“Rocket” hamuaa kahdeksatta Masters titteliään

Snooker ennakko

Snookerin Masters turnaus alkaa sunnuntaina Alexandra Palacessa Lontoossa, jossa maailman 16 parasta pelaajaa kohtaavat Snookerin yhdessä kolmesta suuresta vuotuisesta turnauksesta.

Ronnie O’Sullivan tulee tähän turnaukseen huimassa iskussa vaikka hän ei ole tällä kaudella vielä kovinkaan monessa turnauksessa pelannut. ”The Rocket” on kisannut viidessä turnauksessa joista hän on voittanut kolme mukaanlukien tämän kauden ensimmäisen Major turnauksen, UK Championshipin.

Hän on siis ainut pelaaja jolla on mahdollisuus napata se himoittu “Triple Crown” eli kolmen suuren turnauksen voitto saman kauden aikana. Tämä on tapahtunut Snookerin historian aikana vain neljä kertaa. Stephen Hendry voitti sen kahdesti kausilla 1989/90 ja 1995/96. Steve Davis oli ensimmäinen joka teki tämän kaudella 1987/88 ja Mark Williams viimeisin, kaudella 2002/03.

O´Sullivania pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimpana, mutta Triple Crown voitto häneltä vielä puuttuu.

Pystyykö kukaan pysäyttämään O´Sullivanin?

O’Sullivan  on 3.25 kertoiminen suosikki voittamaan Paul Hunter pokaalin ja muiden tulee voittaa hänet jos he haluavat turnausvoiton.

43-Vuotias O´Sullivan hävisi viime kaudella puolivälierissä 6-1 turnauksen lopulliselle voittajalla Mark Allenille, mutta hänen viimeaikainen historiansa Masters turnauksissa on ollut hyvä sillä kolme hänen seitsemästä Masters voitostaan ovat tulleet viimeisen viiden vuoden aikana.

O’Sullivanille on annettu suhteellisen helppo avausvastus, kun hän kohtaa Stuart Binghamin. Bingham oli neljän joukossa UK Championshipissä, mutta Masters on aikaisemmin ollut se turnaus missä hänellä on ollut vaikeuksia. Edellisen seitsemän vuoden aikana, hän on kuudesti tipahtanut avauskierroksella ja sama voi tapahtua nytkin O´Sullivania vastaan.

John Higgins on mahdollinen puolivälierä vastus, mutta hänellä on ollut vaikeuksia pelata tasaisesti koko turnauksien ajan tällä kaudella. O´Sullivanin puolen kaavio näyttääkin tämän vuoksi huomattavasti helpommalta ja hän voi yltää helposti ainakin välieriin.

Välierissä vastaan voisi tulla joko puolustava mestari Allen tai sitten vuoden 2011 voittaja Ding Junhui. Kumpikin näistä vaihtoehdoista antaisi ”The Rocketille” kunnon haasteen. Allenin kerroin uusia mestaruutensa on 12.00. Ding Junhuin kerroin mestaruudelle on 15.00, mutta yllättävästi, Junghui on mestaruutensa jälkeen kahdeksan vuoden aikana ottanut Mastersissa vain yhden otteluvoiton.

Uudelleen noussut Robertson näyttää vaaralliselta

Neil Robertson ei pelannut viime vuoden Masters turnauksessa sillä hän oli tippunut Snookerin maailman ranking-listassa kuudentoista sijan huonommalle puolelle.  Nyt hän on kuitenkin taas listalla kymmenen parhaan joukossa ja näyttää olevan yksi mestariehdokas kaavion toisella puolella.

”The Thunder from Down Under” kohtaa avausottelussaan maailmanmestari Mark Williamsin, mutta hänen pitäisi pystyä ottamaan voitto tästä viimeisimmästä Triple Crown voittajasta. Robertsonin voittokerroin tässä ottelussa on 2.00. Williams on kaksinkertainen Masters voittaja, mutta hän on päässyt välieriin vain kerran sen jälkeen kun hän voitti edellisen Masters tittelinsä 16 vuotta sitten.

Robertson ei voi kohdata Mark Selbyä, Judd Trumpia tai viime vuoden finalistia Kyren Wilsonia vasta kuin välierävaiheessa ja kun otetaan Robertsonin historia tässä turnauksessa huomioon niin hän on ehdottomasti yksi mestariehdokkaita. Australialainen voitti tämän turnauksen vuonna 2012 ja on tämän jälkeen päässyt kahdesti finaaliin ja kolmasti puolivälieriin.

Robertsonille tarjotaan 15.00 kerrointa turnauksen voitosta, mutta jos et usko että hän voi viedä tittelin niin hänelle löytyy muitakin hyviä pelikohteita. Maailman ranking-listan kymmenennelle tarjotaan 7.50 kerrointa päästäkseen finaaliin, 3.25 kerrointa että hän voittaa neljännen puolivälierän jossa mahdollisena vastuksena on Barry Hawkins tai Shaun Murphy. Robertsonin finaali O´Sullivania vastaan antaisi rahat 13-kertaisena takaisin.

Yksi mielenkiintoinen pelikohde on “Mistä maasta voittaja tulee?”. Vaihtoehdolle “Muut maat” annetaan 7.25 kerroin ja tämä kattaisi sellaiset pelaajat kuin Ding Junghui sekä Belgian Luca Brecel.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ