Tsekki ja USA kohtaavat FED Cupin finaalissa

Tsekki 1.18 – 4.70 USA

Tänä viikonloppuna pelataan naisten tenniksen Fed Cupin finaali Prahan O2 areenalla jossa ovat vastakkain kisan historian kaksi menestyneintä maata, Tsekki ja USA. Naisten tenniksen maiden mestaruusturnausta on järjestetty aikaisemmin 55 kertaa ja nämä kaksi maata ovat voittaneet yhteensä yli puolet näistä. Silti joukkueet ovat kohdanneet finaaleissa vain kahdesti joista edellinen oli 32 vuotta sitten.

Yhdysvallat on puolustava mestari kun he yllättivät viime vuonna Valko-Venäjän. Tsekki on kuitenkin voittanut edellisestä kahdeksasta Fed Cupista kuusi. Fed Cupin Maailmanlohkoon kuuluu kahdeksan maata joten tämän vuoden turnaus alkoi helmikuussa puolivälierillä. Tsekki oli kolmanneksi sijoitettu ja he voittivat ensin Sveitsin 3-1. Yhdysvallat oli tämän vuoden turnauksessa toiseksi sijoitettu ja he kaatoivat ensin Hollannin 3-1. Semifinaaleissa Tsekki voitti Saksan 4-1 ja Yhdysvallat Ranskan 3-2.

Vaikka Tsekki on hallinnut tätä turnausta viimesen vuosikymmenen ajan niin heidän voittosaldonsa Amerikkalaisia vastaan on heikko. Maat ovat kohdanneet 12 kertaa ja Tsekki on onnistunut voittamaan vain kaksi kertaa ja viimeisin näistä voitoista tuli vuoden 1985 finaalissa. Maat kohtasivat edellisen kerran viime vuonna semifinaaleissa Floridassa kun heikentynyt Tsekki onnistui taistelemaan itsensä viidenteen peliin jossa Coco Vanderweghe / Bethanie Mattek-Sands pari onnistui voittamaan nelinpelissä Kateriana Siniakova / Krystina Pliskova parin.

Tsekin joukkue:

Petra Kvitova – WTA- Ranking 7
Tsekin ykköspelaaja, Kvitova on voittanut tällä kaudella viisi WTA turnausta, mutta hänen viimeaikainen vire ei ole kuitenkaan kovinkaan hyvä sillä hän hävisi WTA finaaleissa jokaisen ottelunsa. Kiinassa hän myös tippui heti ensimmäisellä kierroksella ja Wuhanissa toisella kierroksella.

Katerina Siniakova – WTA-Ranking 31 / Nelinpelin 1.
22-Vuotias Tsekkiläinen on nelinpelissä maailmanlistan ykkönen yhdessä parinsa Barbora Krejcikovan kanssa. Hän on kuitenkin single listalla myös suhteellisen korkealla 33. Hän voitti juuri nelinpelin WTA Finaaliturnauksessa.

Barbora StrycovaWTA-Ranking 33 / Nelinpelin 5.
Kokenut 32-vuotias Strycova on voittanut tällä kaudella kolme WTA nelinpeliturnausta ja oli häviävänä osapuolena WTA-finaaliturnauksen finaalissa. Hän on pelannut Fed Cupissa yhteensä 32 kertaa joista hän on voittanut 21. Näistä 10 on tullut kaksinpelistä ja 11 nelinpelistä.

Barbora Krejcikova – WTA-Ranking 203 / Nelinpelin 1.
22-Vuotias Krejcikova on nelinpelin spesialisti ja jakaa Siniakovan kanssa WTA-Rankingin ykköstilan nelinpelissä. Kaksinpelissä hän on sijalla 203. Tämä on hänen ensimmäinen Fed Cup ottelusarjansa.

USA:n joukkue:

Danielle Rose Collins – WTA-Ranking 36 / Nelinpelin 410
Tämä on 24-vuotiaalle Rose Collinsille ensimmäinen Fed Cupin ottelu. Collins ei ole vielä WTA kiertueella yhtään turnausvoittoa ottanut. Viime aikainen vire ei ole paras mahdollinen sillä Wuhan Openissa ja Tianjin Openissa hän tippui ensimmäisellä kierroksella, China Openissa toisella kierroksella.

Sofia Kenin – WTA-Ranking 52 / Nelinpelin 138
Tämä on 19-vuotiaalle Keninille ensimmäinen Fed Cup ottelu. Kenin tippui Tianjinissa ja China Openissa ensimmäisellä kierroksella, mutta Wuhanissa hän pääsi 16 parhaan joukkoon.

Alison Riske – WTA-Ranking 63 /Nelinpelin 317
28-Vuotias Riske on Yhdysvaltain kokenein pelaaja näissä finaaleissa sillä on aikaisemmin pelannut kolme ottelua Fed Cupia voittaen yhden ja häviten kaksi. Riske tippui Tianjinissa ja China Openissa molemmissa ensimmäisellä kierroksella, mutta Pan Pacific Openissa hän pääsi puolivälieriin jossa lopulta tippui Tsekin Pliskovalle 2-1.

Nicole Melichar – WTA-Ranking 876 / Nelinpelin 15.
25-Vuotias Melichar on nelinpelin spesialisti ja on WTA Rankingissa 15. sijalle. Hän on alunperin syntynyt Tsekin Brnossa, joten hänen Fed Cup debyyttinsä syntymämaatansa vastaan on erityinen. Melichar oli mukana WTA Finaaleissa tsekkiläisen parinsa Peschken kanssa jossa he hävisivät puolivälierissä turnauksen voittajille ja Fed Cup vastustajilleen Krejcikova / Siniakova parille.

Vaikka Tsekin ykköspelaaja Kvitova ei olekaan vireessä niin Yhdysvaltain joukkue on niin kokematon että Tsekin pitäisi voittaa helposti oman kotiyleisönsä edessä.