Tenniksen US Open 2018 Ennakko

Tenniksen US Open 2018

Vuoden neljäs ja viimeinen Tenniksen Grand Slam turnaus alkaa tänä viikonloppuna Yhdysvaltain New Yorkissa. Tämä vuosi on jo 138. kerta kun tämä kuuluisa turnaus järjestetään. Turnaus pelataan ulkona kovalla alustalla USTA Billie Jean King National Tennis keskuksessa. Tämä on viimeinen kerta kun sekä miesten että naisten turnauksessa on 32 sijoitettua pelaajaa sillä ensi vuonna sijoitettujen määrä tippuu 16. 

128 Pelaajaa aloittaa maanantaina taistelun 3.8 miljoonan dollarin voittopotista. Yhteensä turnauksessa jaetaan 53 miljoonan dollarin edestä palkintorahoja. Viime vuonna miesten turnauksen voitti Espanjan Rafael Nadal ja naisten turnauksen Yhdysvaltain Sloane Stephens.

Miesten turnaus

US Open 138 vuotisen historian aikana eniten voittoja ovat keränneet Jimmy Connors, Pete Sampras ja  Roger Federer. Jokainen heistä on voittanut viisi kertaa. Roger Federer voitti turnauksen viisi kertaa peräkkäin vuosina 2004-2008. Hän ei siis ole voittanut kisaa kymmeneen vuoteen.

Sijoitetut

(1) Rafael Nadal
ATP-Ranking: 1
Voittajakerroin: 4.33

Viime vuoden voittaja Rafael Nadal on kertoimien mukaan turnauksen kakkossuosikki. Nadal voitti tällä kaudella jo Ranskan Grand Slam turnauksen ja tuli Wimbledonissa toiseksi. Hän on kuitenkin tällä hetkellä iskussa kun Kanadan Roger´s Cupissa tuli voitto pari viikkoa sitten.

(2) Roger Federer
ATP-Ranking: 2
Voittajakerroin: 6.00

Roger Federer on voittanut tämän turnauksen viisi kertaa ja voittamalla nyt hän menisi kaikkien aikojen tilastossa yksinään johtoon US Open voitoissa. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan sillä hän on vasta kolmossuosikki. Hän voitti vuoden alussa Australian Grand Slamin, mutta jätti Roland Garrosin väliin. Wimbledonissa kaikki meni hyvin puolivälieriin asti jossa Kevin Anderson tiputti hänet viidennen erän maraton ottelun jälkeen. Viime viikolla hän pääsi Cincinnatin turnauksen finaaliin mutta hävisi Novak Djokovicille.

(3) Juan Martin Del Potro
ATP-Ranking: 3
Voittajakerroin: 13.00

Argentiinalainen Del Potro katkaisi Roger Federerin US Open voittojen putken voittaen turnauksen vuonna 2009. Viime vuonna hän pääsi semifinaaleihin. Viime viikon Cincinnatin turnauksessa hän jäi puolivälieriin.

(4) Alexander Zverev
ATP-Ranking: 4
Voittajakerroin: 10.00

Nuori saksalainen voitti kolme viikkoa sitten Washingtonin turnauksen. Kanadassa hän jäi puolivälieriin ja Cincinnatissa hän ei päässyt toista kierrosta pitemmälle. Wimbledonissa hän pääsi kolmannelle kierrokselle. US Openissa hän ei ole koskaan päässyt toista kierrosta pidemmälle.

(5) Kevin Anderson
ATP-Ranking: 5
Voittajakerroin: 34.00

Anderson on viime vuoden finalisti US Openissa. Wimbledonissa, kovasyöttöinen Etelä-Afrikkalainen yllättäjä, tuli myös toiseksi. Viime viikon Cincinnatissä hän jäi neljännesvälieriin ja Kanadassa Semifinaaliin. Voiko hän yllättää jälleen?

(6) Novak Djokovic
ATP-Ranking: 6
Voittajakerroin: 3.25

Wimbledonin voittaja Novak Djokovic on pääsemässä loukkaantumisen jäljiltä vanhaan iskuunsa. Hän jäi Kanadassa yllättäen neljännesvälieriin, mutta viime viikolla Cincinnatissa hän voitti. US Openin hän on voittanut kahdesti, vuosina 2011 ja 2015. Hän on vedonlyöntikertoimien mukaan turnauksen voittajasuosikki.

Yllättäjät

Andy Murray
ATP-Ranking: 378
Voittajakerroin: 17.00

Vuoden 2012 US Open voittaja Andy Murray on taas palailemassa takaisin pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Hän joutui jättämään Wimbledonin väliin ja Washingtonin puolivälierissä hän myös keskeytti. Viime viikolla Cincinnatissa hän avauskierrokselle.

(15) Stefanos Tsitsipas
ATP-Ranking: 15
Voittajakerroin: 51.00

Nuori kreikkalainen jäi viime viikolla Cincinnatissä avauskierrokselle mutta sitä edeltävänä viikkona Kanadassa hän pääsi finaaliin tiputtamalla mm. Novak Djokovicin, Alexander Zverevin ja Kevin Andersonin jatkosta häviten lopulta vain Rafael Nadalille. Wimbledonissa hän oli neljännesvälierissä ja Washingtonissa semifinaaleissa. Hän voi yllättää tässä turnauksessa.

(11) John Isner
ATP-Ranking: 11
Voittajakerroin: 41.00

Kotiyleisön suurin toivo miesten puolella on Yhdysvaltain pitkä ja kovasyöttöinen John Isner. Isner pääsi Wimbledonissa semifinaaleihin ja voitti heinäkuun lopulla Atlanta Openin. Washingtonissa, Kanadassa ja Cincinnatissa hän ei kuitenkaan päässyt kolmatta kierrosta pidemmälle. US Openissa hän on ollut parhaimmillaan puolivälierissä vuonna 2011.

Naisten turnaus

US Openin on voittanut useimmiten Open aikakauden aikana Yhdysvaltain Chris Evert ja Serena Williams. Molemmat ovat voittaneet kuusi kertaa. Jos kuitenkin lasketaan myös Amatööri aikakauden turnaukset niin silloin Yhdysvaltainnorjalainen Moila Bjurstedt Mallory on voittanut useimmiten, kahdeksan kertaa.

Sijoitetut

(1) Simona Halep
ATP-Ranking: 1
Voittajakerroin: 7.00

Romanialainen voitti ensimmäisen Grand Slam turnauksensa vasta tänä vuonna kun hän voitti Roland Garrosin Ranskassa. Tämän vuoden Australian Openissa hän oli jo finaalissa. Wimbledonin ruohokenttä ei sopinut hänelle ja hän jäi kolmannelle kierrokselle. Kovalla alustalla hän voitti Kanadan turnauksen ja oli Cincinnatissa toinen. Hän on kertoimien mukaan turnauksen kakkossuosikki.

(2) Caroline Wozniacki
ATP-Ranking: 2
Voittajakerroin: 13.00

Tanskalainen voitti ensimmäisen Grand Slam turnauksensa myös vasta tänä vuonna kun hän voitti Australian Openin vuoden alussa. Wozniacki voitti Eastbourne turnauksen ennen Wimbledonia mutta sen jälkeen on ollut hieman heikompaa. Wimbledonissa jäätiin toiselle kierrokselle eikä Washingtonissa, Kanadassa tai Cincinnatissä päästy yhtään sen pidemmälle. Wozniacki on ollut kahdesta US Open finaalissa, vuosina 2009 ja 2014.

(3) Sloane Stephens
ATP-Ranking: 3
Voittajakerroin: 10.00

Viime vuoden mestari Sloane Stephens on kertoimien mukaan turnauksen nelossuosikki. Ranskan Roland Garrosissa hän pääsi finaaliin, mutta Wimbledonissa hän jäi avauskierrokselle. Kanadassa hän hävisi finaalin Halepille ja Washingtonissa ja Cincinnatissa hän pääsi kuudentoista parhaan joukkoon. Kotiyleisön edessä hän voi päästä pitkälle.

(4) Angelique Kerber
ATP-Ranking: 4
Voittajakerroin: 8.00

Saksalainen on aina parhaimmillaan näissä Grand Slam turnauksissa. Hän voitti heinäkuussa Wimbledonin ja jahtaa nyt toista US Open voittoa (2016). Wimbledonin jälkeen hän jäi Kanadassa toiselle kierrokselle ja Cincinnatissä neljännesvälieriin. Nämä isot turnaukset ovat kuitenkin aina eri juttunsa ja niissä hän pärjää.

(5) Petra Kvitova
ATP-Ranking: 5
Voittajakerroin: 13.00

Tsekkiläisen ainoat Grand Slam voitot ovat tulleet Wimbledonissa. US Openissa hänen paras sijoituksensa on puolivälierissä jonka hän on saavuttanut kaksi kertaa, viimeksi viime vuonna. Wimbledonin jälkeen hän on kuitenkin parantanut turnaus kerrallaan. Hän oli Kanadassa neljännesvälierissä ja Cincinnatissä hän pääsi semifinaaleihin. Ehkä tänä vuonna hän vie US Openin?

(6) Caroline Garcia
ATP-Ranking: 6
Voittajakerroin: 34.00

Nuori ranskalainen ei ole vielä Grand Slam turnauksissa puolivälieriä pidemmälle päässyt. US Openissa hän on parhaimmillaan ollut kolmannella kierroksella vuosina 2016 ja 2017. Kanadassa hän oli puolivälierissä. Cincinnatissä hän pääsi neljännesvälieriin. Conneticutissa tällä viikolla hän menee tätäkin pidemmälle. Hän on potentiaalinen yllättäjä

(17) Serena Williams
ATP-Ranking: 17
Voittajakerroin: 6.50

Kuusinkertainen US Open voittaja Serena Williams on kertoimissa turnauksen suosikki. Hän ei ole vielä päässyt tasolleen synnytyksensä jälkeen, mutta Wimbledonissa hän pääsi jo finaaliin. Tämän jälkeen hän ei ole kuitenkaan toiselle kierrokselle päässyt. Ehkä kotiyleisön edessä hän syttyy taas taistelemaan.

Yllättäjät

(16) Venus Williams
ATP-Ranking: 16
Voittajakerroin: 34.00

Williamsin toinen sisar, Venus on voittanut US Openin kahdesti, mutta edellisestä voitosta on jo 17 vuotta aikaa. Wimbledonissa hän oli kolmannella kierroksella. San Josessa hän pääsi puolivälieriin ja Kanadassa neljännesvälieriin. Viimeisestä turnausvoitosta on kuitenkin 2.5 vuotta aikaa. Kotiturnauksessa hän on kuitenkin mahdollinen yllättäjä.

(14) Madison Keys
ATP-Ranking: 14
Voittajakerroin: 15.00

Viime vuoden finalisti Madison Keys yrittää mennä tänä vuonna loppuun asti. Grand Slam voitto häneltä vielä puuttuu, mutta Ranskan avoimissa tänä vuonna hän oli jo semifinaalissa. Cincinnatissä hän pääsi puolivälieriin.

(26) Aryna Sabalenka
ATP-Ranking: 25
Voittajakerroin: –

Jos haetaan isompaa kerrointa niin Valko-Venäjän Sabalenka voisi olla yksi ehdokas. 20-vuotias ei ole Grand Slam turnauksissa menestynyt, mutta viimeaikaiset turnaukset ovat menneet erittäin hyvin. Cincinnatissä hän hävisi semifinaalin Halepille ja nyt Conneticutissa hän on päässyt vähintään puolivälieriin. Isoa kerrointa hakevalle hyvä kohde.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ