Veikkausliiga Kierros 22

Perjantai 3. elokuuta
SJK – VPS
Kertoimet: 2.50 – 3.30 – 3.15
20:00 OmaSp Arena, Seinäjoki

Iso ja tärkeä Pohjanmaan Derby molemmille joukkueille. SJK on hävinnyt kolme ottelua putkeen ja joukkue on muutoksen kourissa. Tässä siirtoikkunassa sisään ovat tulleet kolme uutta pelaajaa; Shahdon Winchester, Peter Opiyo ja Denys Oliynyk. Samalla seura purki hyökkääjä Vahid Hambon ja keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan sopimukset. Siirtojen tarkoitus on lisätä hyökkäysvoimaa laidoille joka loisi enemmän maalipaikkoja. Maaleja joukkue tarvitseekin kun 21 ottelussa on syntynyt vain 19 maalia. Tämä on Veikkausliigan toiseksi pienin määrä.

VPS on taas liigan kovakuntoisin joukkue. Viidestä viime ottelusta on tullut 13 pistettä ja joukkue onkin noussut kolmanneksi taistelemaan kunnolla europaikoista. Vepsun puolustus ja hyökkäys ovat parantuneet huomattavasti alkukaudesta ja Petri Vuorisen pallonhallinta pelityyli kantaa nyt hedelmää. Uusia pelaajia Vepsu ei ole hankkinut mutta siihen ei ole ollut tarvekaan kun loukkaantumisista palaavat pelaajat ovat kuin uusia pelaajia.

SJK on hallinnut joukkueiden aikaisempia kohtaamisia sillä seinäjokelaisilla on 16 voittoa ja vaasalaisilla vain 5. Yhden ainoan kerran peli on päättynyt tasan ja se oli tämän kauden ensimmäinen liigapeli Vaasassa (1-1).

Lauantai 4. elokuuta
HJK – RoPS
Kertoimet: 1.37 – 4.90 – 9.50
17:00 Telia 5G Arena, Helsinki

Helsingissä iskevät yhteen liigaa johtava HJK ja kakkosena oleva Rovaniemin Palloseura. Piste-ero joukkueiden välillä on kuitenkin jo 10 pistettä. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin sillä RoPSia valmentaa HJK:n reservijoukkueen entinen luotsi, Toni Koskela ja pelaajina on useampi HJK:n juniorituotannon käynyt pelimies. Joukkueiden pallonhallintaan pyrkivät pelityylit ovatkin tämän vuoksi hieman samanlaiset.

HJK kärsi keskiviikkona pahan 1-2 tappion kotona BATE Borisoville. Tämä tiputti heidät Mestareiden liigan karsinnasta, mutta he jatkavat vielä kuitenkin Euro seikkailuaan Eurooppa-liigassa. Ennen BATE ottelua, HJK oli voittanut kahdeksan ottelua putkeen kotonaan. He ovatkin sarjan paras kotijoukkue kahdeksalla voitolla ja kahdella tappiolla. HJK voi kierrättää tässä ottelussa pelaajia, mutta saman he tekivät viime viikonloppuna ja silloin HJK otti 1-2 vierasvoiton Hongasta. HJK:n rotaatiopelaajatkin kuuluvat sarjan parhaimmistoon joten taso ei välttämättä tipu paljoa.

RoPS kärsi pahan 0-1 tappion viime kierroksella FC Interille ja joukkueen peli ei ole ollut niin vakuuttavaa kuin alkukaudella. He ovat kuitenkin vielä sarjan paras puolustava joukkue vain 14 päästetyllä maalilla. RoPS on sarjan yksi parhaista vierailijoista sillä tappioita on tullut vain kaksi (4-4-2).

Vaikka HJK on hallinnut vuosisen saatossa keskinäisiä kohtaamisia, niin RoPS on kuitenkin voittanut kaksi viimeisintä ottelua Helsingissä viime vuonna. Joukkueiden ainoa ottelu tällä kaudella Rovaniemellä päättyi HJK:n 1-2 voittoon.

FC Inter – IFK Mariehamn
Kertoimet: 2.05 – 3.60 – 3.85
17:00 Veritas Stadion, Turku

Tämän kauden Cup mestari FC Inter on nousemassa hyvään vireeseen. Entinen IFK Mariehamnin valmentaja Kari Virtanen tuli John Allenin avuksi Interin valmennustiimiin ja samalla organisoi joukkueen puolustuksen. Inter onkin nyt kolmen ottelun voittoputkessa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013.

IFK Mariehamn haki omaa nostetta taistelussa putoamista vastaan hankkimalla uuden maalivahdin (Levchenko), puolustajan (Coulibaly) ja hyökkäävän keskikenttäpelaajan (Isaksson). Tämä auttoi edellisessä ottelussa kun IFK voittin SJK:n 1-0. Tämä oli vasta kauden toinen nollapeli ja ensimmäinen sitten toukokuun.

Nousussa olevat Inter ja IFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat runsasmaaliset ottelut Cupissa ja Liigassa Ahvenanmaalla ovat päättyneet Interin voittoon. IFK on viimeksi voittanut Interin Turussa kaksi kautta sitten.

Sunnuntai 5. elokuuta
KuPS – TPS
Kertoimet: 1.57 – 4.15 – 6.15
17:00 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Sarjan kaksi ehkä heikkokuntoisinta joukkuetta kohtaavat Kuopiossa. KuPS on saanut vain viisi pistettä edellisestä kuudesta ottelustaan ja Turun Palloseurakin vain yhden pisteen enemmän. KuPS:n puolustus on tällä kaudella ollut erittäin heikko, mutta he saavat tähän otteluun ison boostin kun Ilveksen ja SJK:n entinen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna siirtyi Kuopioon tällä viikolla. Hän tulee tasapainottamaan joukkueen peliä varmasti. Samalla myös KuPS:in puolustuksen ehkä virhealttein pelaaja, Lum Rexhepin sopimus umpeutui ja hän lähti seurasta.

Turun Palloseuran ongelmat eivät ole olleet puolustuksessa vaan maalinteossa. He ovat tehneet liigassa vähiten maaleja ja toisin kuin kotijoukkue, niin TPS:lla ei ole varaa budjetissa hankkia uusia pelaajia. TPS on myös sarjan huonoin vierasjoukkue. Heidän ainoa vierasvoitto tuli omalla stadionilla paikallisjoukkue Interin vieraana. Joukkue tarvitsee pisteitä, mutta vaikea niitä on saada kun vastustajat ovat tasokkaampia.

Ilves – FC Honka
Kertoimet: 2.60 – 3.30 – 2.85
17:00 Tammelan Stadion, Tampere

Tampereella kohtaavat sarjan ainoa tappioton kotijoukkue, Ilves ja nousijajoukkue FC Honka. Ilves on voittanut neljä ja pelannut viisi ottelua tasan kotonaan. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on asettanut joukkueensa siten että kotona ei hävitä. Siitä kertoo tehtyjen ja päästettyjen maalien saldo 9-3. Tällä hetkellä Ilves on oivassa vireessä kun hyökkääjä Marius Noubissi on alkanut tekemään maaleja ja Ilves onkin voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

FC Honka kärsi pahan paikallistaisto tappion HJK:lle viime viikonloppuna kotonaan 1-2. Tämä oli heidän vasta neljäs tappio tällä kaudella, joka on erittäin hyvä saldo nousijajoukkueelle. Honka taisteleekin tällä kaudella Ilveksen ohella Europaikoista joten tarkka peli on tiedossa.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella Espoossa jossa Honka otti selkeän 4-1 voiton.

FC Lahti – PS Kemi
Kertoimet: 1.40 – 4.70 – 7.75
17:00 Kisapuisto, Lahti

Eurotappiosta toipunut FC Lahti kohtaa Kisapuistossa sarjajumbo PS Kemin. FC Lahdella oli pieni heikko jakso Europelien aikaan jossa joukkue kärsi peräkkäiset tappiot liigassa ja tappion Eurooppa-liigan karsinnoissa. Siitä on näköjään selvitty kun ensin joukkue voitti kotonaan IFK Mariehamnin ja haki tärkeän tasapelipisteen vieraissa kovakuntoiselta Vaasan Palloseuralta. Nyt he hankkivat myös uutena pelaajana hollannin pääsarjassakin pelanneen Cape Verden maajoukkuepelaaja, Josimar Liman jolle tämä ottelu on liigassa ensimmäinen.

PS Kemin luultiin jo luovuttaneen kun joukkue myi pois parhaimmat pelaajansa, mm. Ykkösmaalivahti Forsmanin FC Lahteen, mutta niin vain he ottivat 3-2 voiton viime kierroksella KuPS:sta ja ovat nyt vain kolme pistettä suorasta säilymisestä. Joukkue on kuitenkin edelleen kapea ja voittoputkesta on ehkä turha alkaa unelmoimaan.

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen päättyi 0-0 lukemiin Kemissä. Lahden ja Kemin viimeisen kohtaaminen Lahdessa viime kaudella päättyi vieraiden 0-1 voittoon.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ