Tenniksen Indian Wells ennakko

Djokovic voi ottaa Indian Wellsin ennätyksen haltuunsa 

Indian Wellsin tennisturnaus alkaa tällä viikolla ja miesten titteli voi mennä sarjavoittajan haltuun. Naisten turnaus on kuitenkin aivan avoin ja voitosta taistelee useampikin pelaaja.

Djokovic on selkeä ykkössuosikki

Novak Djokovic oli Indian Wellsin turnausvoittojen yksinäinen ennätyksen haltija kunnes Roger Federer tasoitti voitot viiteen mestaruuteen kaksi vuotta sitten.

Serbialaisella on ollut viimeisen parin vuoden aikana runsaasti loukkaantumisia, mutta on nyt palannut taas huipulle. ATP-maailmanlistan ykkönen saapuu tähän Masters 1000 luokan turnaukseen tuoreena sillä tämä tulee olemaan hänen ensimmäinen kisansa sitten tammikuun Grand Slam voittoon päättyneen Australian avoimien turnauksen.

Djokovic oli mestari Indian Wellsissä kolme vuotta putkeen vuosien 2014 – 2016 välillä ja hakee nyt ennätyksellistä kuudetta mestaruuttaan, joka jatkaisi hänen loistavaa alkua tälle kaudelle ja toimisi itseluottamuksen kohottajana ennen kesän kovia turnauksia. 31-Vuotiaan Djokovicin kauden päätavoite voi olla Ranskan Avoimet joka on ainoa tenniksen Grand Slam turnaus jota hän ei ole onnistunut voittanut vähintään kahdesti ja hänen kertoimensa Pariisin turnauksen voittoon on 3.05.

Kyrgios voi olla uhka

Juan Martin del Potro oli hieman yllättävä voittaja viime vuonna sillä hänestä tuli ensimmäinen ”Top-4” ulkopuolelta tullut voittaja sitten Ivan Ljubicicin vuonna 2010. Argentiinalainen ei pysty puolustamaan voittoaan tänä vuonna sillä lääkäri on määrännyt hänelle lepoa polvivamman takia. Nick Kyrgios voikin olla se pelaaja joka yllättää tänä vuonna.

Australialainen kaatoi tällä viikolla sekä Rafael Nadalin että Stan Wawrinkan Meksikon avoimissa kolmessa erässä ja häneltä selvästikin löytyy tarpeeksi taitoa haastaa paremmat pelaajat isoissa turnauksissa. Hän on kuitenkin räjähdysherkkä ja kiivas luonteinen pelaaja ja ennenkuin hän näyttää hieman tasaisuutta ja pitää temperamenttinsa kurissa niin häntä ei voida tosissaan pitää haastajana maailmanlistan kärkipaikoille. Viimeaikaiset otteet lupaavat kuitenkin hyvää ja kun hän on iskussa niin mitä tahansa voi tapahtua, mukaan lukien voitto Kaliforniassa.

Osaka koettaa puolustaa viime vuoden voittoaan

Naomi Osaka voitti viime vuoden Indian Wellsin naisten turnauksen ja silloin se oli hänen uransa isoin koskaan voittama turnaus. Nyt 12 kuukautta myöhemmin hän on kaksinkertainen Grand Slam turnausvoittaja ja maailmanlistan tämänhetkinen naisten ykköspelaaja.

Hänen valmistautumisensa tämän vuoden turnaukseen ei ole kuitenkaan mennyt ihan putkeen sillä hän on juurikään hankkinut itselleen uuden valmentajan, Jermaine Jenkinsin ja hänen ensimmäinen turnauksensa jossa hän oli ykkössijoitettuna päättyi avauskierroksen tappioon Dubaissa Kristina Mladenovicia vastaan.

Turnauksen historia ei myöskään suosi japanilaista Osakaa sillä ne jotka ovat hieman taikauskoisia eivät haluaisi lyödä vetoa Naomin puolesta. Yksikään pelaaja ei ole onnistunut puolustamaan naisten puolella mestaruuttaa Indian Wellsissä sitten Martina Navratilovan vuonna 1991 lähes 30 vuotta sitten.

Uudelleen heräävä Bencic voi olla vedon arvoinen

Sveitsin Belinda Bencic on kärsinyt kovia aikoja parin viime vuoden ajan aina siitä lähtien kun hän nousi WTA maailmanlistan tilastoissa jopa seitsemännelle sijalle vuonna 2016. Hän on nyt kuitenkin uudelleen heräämässä ja on ollut hyvässä iskussa tämän vuoden aikana.

Tämä 21-vuotias on palaamassa maailman 20 parhaan joukkoon ja hän voitti Dubain turnauksen runsas viikko sitten kaatamalla Tsekin Petra Kvitovan finaalissa. Matkalla finaaliin hän myös voitti neljä muutakin Top-10 pelaajaa joten vire on hänellä kova.

Indian Wellsin turnauksen voitto voisi olla hänen uransa tämänhetkinen kohokohta Bencicille, mutta hänestä voi tulevaisuudessa tulla hyvinkin Grand Slam voittaja . Tämän vuoden Wimbledonin voitosta tarjotaan hänelle 41.00 kerrointa ja 67.00 kerroin voittamaan Yhdysvaltain avoimet myöhemmin tänä vuonna.

KLIKKAA TÄSTÄ