Serena niukka suosikki Melbournessa

Australian Avoimet Ennakko

Vuoden ensimmäinen Grand Slam lähtee käyntiin ensi maanantaina ja naisten Australian Avointen mestaria on todella vaikea veikata ennakkoon.

Serena Williamsilla on mahdollisuus saavuttaa Margaret Courtin ennätys, Grand Slam voittojen määrässä. Court otti 1960-1973 välisenä aikana 24 Grand Slam voittoa. Serena Willamsilla on tällä hetkellä voittoja 23 ja hän on tämän vuoden kisan voittajasuosikki kertoimella 5.00.

Serena on vieläkin se pelaaja joka pitää voittaa 

Amerikkalainen, Williams, voitti Melbournessa kaksi vuotta sitten, mutta ei pystynyt puolustamaan voittoaan viime vuonna sillä hän sai ensimmäisen lapsensa syyskuussa 2017.

Williamsin CV:stä löytyy seitsemän Australian Avointen voittoa ja viime kaudella hän oli lähellä saada sen ennätyksellisen 24. voiton ollen kahdesti Grand Slam finaalissa. Nyt tämä 37-vuotias haluaa näyttää että hän on parhaimpien vuosiensa vireessä. Serenalla on tapana ollut voittaa tämä kisa parittomina vuosina mikä on häntä pelaaville hyvä enne.

Kerber on aina vaarallinen

Jos joku pelaaja pystyy pysäyttämään Williamsin niin se on kisan kakkosuosikki (8.50) Angelique Kerber. Saksalainen voitti Williamsin vuoden 2016 Australian Avointen finaalissa ja hän teki myös samoin viime kesän Wimbledonin finaalissa.

Kerber on ottanut urallaan kolme Grand Slam voittoa, joka vain osoittaa kuinka hyvä hän oikeastaan on. Hän on myös menestynyt hyvin Australiassa päästen 16 parhaan joukkoon viidesti kuuden vuoden sisällä.

Miten pärjää maailmanlistan ykkönen Halep?

Simona Halep viimeinkin saavutti sen kauan odotetun Grand Slam voiton toukokuussa kun hän voitti Ranskan Avoimet. Romanialainen oli ollut aikaisemmin kolmasti finaalissa, mutta aina lähtenyt areenalta tappio niskassaan. Tämä voitto lopetti puheet hänen henkisestä vahvuudesta isoissa peleissä. Hän ei ole kuitenkaan tällä hetkellä vireessä sillä hän tippui Aucklandin turnauksessa alkukierroksilla ja hän harjoittelee ilman valmentajaa.

Halep on silti maailmanlistan ykkönen joten hänet on vaikea jättää pois laskuista voittajakertoimella 11.00. Hänen iskukykynsä on kuitenkin arvoitus ja ei olisi ihme jos hän tippuisi jo ensimmäisellä kierroksella Viron Kaia Kanepia vastaan.

Pystyykö Caroline puolustamaan mestaruuttaan?

Caroline Wozniacki on toinen pelaaja jonka henkistä vahvuutta ollaan epäilty aikaisemmin isoissa turnauksissa. Hän kuitenkin voitti Halepin Australian Avointen finaalissa 12 kuukautta sitten saavuttaen ensimmäisen Grand Slam voittonsa.

Tanskalaiselta on puuttunut tämän voiton jälkeen tasaisuutta, mutta ne jotka etsivät hieman arvoa tässä tasaisessa naisten kisassa niin Wozniackin 19.00 voittajakerroin voi hyvinkin olla se peli-idea.

Onko nyt Elinan aika?

Elina Svitolina otti turnausvoiton Singaporessa ja hänen tasoisensa pelaajan pitäisi mennä pitkälle myös Grand Slameissa. Tämä maailmanlistan tämän hetken kuudes ei ole kuitenkaan aikaisemmin päässyt  puolivälieriä (Australia ja Ranska) pidemmälle.

Ukrainalaisen voittajakerroin on 21.00 ja tämä voi hyvinkin olla hänen turnauksensa tänä vuonna. Toinen pelaaja joka on nousussa on Belgian Elise Mertens.

Mertens nousi viime vuonna maailmanlistalle jopa 12. sijalle ja vaikka häneltä puuttuu kokemusta niin hän oli Australiassa semifinaaleissa viime vuonna. Hän on iskussa ja voi olla kisan musta hevonen kertoimella 51.00.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ