Veikkausliiga kierrosennakko 11-12 elokuuta

Lauantai 11. elokuuta

FC Honka – TPS 17:00 Tapiolan TN1, Espoo
Kertoimet: 1.58 – 4.20 – 5.75

Nousijajoukkueet kohtaavat nyt kolmannen ja viimeisen kerran tällä kaudella. Aikaisemmissa otteluissa ensin pelattiin 0-0 tasan Turussa ja Espoossa Honka voitti 2-0.

Kummankaan joukkueen vire ei ole paras tällä hetkellä, mutta kotijoukkue on paremmissa asemissa. Honka on saanut vain viisi pistettä viimeisestä viidestä pelistään mutta he ovat silti vain yhden pisteen kolmannesta sijasta joka veisi heidät Eurooppa-liigan karsintoihin. TPS on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan ja ovat nyt tasapisteissä viimeisenä olevan PS Kemin kanssa.

Honka menetti viime kierroksella kahden maalin johtonsa Ilvestä vastaan vieraissa ja ottelu päättyi tasatulokseen 3-3. Puolustus onkin vuotanut tällä kaudella aika pahasti sillä he ovat pitäneet vain kolme kertaa maalinsa puhtaana. Kaksi niistä kerroista oli kuitenkin juuri TPS:aa vastaan.

TPS on takkuilut pahasti maalinteon kanssa kun maaleja on syntynyt  22 ottelussa vain 19. Tähän ongelmaan he hakevat ratkaisua Virolaishyökkääjä Albert Prosalla jonka he palkkasivat loppukauden sopimuksella. Samalla sisään tuli entinen Hongan serbialaispuolustaja Zeljko Zavic.

VPS – SJK 17:00 Elisa Stadion, Vaasa
Kertoimet: 2.30 – 3.15 – 3.45

Toinen perättäinen Pohjanmaan derby. Joukkueet kohtasivat viime viikolla Seinäjoella ja peli päättyi 0-0. Kauden ensimmäinen Derby Vaasassa päättyi 1-1. Nämä kaksi tasapeliä olivat Veikkausliigan historian ensimmäiset tasapelit Pohjanmaan derbyissä.

Vaasan palloseura oli ensimmäisellä puoliajalla vastaanottavana osapuolena, mutta toisella he ottivat pelin haltuunsa kun SJK väsyi. VPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa kolmantena ja he eivät ole hävinneet viimeiseen kuuteen otteluun vaikka viimeiset kaksi ottelua onkin päättynyt tasapeleihin. Peli ei ole ollut ihan parhaan näköistä viime otteluissa, mutta pisteitä on kuitenkin tullut. Vepsun kotisaldo on 4-4-3 tällä kaudella.

SJK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa tuolla VPS tasapelillä. Vaikka he alkua hallitsivatkin niin joukkue väsyi toisella puoliajalla ja se varmasti aiheuttaa huolta Aleksei Eremenko seniorille. SJK:n peli ei pysy kasassa koko 90 minuuttia ja uusien pelaajien sisäänajo joukkueeseen varmasti kestää vielä pari ottelua. Puolustus on kuitenkin saatu kuntoon ja he eivät turhia maaleja enää päästä. Hyökkäys täytyy saada kuntoon seuraavaksi. SJK on ollut koko kauden heikko vierailija 1-3-7 vierassaldolla ja se ainoa vierasvoittokin tuli puolueettomalla pelikentällä.

Sunnuntai 12. elokuuta

FC Lahti – FC Inter 18:30 Kisapuisto, Lahti
Kertoimet: 2.05 – 3.35 – 3.80

Lahti ja Inter kohtasivat Lahdessa vain kuukausi sitten ja siinnä ottelussa Inter aiheutti Lahden ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan kotitappion tällä kaudella 1-2 lukemin. Siitä alkoi Lahden pienoinen alamäki jota ei ole vielä kunnolla korjattu. Samalla myös siitä lähti FC Interin voittoputki joka on nyt neljän ottelun mittainen.

Lahdella on ollut koko kauden maalinteko ongelma, mutta viime aikoina myös puolustus on vuotanut. Maaliin tuli PS Kemistä Oskari Forsman ja puolustukseen Josimar Lima. Odotukset ovatkin että puolustus palaa jossain vaiheessa tiiviiksi, mutta kysymys onkin että tapahtuuko se nyt.

FC Inter on tehnyt kovan korjausliikkeen puolustuksen osalta Kari Virtasen tulon jälkeen. Viimeisessä kolmessa ottelussa maali on pysynyt puhtaana ja nyt siihen on lisätty hyvä hyökkäys Benjamin Källmanin hattu tempun jälkeen viime ottelussa. Inter on nyt liigan kovakuntoisin joukkue.

KuPS – PS Kemi 18:30 Savon Sanomat Areena, Kuopio
Kertoimet: 1.35 – 5.00 – 8.25

KuPS on tällä kaudella hävinnyt jo kahdesti jumbojoukkue PS Kemille lukemin 3-2 Edellisestä ottelusta on vajaa pari viikkoa aikaa joten se on vielä hyvin muistossa.

Vaikka Kuopion palloseura voittikin TPS:n viime kierroksella niin ei se peli ainakaan puolustuksen suhteen ole toiminut. Joukkue on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana vain kolme kertaa ja kun sarjan heikoin hyökkäyspään joukkue (TPS) pystyy tekemään kaksi maalia omassa kotiottelussa niin ongelmia on. Puolustava keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna teki debyyttinsä TPS ottelussa, mutta ei se ainakaan vielä puolustusta parantanut. Ehkä tässä ottelussa tulee muutos.

PS Kemi on pienessä nosteessa sillä KuPS voiton jälkeen, he hakivat hyvän 1-1 tasapelin FC Lahden vieraana. Joukkue on nyt tasapisteissä Turun palloseuran kanssa joten heillä on kaikkien pelaajamyyntien ja valmentajanvaihdon jälkeen vielä jopa hyvä mahdollisuus säilymään Veikkausliigassa.

RoPS – IFK Mariehamn 18:30 Keskuskenttä, Rovaniemi
Kertoimet: 1.90 – 3.50 – 4.15

RoPS oli viime kierroksella todella lähellä voittoa HJK:n vieraana, mutta joutuivat tyytymään 2-2 tasapeliin Klaussin viime hetken maalin jälkeen. Rovaniemen palloseuran uusi hyökkääjä Vahid Hambo osui hienosti debyytissään joten RoPS:illa on nyt kelpo hyökkääjä varastossa. RoPS on ollut vahva kotonaan 7-1-3 saldolla, mutta tätäkin tärkeämmin joukkue on päästänyt vain 5 maalia pelaamassa 11 kotiottelussaan.

IFK Mariehamnilla on ollut vaikeuksia koko kauden ja vaikka he hankkivat kolme uutta pelaajaa niin silti tuli viime kierroksella 3-0 tappio kovakuntoista FC Interiä vastaan. Ahvenanmaalaiset eivät ole vieraissa tällä kaudella juhlineet sillä voittoja on tullut vain yksi ja yhteensä viisi pistettä kymmenestä ottelusta. Nyt he matkaavat pisimmällä vierasreissulle pohjoiseen jossa he ovat jo kerran tällä kaudella hävinneet kahdella maalilla. Sama kahden maalin tappio RoPS:lle tuli myös kotiottelussa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ