Veikkausliiga 24-26 elokuuta kierrosennakko

Perjantai 24 elokuuta

VPS – IFK Mariehamn 18:30 Elisa Stadion, Vaasa
Kertoimet: 2.05 – 3.55 – 3.90

Kaksi heikossa vireessä olevaa joukkuetta kohtaavat Vaasassa. Vaasan palloseura ei ole voittanut neljään otteluun ja viime kierroksella, he kärsivät nöyryttävän 4-1 tappion silloiselle jumboseura Turun palloseuralle. Koska sarja on tasainen ja joukkueet pelaavat ristiin niin VPS on silti vain kolme pistettä kolmannesta sijasta ja viimeisestä Eurooppa-liigan karsintapaikasta.

IFK Mariehamn pelasi viime kierroksella 0-0 tasapelin FC Hongan kanssa, mutta joukkue silti tippui pykälän alemmaksi ja he ovat karsijan paikalla 11. sijalla. Joukkue on ollut yksi sarjan huonoimpia vierailijoita sillä 11 ottelussa he ovat keränneet vain viisi vieraspistettä.

Tämä ottelu on molemmille erittäin tärkeä sillä pisteitä olisi saatava. Kesäkuussa VPS voitti kotonaan IFKM:n 4-1. Saarella pisteet tasattiin huhtikuussa 2-2. Onko maaleja taas luvassa, vai ovatko joukkueet saaneet puolustuksensa kuntoon?

Lauantai 25 elokuuta

FC Inter – RoPS 17:00 Veritas Stadion, Turku
Kertoimet: 2.50 – 3.30 – 3.10

Kahdeksantena olevan FC Interin tappioton putki katkesi viime viikonloppuna KuPS:an toimesta. Inter on jo putoamisviivaa 11 pistettä edellä ja kun he voittivat jo Suomen Cupin ja pääsivät ensi kaudeksi Eurooppaan, niin he pelaavat tällä hetkellä aika paineettomasti. Rovaniemen palloseuran viime aikainen hyvä vire on nostanut heidät jopa taistelemaan mestaruudesta. He ovat viisi pistettä johtavaa HJK:a perässä, mutta ovat pelanneet ottelun enemmän.

Inter ja RoPS pelasivat viihdyttävän 3-3 tasapelin toukokuussa tällä Veritas stadionilla. Heinäkuussa Inter taas haki kaikki kolme pistettä 0-1 voitolla Rovaniemeltä. Nyt molemmilla joukkueilla on puolustus kunnossa joten vähämaalinen ottelu odotettavissa?

PS Kemi vs SJK 17:00 Sauvosaari, Kemi
Kertoimet: 3.75 – 3.35 – 2.15

Tämä on iso ottelu putoamistaistelun kannalta. PS Kemi on viimeisenä 17 pisteellä. SJK on taas yhdeksäntenä 23 pisteellä. Jos PS Kemi voittaa niin he vetävät SJK:n mukaan putoamistaisteluun. Tällöin neljä seuraa olisivat neljän pisteen sisällä kun enää 8-9 kierrosta olisi jäljellä.

PS Kemi haki viime kierroksella hienon puolustustasapelin sarjajohtaja HJK:n vieraana. Kemi onkin ansainnut viisi pistettä viimeisestä neljästä ottelusta joten he eivät tule luovuttamaan sarjapaikkaansa helpolla. SJK ei pystynyt hyödyntämään VPS derbyvoitosta tullutta itseluottamusta vaan hävisivät viime kierroksella Ilvekselle kotonaan 2-3 maanantaina.

PS Kemi on vienyt kauden molemmat aikaisemmat ottelut Seinäjoella ja Kemissä lukemin 0-1. Ottavatko he SJK:sta kolme voittoa tällä kaudella?

FC Honka – FC Lahti 18:30 Tapiolan TN1, Espoo
Kertoimet: 1.83 – 3.70 – 4.65

Tärkeä ottelu Euro paikoista. FC Honka on tällä hetkellä neljäntenä kolme pistettä viidentenä olevaa Lahtea edellä. Lahti on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän.

Hongan ja Lahden voitto – tasapeli – tappio tilastot näyttävät samanlaisilta sillä molemmilla on 11 tasapeliä ja neljä tappiota. Ero on vain siinnä että FC Honka tekee enemmän maaleja (38 – 24) kun taas Lahti taas päästää vähemmän maaleja (28 – 19). Honka on kuitenkin joukkueista paremmassa vireessä sillä viidestä viime ottelusta on tullu kahdeksan pistettä. Lahti ei ole kyennyt voittoon neljässä viime ottelussaan ja viime kierroksella tuli myös kuokkaan RoPS:lta 1-2.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella ja molemmat ottelut ovat päättyneet tasan. Pelaavatko sarjan isoimmat tasapeliautomaatit jälleen tasan?

Ilves – TPS 18:30 Tammelan stadion, Tampere
Kertoimet: 1.90 – 3.50 – 4.55

Molempien tuloskunto näyttää menevän ylöspäin. Ilves on kerännyt kolme voittoa ja yhden tasapelin viimeisestä neljästä ottelustaan ja voittamalla rästiottelunsa, he nousisivat sijalta seitsemän kolmanneksi. Ilves on liigan ainoa tappioton joukkue kotonaan sillä kymmenestä kotiottelusta on tullut neljä voittoa ja kuusi tasapeliä.

TPS on myös nousukunnossa vaikka viittä tappiota on seurannut vasta yksi voitto. Se voitto tuli kuitenkin erittäin hyvän pelin jälkeen VPS:sta 4-1 viime kierroksella. TPS:n uudet hankinnat ovat saaneet koko joukkueen nostamaan tasoaan. TPS on sarjan heikoin vierasjoukkue sillä 12 ottelusta on tullut vain yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Se voittokin tuli vieraissa omalla stadionilla Turun Derby ottelussa Interiä vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja Ilves on vienyt molemmat ottelut 2-0 ja 1-3 lukemin.

Sunnuntai 26. elokuuta

KuPS – HJK 18:30 Savon Sanomat Areena, Kuopio
Kertoimet: 3.70 – 3.35 – 2.15

Tämä on sarjan kärkikamppailu kun kolmantena oleva KuPS koettaa jatkaa kolmen ottelun voittoputkeaan sarjakärki, ja pienessä kriisissä olevaa, HJK:a vastaan.

Kuopion palloseura on noussut takaisin taistelemaan mitaleista voittamalla TPS:an, PS Kemin ja FC Interin viimeisissä kolmessa ottelussaan. Ruben Ayarnan hankinta keskikentälle on tuonut tasapainoa joukkueen peliin ja vaikka se ei olekaan niin hyvää mitä se oli alkukaudella niin se on tehokasta.

HJK ei ole hävinnyt liigassa viiteen otteluun, mutta samalla he eivät ole myöskään voittaneet viiteen otteluun kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. HJK tipahti Euroopasta ja samalla kärsi kaksi kotitasapeliä RoPS:a ja PS Kemiä vastaan. Joukkueen päävalmentajan Mika Lehkosuon asema on vaakalaudalla ja keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi kiukuttelee kun ei päässyt avaukseen PS Kemiä vastaan. RoPS on myös noussut vain viiden pisteen päähän joten paineet ovat hieman nousussa Helsingissä.

Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa tällä kaudella. HJK voitti KuPS:an Cupissa 2-0, mutta liigassa KuPS voitti Helsingissä 1-2 ja Kuopiossa pelattiin 2-2 tasan. Pystyykö KuPS tekemään HJK:n tilanteesta vieläkin tukalamman?

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ