Celtic – Rangers

Sunnuntai 2 syyskuuta

Celtic – Rangers 14:00 Celtic Park, Glasgow
Kertoimet: 1.58 – 4.10 – 5.35

Sunnuntain päivä otteluna pelataan historiallinen derby, ”Old Firm” Glasgown kahden jättiläisen Celticin ja Rangersin välillä. Tämä on kauden ensimmäinen Derby ja se on sitäkin odotetumpi. Ottelussa entinen Liverpool valmentaja Rodgers kohtaa entisen kapteeninsa Steven Gerrardin. Gerrard on saanut Rangersin taas nousuun ja Galsgown sinisillä on taas toivoa.

Celtic on hallinnut Skotlannin jalkapalloa jo useamman vuoden sen jälkeen kun Rangers tiputettiin alimmalle sarjatasolle talousongelmien tähden kauden 2011/12 jälkeen. Celtic on voittanut useamman mestaruuden helposti ilman varsinaisia haastaajia, mutta monet managerit ovat saaneet kenkää, koska Euroopassa ei ole tullut menestystä.

Brendan Rodgers on johdattanut Celticin nyt kahtena vuotena peräkkäiseen mestaruuteen ja triplaan. Se mitä kannattajat ovat halunneet kuitenkin on pelata Mestareiden liigassa Euroopan parhaita joukkueita vastaan.  Viime kaudella tämä toteutui lohkovaiheessa jossa tuli kuitenkin vain yksi voitto Anderlechtistä. Samaa herkkua Rodgers ei kuitenkaan pystynyt tarjoamaan tälle kaudelle. Celtic tippui karsinnoissa AEK Ateenalla ja joutuvat nyt Rangersin tavoin tyytymään Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Siirtoikkunassa, Rodgers halusi enemmän rahaa hankintoihin erityisesti puolustukseen, mitä hän ei kuitenkaan saanut. Samalla Dedryck Boyatan halu siirtyä pois korkeamman tason liigaan on heikentänyt Celticin puolustusta. Ilman Boyataa, Celticin puolustus on tehnyt useampia virheitä viime viikkojen ajan. He hävisivätkin Heartsille jo kauden toisella kierroksella. Boyata palasi kentälle Hamiltonia vastaan, teki maalin, ja joukkue voitti, mutta Celtic Parkilla ei kaikki ole kuitenkaan ihan kunnossa.

Rangers nousi takaisin Valioliigaan kaudella 2016/17, mutta he ovat olleet vain muisto entisestä suuruudesta. Ainakin tähän kauteen asti. Joukkue pestasi entisen Liverpool legendan, Steven Gerrardin päävalmentajakseen ja hän on muuttanut joukkueen täysin. He ovat hankkineet runsaasti uusia pelaajia ja joukkue ei ole vielä tähän mennessä hävinnyt otteluakaan (8 voittoa ja 6 tasapeliä). Gerrard johti joukkueen myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, joka varmasti parantaa taloutta ja mahdollistaa hieman Celticin etumatkan kaventamisen.

Kentällä hän on muuttanut Rangersin pelityylin. Pelaajien sijoittumiseen kentällä on käytetty paljon aikaa ja se toimii. Kun heillä on pallo, pelaajien sijoittumiset kentällä venyvät, mutta muoto säilyy. Samanlaisesti myös puolustaessa, pelaajien etäisyydet kaventuvat, mutta jälleen muoto säilyy.  Joukkue hyökkää aktiivisesti käyttäen laitoja hyväksi. Tämä on toiminut hyvin Euroopassa, mutta Skotlannissa heidän täytyy vielä parantaa. Heidän ainoa voittonsa tuli heikosta St. Mirrenistä. Huonosti pelannut Aberdeen onnistui saamaan lopussa tasoituksen ja fyysinen Motherwell myös nousi lopussa tasatulokseen. Motherwell ottelussa, Rangersin puolustus näytti ensimmäiset merkit haavoittuvuudesta. Celticin laadukkaammat hyökkääjät tulevat varmasti olemaan vieläkin kovempi haaste.

Joukkue-uutiset:

Molemmat Celtic ja Rangers pelasivat torstaina Eurooppa-liigassa ja varsinkin Rangers joutui pelaamaan Venäjällä 10 pelaajalla suurimman osan ottelusta kun Morelos sai punaisen kortin ja vielä lopussa 9 pelaajalla Flanaganin punaisen kortin ansiosta. Pientä kierrätystä voi siis olla tämän vuoksi luvassa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa liigassa ja Celtic voitti kolme kertaa ja kerran pelattiin tasan maalierolla 10-2. FA Cupissa Celtic voitti 4-0.

Historiansa aikana Celtic ja Rangers ovat kohdanneet 413 kertaa joista Rangers on voittanut 159. Celtic on voittanut 155 ja 99 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Celtic Rangers
Kotisaldo 11v – 7tp – 1ta 10v – 2tp – 7ta
Vierassaldo 13v – 3tp – 3ta 11v – 5tp – 3ta
Tehdyt maalit kotona 38 32
Päästetyt maalit kotona 9 20
Tehdyt maalit vieraissa 35 44
Päästetyt maalit vieraissa 16 30
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/19 – 47.3% 10/19 – 53.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 19/19 – 53.6% 16/19 – 84.2%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ