta pelistä ja Lucas Lingman pääsi ampumaan kavennuksen Filip Ivanovskin pudotuksesta. Tappio oli RoPSille vasta kauden neljäs.

Tämä ottelu tulee olemaan samanlainen jossa SJK luovuttaa pallonhallinnan RoPSille. Ottelu eroaa kuitenkin siinnä että RoPS on erinomainen kotijoukkue. Yhdeksästä kotiottelusta RoPS on voittanut kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain kaksi ottelua (Honka ja HJK). RoPSilla on kuitenkin ongelmia pelaajiston kanssa sillä he purkivat tärkeän keskikenttäpelaaja Wato Kuaten sopimuksen. Aleksandr Kokko loukkaantui tuossa SJK ottelussa ja Filip Ivanovskin sopimusta ei jatkettu. RoPSin hyökkäys on tällä hetkellä siis aika ohuenlainen.

RoPS ei ole pelannut tuon ensimmäisen SJK ottelun jälkeen kun taas SJK kävi häviämässä heikon esityksen jälkeen Turussa Interille 2-0. SJK teki heti ottelun alussa kaksi omaa virhettä jotka Inter käytti hyvin hyväkseen. SJK ei tästä enää noussut vaikka pelasivat toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla. Joukkueen hyökkäysten rakentelu on huonoa sillä joukkueelta puuttuu kunnon laiturit ja keskeltä heitä on helppo puolustaa. Tuo tappio katkaisi SJK:n orastavan nousun sillä he olivat voittaneet kaksi aikaisempaa otteluaan. Vieraissa SJK:n peli ei ole tällä kaudella kulkenut sillä ainoa vierasvoitto on tullut TPS:aa vastaan ja sekin ottelu pelattiin puolueettomalla kentällä.

Vähämaalinen ottelu luvassa?

FC Honka – TPS
Kertoimet: 1.62 – 4.00 – 5.70
17:00 Tapiolan TN1, Espoo

Tässä ovat vastakkain kauden nousijajoukkueet. TPS voitti Ykkösen viime kaudella ja nousi suoraan Veikkausliigaan. Honka joutui karsimaan HIFK:n kanssa, mutta nousi myös liigaan. Vaikka viime kaudella TPS oli edellä niin tällä kaudella asiat ovat olleet päinvastaiset. FC Honka on kolmantena ja taistelee europaikoista. TPS on kymmenentenä ja taistelee putoamista vastaan. Joukkueiden pelit ovat olleet tasaisia. Tällä kaudella Turussa peli päättyi 0-0. Viime kaudella, molemmat Espoon ottelut päättyivät 1-1.

FC Hongalla oli hyvä pisteputki alla, mutta viimeiset kaksi ottelua VPS:aa ja PS Kemiä vastaan ovat menneet alakanttiin. VPS aiheutti FC Hongan ensimmäisen kotitappion sitten vuoden 2014 ja jumbojoukkue PS Kemiltä, FC Honka pystyi saamaan vain yhden pisteen. Nämä heikommat tulokset ovat ehkä vain hieman variaatiota sillä Honka on molemmissa otteluissa luonut hyviä paikkoja, mutta pallo ei ole vain mennyt sisään. Kotona Honka on voittanut neljä, pelannut neljä tasan ja hävinnyt vain kerran VPS:lle.

TPS:lla on ollut koko kauden suuria ongelmia maalinteon kanssa. He ovat tehneet vain 16 maalia 19 ottelussa joka on koko liigan huonoin saldo tällä hetkellä. Puolustus on toiminut ihan hyvin ajoittain, mutta vieraissa verkko on heilunut omissa hieman liikaa. Yhdeksässä vierasottelussa, he ovat päästäneet 19 maalia eli yli kahden maalin keskiarvolla. Vieraissa onkin tullut tämän takia vain viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan sarjajohtaja HJK:ta vastaan TPS:lle jäi varmasti jotain hampaankoloon sillä heillä oli hyvät mahdollisuudet vähintään pisteeseen, mutta kaksi hieman kyseenalaista maalia antoi HJK:lle kaikki kolme pistettä.

Pystyykö heikko vierailija TPS saamaan pisteitä viime kauden kilpakumppaniaan vastaan?

Sunnuntai 22 heinäkuuta

Ilves – PS Kemi
Kertoimet: 1.47 – 4.25 – 7.00
17:00 Tammelan Stadion, Tampere

Tammelan stadionilla kohtaavat juuri Eurooppa Liigasta tippunut Ilves sekä Veikkausliigan jumbojoukkue PS Kemi. Ilves pelasi vasta torstaina Eurooppa Liigan karsintaottelun Bulgariassa joten tämä ottelu tulee aika pian vastaan. Ilves on tällä hetkellä liigassa seitsemäntenä, kuusi pistettä Top-3 sijasta yhden ottelun vähemmän pelanneena. PS Kemi on viimeisenä, neljä pistettä suorasta säilymisestä. Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella Kemissä josta Ilves haki 0-2 vierasvoiton.

Ilves ei ole vielä hävinnyt kotonaan yhtään ottelua tällä kaudella, mutta voittoja on silti kertynyt vain kolme kahdeksasta ottelusta. Ilves puolustaa kotonaan erittäin tiiviisti ja he ovat päästäneetkin vain kolme maalia noissa kahdeksassa ottelussa. Valitettavasti hyökkäyspeli ei ole sujunut niin hyvin ja tämän takia useampi ottelu on päättynyt tasapeliin. Joukkue kärsi torstaina 2-1 tappion Slavia Sofialle Bulgariassa, joten pientä henkistä ja fyysistä väsymystä voi näkyä joukkueen otteissa. He kuitenkin saavat hieman apuja tähän otteluun kun uusi hyökkääjä Fofana Tiemoko on pelikelpoinen. Nuori Jusuf Ali myös palaa Kroatiasta, missä hän oli Dinamo Zagrebissa näytillä, kokoonpanoon.

PS Kemi on pieni kriisijoukkue nyt Veikkausliigassa. He erottivat muutama viikko sitten pitkäaikaisen valmentaja, Jari Åhmanin ja hänet korvasti skotlantilainen David Hannah jolla ei ole vaadittavaa valmentajalisenssiä. Samalla joukkueesta lähti muutama avainpelaaja kuten ykkösmaalivahti Forsman, kapteeni Guevara ja puolustaja Kosta Manev. Joukkue on palkannyt heidän tilalleen muutaman ulkomaalaisen pelaajan jotka eivät ole vielä tällä tasolla pelanneet. Heidän tilanteensa ei näytä hyvältä, mutta silti he jotenkin onnistuivat saamaan kotitasapelin edellisessä ottelussa Honkaa vastaan. Kemi on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua vieraissa, joista saldona kaksi voittoa ja seitsemän tappiota.

Sellainen kutina on että tässä ottelussa voi tulla maaleja. Matkaväsynyt Ilves ei välttämättä ole niin tiivis puolustuksessa ja molemmilla ottelussa myös uusi hyökkäyspelaaja.

KuPS – VPS
Kertoimet: 2.05 – 3.40- 3.95
17:00 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Tämä on kierroksen kärkiottelu kun viidentenä oleva Kuopion Palloseura kohtaa pisteen edellä olevan Vaasan Palloseuran. KuPS pelasi torstaina loistavan ottelun FC Kööpenhaminaa vastaan Europa Liigassa, mutta 1-1 tasapeli Tanskassa ei riittänyt kuitenkaan jatkoon. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran Vaasassa josta KuPS haki 0-2 vierasvoiton.

KuPSilla on ollut hieman vaikeuksia Veikkausliigassa sen jälkeen kun he myivät Urho Nissilän Belgiaan ja Ruben Gabriel loukkaantui. He saivat kuitenkin voitottoman jaksonsa loppumaan viime kierroksella kun he hakivat vierasvoiton FC Interistä 0-1. Vieraissa peli onkin kulkenut hieman paremmin sillä kotona heillä on yhdeksästä ottelussa vasta kolme voittoa ja neljä tasapeliä. He eivät ole myöskään vielä pystynyyt pitämään maaliansa puhtaana kotiotteluissaan. He ehtivät saamaan hieman apua jo europeleihin kun toppari Juho Pirttijoki ja hyökkääjä Lucas Rangel tekivät debyyttinsä kuopiolaisten paidassa. Molemmat tulevat olemaan varmasti hyödyksi myös Veikkausliigassa. Puolustus näyttääkin hieman paremmalta kun myös Tabi Manga on tervehtymässä loukkaantumisestaan.

Vaasan Palloseura on tällä hetkellä kuntotaulukon kärjessä viidellä voitollaan kuudesta viime ottelustaan. Ainoa tappio tuli liigakärki HJK:lle Helsingissä murskalukemin 5-0. Jos tuota Helsingin ottelua ei oteta lukuun niin VPS on noussut taisteluun europaikoista kiitos hyvän puolustuksen. Viidessä voitto-ottelussa he päästivät vain kaksi maalia. Tähän kun lisätään että he ovat saaneet hyökkäyspelaajia takaisin loukkaantumisten kirjoista ja että Brassi Cae on alkanut vihdoinkin osua niin ei ole ihme että vaasalaisten kone jyskyttää nyt lujaa. VPS ei ole pelannut nyt kahteen viikkoon. Saa nähdä miten se vaikuttaa esityksiin.

KuPS voi saada hieman puhtia Euroesityksistään ja napata tästä kotivoiton erittäin levännyttä Vepsua vastaan.

FC Lahti – IFK Mariehamn
Kertoimet: 1.83 – 3.65 – 4.60
17:00 Kisapuisto, Lahti

FC Lahti on kahden viimeisen tappio-ottelun jälkeen tippunut kuudennelle sijalle ja halajavat nopeasti takaisin pistekantaan. Eroa kuitenkin kolmanteen sijaan ja europaikalle on vain yksi piste. IFK Mariehamn on ollut huonossa iskussa koko kauden ja he ovatkin liigakarsijan paikalla 11. sijalla. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella Maarianhaminassa josta Lahti haki 1-2 vierasvoiton.

FC Lahti pelasi torstaina 0-0 tasapelin Islannissa FH:n vieraana. Tämä ei kuitenkaan riittänyt jatkoon kun FH voitti avausottelun 0-3. Jos ei muuta niin tuo tasapeli ainakin lopetti tappioputken joka oli venynyt kolmen ottelun mittaiseksi. FC Lahti oli alkukaudella erittäin vaikeasti voitettava, mutta puolustaja Jovanovicin ja maalivahti Vasyutin lähtöjen jälkeen, puolustus on vuotanut kun siellä ei ole enää selkeää johtajaa. Hyökkäys ei vieläkään osaa tehdä maaleja, joten tappiot eivät ole olleet yllätys. Lahti on ollut kotona hyvä sillä heillä on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio, joka tuli viime kotiottelusta.

IFK Mariehamn on ollut heikko koko kauden. Puolustus on vuotanut ja maalivahtipeli on ollut heikkoa. Tuohon jälkimmäiseen he tekivät korjauksen ja hankkivat Ukrainalaisen Igor Levchenkon maalilleen. Hän voi pelata jo tässä ottelussa. IFK pääsee otteluun hyvin levänneenä sillä edellisestä liiga ottelusta on jo 18 päivää aikaa. Tässä välissä he pelasivat yhden harjoitusottelun IFK Bragea vastaan jonka he hävisivät lopussa tulleella maalilla 1-2. Harjoituksissa on kuitenkin ollut aika korjata virheitä joten ehkä tässä ottelussa tulee muutos.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ