Duzzaa parempaa ei ole

BDO Darts ennakko

 

 Vuoden 2019 BDO World Professional Darts Championship järjestetään 42. kerran 5-13 tammikuuta Surreyn Frimley Greenillä. Kisan ykkössuosikki on jälleen kaksinkertainen puolustava mestari Glen Durrant.

Duzza on ollut BDO:n ykköspelaaja parin viime vuoden aikana vaikkakin viime vuoden finaalissa Mark McGeeney pakoitti Durrantin 13. erään ennenkuin hän onnistuneesti puolusti mestaruuttaan lukemin 7-6.

Durrantin tähtäimessä nyt on tulla lajin historian vasta toinen pelaaja, joka on voittanut kolme mestaruutta putkeen seuratan siten lajilegenda Eric Bristown jalanjälkiä.

Durrantin nykyvire antaa vastustajille toivoa

Glen “Duzza” Durrant on suuri 2.10 kertoiminen suosikki ottaakseen kolmannen perättäisen mestaruutensa, mutta kysymys nyt onkin, että onko hänen vireensä muutaman viime kuukauden aikana antanut toivoa vastustajilleen?

Mahdollinen vastaus tähän kysymykseen löytyy siitä että Durrant vihdoin ja viimein hävisi major turnauksen finaalin, kun Adam Smith-Neale voitti hänet 6-4 Winmau Masters turnauksessa.

Se on kuitenkin ainoa kerta kun tämä Middlesbroughista kotoisin oleva mies on hävinnyt BDO Major luokan turnauksen finaalin voittaen kaikilla kahdeksalla muulla kerralla.

Mielenkiintoisesti, Durrant voi kohdata juuri Smith-Nealen (Turnauksen voittaja kerroin 34.00) jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Smith-Neale mursi jalkansa marraskuussa, mutta toipuu kovaa vauhtia osallistuakseen tähän turnaukseen Lakesidessa. Tämä kohtaaminen on varmasti paras mahdollisuus tiputtaa mestari alkukierroksilla sillä Durrant on kaavion huomattavasti helpommalla puolella.

McGeeneyllä huomattavasti vaikeampi tehtävä uusiakseen viimevuotisen sijoituksensa

McGeeney (voittaja kerroin 12.00) oli lähellä ottaa voitto Durrantista viime vuonna, mutta nyt arpa on antanut hänelle huomattavasti vaikeamman reitin vaikka hän on kisan ykkössijoitettu (Voittaja kertoimissa kolmossuosikki).

Hänen kaaviostaan löytyvät Martin Philips (turnauksen 16 sijoitettu – voittajakerroin 67.00), Richard Veenstra (turnauksen 8. sijoitettu ja voittaja kerroin 34.00) sekä kaksinkertainen mestari Scott Waites ( turnauksen 9. sijoitettu – Voittaja kerroin 21.00). Jos McGeeney näistä selviää niin semifinaaleissa odottaa mahdollisesti turnauksen kakkossuosikki Michy Unterbuchner (Voittaja kerroin 11.00) tai sitten turnauksen neljänneksi sijoitettu Wesley Harms (Voittaja kerroin 26.00).

Jos McGeeney onnistuu pääsemään toista vuotta putkeen kisan finaaliin niin “Gladiaattori” voi hyvinkin kohdata Durrantin jälleen kerran.

Unterbuchneriä kannattaa varoa

Saksalainen Michael Unterbuchner teki mahtavan MM-kisa debyytin viime vuonna kun hän heitti itsensä aina semi-finaaleihin asti ennen kuin McGeeney voitti hänet 6-4.

Aikaisemmin tänä vuonna hän näytti että menestys ei ollut vain hetkittäistä kun hän heitti itsensä World Trophy turnauksen finaaliin. Kerroin hänen mestaruudelleen on 11.00 ja hän on kakkossuosikki ja täten ihan pelaamisen arvoinen.

Vuoden 2015 mestari Scott Mitchell (Voittaja kerroin 17.00) on asetettu turnauskaaviossa alaosaan yhdessä Durrantin kanssa. Tämä kaavio on hieman helpompi joten Mitchellin turnaus voi tänä vuonna kestää hieman pidempään kuin parina aikaisempana vuonna kun hän tipahti jo toisella kierroksella. Mestaruuden jälkeen hänen vireensä on ollut laskusuunnassa, mutta tämä vuosi voi olla parempi.

“The Hammer” yrittää löytää vuoden 2012 vireen

Tässä BDO organisaation suurimmasta kisasta löytyy myös kaksi kilpailevan organisaation PDC:n uskollista kannattajaa, Andy Hamilton ja Wes Newton.

Andy “The Hammer” Hamilton oli PDC organisaation MM-kisojen finaalissa vuonna 2012, joten häneltä löytyy varmasti tarpeeksi taitoa ollaakseen haastaja tässä kisassa. Hänellä on kuitenkin ensimmäisellä kierroksella kova vastus kanadalaisessa David Cameronissa.

Hamilton on kisassa vedonvälittäjien kahdeksas suosikki kertoimella 23.00 ja hän on kiinnostava musta hevonen mestariksi varsinkin jos hän pystyy löytämään seitsemän vuoden takaisen vireensä, joka vei hänet tasoltaan hieman kovemman turnauksen finaaliin.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ