Wales hakee unohtumatonta iltaa Pariisista

Rugby Guiness Six Nations ennakko

Ranska isännöi Walesia Rugbyn 2019 Guiness Six Nations avausottelussa Stade de France stadionilla Pariisissa. Kumpikin joukkue hakee ottelusta voittoa ja hyvää avausta tähän arvostettuun turnaukseen. Wales on hyvien viimeaikaisten otteiden jälkeen noussut Irlannin ja Englannin haastajaksi turnauksen kolmossuosikiksi 5.50 kertoimella. Vedonvälittäjät taas eivät povaa Ranskalle menestystä sillä he ovat kuuden joukkueen turnauksessa vitossuosikki 17.00 kertoimella.

Ranska ei ole enää huipputekijä

Ranska ei ole voittanut Six Nationsia sitten vuoden 2010 ja he tulevat tähän turnaukseen huonossa vireessä häviten syksyllä Etelä-Afrikalle ja Fijille. He ovat itse asiassa voittaneet vain kolme edellisestä 14 testiottelustaan ja kun aikaisemmin voitto Pariisissa Ranskasta oli harvinaista niin nyt siitä on tullut entistäkin yleisempää.

Ranska hakee piristystä nuorista pelaajista. Yksi tämän ottelun mielenkiintoisimmista asioista on että Ranskalla maajoukkuedebyytin tekee Toulousen 19-vuotias keskuspelaaja Romain Ntamack. Hänen isänsä on entinen Ranskan maajoukkuepelaaja Emile Ntamack joka pelasi urallaan 46 kertaa Ranskan paidassa ja hän teki oman debyyttinsä 25 vuotta sitten juurikin Walesia vastaan.

Romain Ntamack on ollut yksi Toulousen kantavia voimia tällä kaudella auttaen heidät Euroopassa puolivälieriin jossa Toulouse kohtaa Racing 92:en myöhemmin keväällä. Ranska toivoo että hän tuo saman energisyyden nyt myös maajoukkueeseen.

Wales näyttää lupaavalta ennen MM-kisoja

Wales on näyttänyt viime aikoina erittäin hyvältä joukkueelta ja valmiita Japanissa käytäviin MM-kisoihin. Wales on ottanut syksyn aikana voitot Skotlannista, Australiasta, Tongasta sekä Etelä-Afrikasta ja he haluavat tämän momentumin jatkuvan tähän Ranska otteluun ja yleisesti tähän Six nations turnaukseen.

Joukkueen päävalmentaja Warren Gatland on ehkä loukkaantumistenkin takia kierrättänyt pelaajia ja useampi uusi pelaaja on osoittanut pelipaikan arvoiseksi. Thomas Young ja Aaron Wainwright ovat tulleet hyvin mukaan takalinjalle ja muutkin pelaajat ovat paikanneet loukkaantuneita erinomaisesti.

Tähän otteluun kuitenkin iso asia on että he saavat takaisin pari kokeneempaa pelaajaa loukkaantuneiden listalta kuten kasipaikan Ross Moriartyn, scrum-half Gareth Daviesin sekä yleispelaaja Liam Williamsin. Tämä leveys voi luvata hyvää Japania ajatellen myöhemmin tänä vuonna.

Aikaisemmat ottelut tiukkoja

Joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta Wales on vienyt kolme, mutta kaksi viimeisintä ovat päättyneet vain kahden ja yhden pisteen eroihin. Viimeksi Pariisissa vuonna 2017 Ranska voitti 20-18 ja viime vuonna Cardiffissa, Wales voitti kotonaan 14-13.

Wales on paremmassa vireessä joten heitä voi pelata hyvällä luottamuksella 1.95 kertoimella. Ranska kuitenkin aloittaa yleensä hyvin Stade de Francessa ennenkuin he hyytyvät toisella puoliajalla. Tämä mielessä Ranska ensimmäisenä 10 pisteeseen 1.83 kertoimella voi olla pelaamisen arvoinen.

KLIKKAA TÄSTÄ