Ranska koettaa ottaa perättäiset Davis Cup voitot ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1932.

Kertoimet: Ranska 2.25 – Kroatia 1.58

Ranska isännöi Kroatiaa tämän vuoden Davis Cupin finaalissa Stade Pierre Mauroyn massakentällä, Lillessä 23-25 toukokuuta. Ykkössijoitettu ja hallitseva mestari Ranska pääsi finaaliin voittamalla ensin Hollannin 3-1, puolivälierissä Italian 3-1 ja viimeksi semifinaaleissa Espanjan 3-2. Kroatia lähti tähän Davis Cup kauteen nelossijoitettuna. He tiputtivat ensin jatkosta Kanadan 1-3. Puolivälierässä kaatui Kazakhstan 1-3 ja viimeksi semifinaaleissa Yhdysvallat 3-2.

Vaikka tämän vuoden turnaus pelataan Ranskassa niin Kroatia lähtee finaaliin lievänä suosikkina johtuen Ranskan loukkaantumistilanteesta. Viimeistä kertaa Ranskan kapteenina oleva Yannick Noah joutuu tulemaan toimeen ilman loukkaantunutta Richard Gasqueta. Hänen lisäksi Gael Monfils ja Gilles Simon puuttuvat Ranskan joukkueesta. Heillä on kuitenkin fanaattinen kotiyleisön tuki takana joka haluaa estää Kroatian ensimmäisen Davis Cupin voiton sitten vuoden 2005.

Ranskalta löytyy kuitenkin vielä hyvää kaksinpelivoimaa Lucas Pouillen (ATP-ranking 32) ja Jeremy Chardyn (ATP-ranking 40) muodossa. Heillä on myös erittäin hyvä nelinpelikaksikko Nicolas Mahut ja Pierre-Hugues Herbert jotka voittivat tänä vuonna Ranskan Avoimien nelinpelin. Noah on myös kutsunut Jo-Wilfried Tsongan mukaan varalle. 33-Vuotias on kärsinyt tällä kaudella paljon loukkaantumisista, mutta hän voi tarjota Ranskalle yllätyskortin. Ranska on voittanut kuusi edellistä otteluaan kotonaan erittäin fanaattisen kotiyleisön edessä joten Kroatia ja heidän kapteeninsa Zeljko Krajan joutuvat kovaan testiin.

Kroatialla on laittaa tähän finaaliin kovemmat kaksinpelaajat kun Marin Cilic (ATP-ranking 7) ja nuori Borna Coric (ATP-ranking 12) hakevat kovan ja onnistuneen kauden jälkeen kultaa tästä kisasta. Cilic on tämän kisan selkeästi kokenein pelaaja isoissa turnauksissa ja hän on voittanut 27 Davis Cup ottelua 38:sta. Coric on taas ratkaissut voiton Kroatialla jo kahdesti, viimeksi Yhdysvallan Frances Tiafoeta vastaan Zadarissa. Nelinpelissä he ovat hieman isäntiään heikompia, mutta eivät paljoa sillä Franko Skugor (28) ja Mate Pavic (4) ovat kelpo pelaajia tähän otteluun. Varalla heillä on vielä kokenut kehäkettu Ivan Dodic jos häntä tarvitaan. Kroatia pääsi lähelle voittoa jo vuonna 2016 kun he hävisivät Argentiinalle, mutta tänä vuonna he näyttävät valmiimmilta.

Hallitseva mestari Ranska ja Kroatia kohtaavat Davis Cupin finaalissa tänä viikonloppuna viimeistä kertaa turnauksen tässä muodossa. Ensi vuonna turnaus uudistuu siten että alkuperäinen karsinta kierros pelataan Helmikuussa ja tämän jälkeen 18 maata kokoontuvat Madridiin marraskuussa kisatakseen viikon kestävässä turnauksessa löytääkseen lopullisen voittajan.

Ranskan joukkueen viime aikainen kunto ei ole paras mahdollinen. Ranskan korkeiten sijoitettu Lucas Pouille ei ole US Openin kolmannen kierroksen tappion jälkeen päässyt toiselle kierrokselle kuin kerran ja se tapahtui Wienin turnauksessa kuukausi sitten ja silloin hän hävisi juuri Kroatian Coricille 2-1 jonka hän kohtaa tässäkin finaalissa. Jeremy Chardyn kaksi viimeistä turnausta ovat myös päättyneet ensimmäiselle kierrokselle.

Kroatian Marin Cilic on isojen turnausten pelaaja. Viime viikon ATP-finaaleissa hän jäi lohkoonsa, mutta otti kuitenkin yhden voiton Isneristä. Pariisin Masters turnauksessa hän hävisi vasta puolivälierässä Novak Djokovicilla voittaen kuitenkin yhden erän. Borna Coric on ollut hyvässä iskussa. Hän pääsi Shanghaissa finaaliin jossa hän hävisi lopulta Novak Djokovicille. Matkalla kaatui kuitenkin mm. Roger Federer ja Juan Del Potro.

Head-to-Head kaksinpelien tilastoissa Kroatialla on etu voitoin 7-4.

Borna Coric 2-0 Lucas Pouille
Borna Coric 1-2 Jeremy Chardy
Marin Cilic 3-2 Jeremy Chardy
Marin Cilic 1-0 Lucas Pouille

Nelinpelissä etu on Herbert/Mahut parilla jotka olivat ATP-finaalien finaaleissa häviten kuitenkin Bryan/Sock parille.

Pelataan tähän Kroatian 1-3 voittoa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ