Djokovic ja Federer hakevat seitsemättä voittoaan

Australian Open Ennakko

Vuoden ensimminen Grand Slam turnaus, Australian Avoimet, pelataan 14 – 27 tammikuuta, 2019. Kun kyseessä on vuoden ensimmäisiä turnauksia niin useamman miesten voittajasuosikin kauden valmistautuminen on vielä pahasti vaiheessa.

Kahden edellisen Australian Avointen voittaja Roger Federer myönsi että viime kaudella hänellä oli ongelmia ranteensa kanssa ja hän toivookin nyt että tuo vamma on takanapäin kun hän aloittaa turnauksen Melbournessa.

Fed-Express tavoittelee Melbournen ennätystä

Monet luulivat ennen vuotta 2017 että Federer ei enää saavuttaisi Grand Slam turnausvoittoja. Aika oli mennyt hänen ohitseen. Sitten tuli kuitenkin Australian Avoimet ja hän voitti ne. Tämän jälkeen hän toisti tuon Melbournen voiton 12 kuukautta myöhemmin ja nyt tämä Sveitsiläinen mestari hakee kolmatta perättäistä voittoaan “Down Underista”. Federer on turnauksen kakkossuosikki kertoimella 6.00.

Jos Fed-Express pystyisi turnauksen voittamaan niin se olisi hänelle seitsemäs Australian Avointen mestaruus. Tuolla määrällä hän nousisi yksin ”Eniten voittoja Australian Avoimissa” tilaston kärkeen ohi Roy Emersonin ja Novak Djokovicin.

Djokovic on kisan suosikki

Siitä ei ole kauan aikaa kun Djokovic, Federerin tavoin, kamppaili sitkeiden loukkaantumisten kanssa, mutta nyt hän on jälleen maailmanlistan ykkösenä. Djokovic voitti viime kauden kaksi viimeistä Grand Slam turnausta; Wimbledonin ja US Openin ja nyt hän hakee kolmatta peräkkäistä Grand Slam voittoa Melbournesta.

Kun vertaillaan kaikkia Grand Slam turnauksia, niin Australian Avoimet on ollut se turnaus missä Djokovic on nauttinut eniten menestystä. Tämän takia hän on turnauksen suuri suosikki 2.20 kertoimella nappaamaan seitsemännen Melbournen turnauksen voiton Federerin nenän edestä.

Onko Zverev valmis Grand Slam voittoon?

Alexander Zvereviä on jo pitkään pidetty tulevaisuuden supertähtenä ja maailman ykköspelaajana, mutta tähän mennessä hänen Grand Slam historiansa on aika surullista katsottavaa sillä hänen paras saavutuksensa on yksi puolivälierä esiintyminen. Hän kuitenkin näytti maailmalle potentiaalinsa ATP finaaleissa viime vuoden lopulla ja voi olla valmis menestykseen myös näissä tenniksen suurturnauksissa.

Zverev on Melbournessa nelossuosikki kertoimella 9.00. Zverevillä oli kuitenkin pieni loukkaantumishuoli näin vuoden aluksi ja voi ollakin että aika ei ole vielä ihan kypsä tälle laihalle saksalaiselle ottaa Grand Slam voitto.

Dominic Thiem (34.00) on ollut huomattavasti lähempänä Grand Slam voittoa kuin Zverev sillä hän oli viime vuonna Ranskan Avointen finaalissa ja hänen pelihistoriansa kovalla alustalla voisi vihjata että hän saavuttaa Grand Slam voiton ennen saksalaista.

Cilic mukana voittokuvioissa

Marin Cilic (23.00) jätetään usein huomioimatta kun etsitään mahdollisia voittajia ennen turnauksen alkua, mutta pitää muistaa että tämä iso kroatialainen pelasi Melbournen finaalissa 12 kuukautta sitten.

Vuoden 2014 US Open mestari ylsi viime kaudella sekä Ranskan Avointen että Yhdysvaltain Avointen turnausten puolivälieriin joten hän on pelaaja joka pärjää näissä isoissa otteluissa ja kun hänen syöttönsä on vireessä niin hän voi tuottaa hankaluuksia kenelle tahansa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ