Miesten Wimbledon 2018 Ennakko

Miesten Wimbledon 2018

Maailman kuuluisin tenniksen ruohokenttäturnaus järjestetään jälleen All England Lawn and Croquet klubilla Lontoossa 2 – 15 heinäkuuta. Vuoden kolmannen Grand Slam turnauksen ensimmäinen kierros alkaa sunnuntaina 2. heinäkuuta ja miesten finaali pelataan myös sunnuntaina heinäkuun 15. päivä. 128 Pelaajaa taistelee yhden tunnetuimman turnauksen voitosta ja 2.25 miljoonan punnan voittosummasta.

Turnauksen 132 vuotisen historian aikana eniten titteleita on voittanut Sveitsin Roger Federer, kahdeksan kertaa. Hän voitti Wimbledonin viime vuonna ja on nytkin yksi turnauksen suurimmista suosikeista.

Suosikit

Roger Federer
ATP-Ranking: 2
Voittajakerroin: 2.75

Federer on Wimbledonin ykkössijoitettu ja suurin mestarisuosikki. Hän ei pelannut Ranskan avoimissa tänä vuonna ja hän tippui tällä viikolla toiseksi ATP rankingissa kun hän hävisi Hallen ruohoturnausfinaalissa yllättäen Kroatian Borna Coricille. Tämä tappio oli hänen ensimmäinen tappionsa ruoholla yli vuoteen. Hän on kuitenkin puolustava mestari ja kahdeksalla mestaruudella hän tietää mitä tämän turnauksen voittaminen vaatii.

Rafael Nadal
ATP-Ranking: 1
Voittajakerroin: 8.00

Tämän vuoden Ranskan avoimien voittaja Rafael Nadal on sijoitettu toiseksi tämän vuoden turnauksessa. Nadal on kaksinkertainen Wimbledon voittaja, mutta viimeisin voitto on vuodelta 2010. Nadalin peli on ollut viime aikoina huikeaa, mutta tänä vuonna hän ei osallistunut yhteenkään ruohoturnaukseen, sillä hän on koettanut levätä rankan massakauden jälkeen. Hänen ainoat ruohopelit ennen Wimbledonia tulevat olemaan pari näytösottelua Hurlingham tennisklubilla vain muutama päivä ennen Wimbledonin alkua. Mahtaakohan tämä ruohokokemus riittää haastamaan Federerin?

Novak Djokovic
ATP-Ranking: 17
Voittajakerroin: 6.00

Entinen maailmanlistan ykkönen ja Wimbledonin kolminkertainen voittaja Novak Djokovic on pikkuhiljaa palaamassa samalle tasolle, missä hän oli ennen loukkaantumistaan. Ranskan avoimissa hän pääsi jo puolivälieriin ja viime viikolla hän hävisi Queensin turnauksen finaalissa Kroatian Marin Cilicille. Djokovicillä oli jo ottelussa ottelupallo, mutta ainakin vielä turnausvoitto antoi odottaa itseään. Djokovicin edellisestä turnausvoitosta on kulunut jo yli vuosi, joka on hänen uransa pisin väliaika voittojen välillä. Ehkä tämän vuoden Wimbledonissa tulee tähän muutos.

Marin Cilic
ATP-Ranking: 5
Voittajakerroin: 8.00

Marin Cilic on ollut hyvässä vireessä tänä vuonna. Hän oli toukokuussa Rooman turnauksessa semifinaaleissa, Ranskan avoimissa puolivälierissä ja viime viikolla hän voitti Queensin ruohoturnauksen. Cilic oli häviävänä osapuolena viime vuoden Wimbledon finaalissa. Tämän vuoden turnauksessa hän voi mennä loppuun asti.

Haastajat

Andy Murray
ATP-Ranking: 156
Voittajakerroin: 17.00

Vuoden 2013 ja 2016 Wimbledon voittaja, Andy Murray oli ollut lähes vuoden pelaamatta kun hän palasi pelikentille Queensin ruohoturnauksessa Lontoossa viime viikolla. Hän kärsi paluuottelussaan 2-1 tappion Australian kauhukakara Nick Kyrgiokselle. Tämän viikon Easbournen turnauksessa hän voitti Stan Wawrinkan helposti 6-1, 6-3 ja tämä voitto osoitti että 31-vuotiaan Murrayn liike on hyvällä tasolla vaikka pitkä pelaamattomuus näkyi. Brittien toiveet ovat jälleen Murrayn harteilla, mutta voi olla että hän ei ole vielä parhaimmillaan. Murrayn haittana on myös se että hän ei ole sijoitettu pelaaja ja voi kohdata jonkun hyvin sijoitetun jo avauskierroksilla.

Juan Martin Del Potro
ATP-Ranking: 4
Voittajakerroin: 21.00

Argentiinalainen Del Potro on sijoitettu tässä turnauksessa viidenneksi. Hän on tänä vuonna noussut uransa korkeimmalla sijalle ATP-Rankingeissa, neljänneksi. Tähän sijaan ovat auttaneet voitot Acapulcossa ja Indian Wellsissä. Indian Wellsin finaalissa hän kukisti Roger Federerin. Ehkä hän pystyy tekemään saman nyt Wimbledonissa.

Alexander Zverev
ATP-Ranking: 3
Voittajakerroin: 15

Nuori saksalainen, Alexander Zverev on turnauksen nelossijoitettu. Hän on tänä vuonna voittanut kaksi turnausta, Munchenissä ja Madridissa. Näiden lisäksi hän on ollut häviävänä osapuolena finaalissa Miamissa ja Roomassa. Viime viikon Hallen turnauksessa hän hävisi avausottelun, mutta se tuli turnauksen voittajalle Borna Coricille.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ