WGC Bridgestone Invitational

WGC

Bana: Firestone Golf Course

Det är dags för årets tredje WGC-tävling. I vanlig ordning spelas Bridgestone Invitational på Firestone Golf Course i Ohio. I banans moderna historia finns det egentligen bara en huvudkaraktär, nämligen Tiger Woods. 42-åriga golflegendaren från Kalifornien har vunnit på Firestone hela åtta gånger vilket är flest antal vinster av någon på banan, samt delat rekord på flest antal vinter på någon bana i PGA-toursammanhang. Han delar även banrekord med bland andra Hideki Matsuyama då de båda har slagit 9 under par på banan. Att det kommer bli en het kamp mellan Woods rutin och golfens nya proffs på Firestone är det inget tvivel om. Tävlingen går av stapeln nu till helgen och börjar redan på torsdag den 2:e juli och avslutas på söndag den 5:e juli.

Ja, det är Tiger Woods som står i fokus inför Bridgestone Invitational. Trots att det är första gången på fyra år som han kvalar in till en WGC-tävling. Men hans gamla rekord på banan på 18 hål, 61 slag alltså 9 under par samt hans imponerade rekord på 72 hål från 200, 259 slag, 21 under par. Han rankas knappt in som topp 50 i skrivande stund men hans spel i The Open Championship i kombination med hans fina facit från banan gör att han går in som en av huvudfavoriterna till tävlingen. Bethard sätter hans chanser till att vinna hela tävlingen till 12.50 gånger pengarna.

Dustin Johnson fortsätter att leverera förstklassig golf. Han storspelade nu senast i Canadian Open där han vann, tre slag före sydkoreanerna Whee Kim och Byeong Hun An som delade en andraplats. Detta innebar att Johnson drog hem sin tredje PGA-vinst för säsongen och hamnar nu på hela 19 segrar totalt, bara en från den magiska gränsen på 20 vinster. Hans chanser att vinna på Firestone Golf Course sätter Bethard till oddset 8.00 gånger insatsen. Det lägsta oddset på någon vilket inte är så konstigt när man titulerar sig som världsetta och i tillägg leder FedEx-cup med marginal.

Andra potentiella vinnare till tävlingen hittar vi inte minst i Hideki Matsuyama, som innehar banrekord på banan, 61 slag och 9 under par. Ett rekord som japanen satte så sent som förra året. Världstrean Justin Thomas söker fram emot att söka revansch efter sina misstag på The Open nu senast. Han har efter det placerat sig på en topp tio-placering i Paris och innan har han fått två PGA-vinster med sig.

Banan

Första delen av banan byggdes av entreprenören Harvey Firestone för sina anställda på gummifabriken Firestone redan 1929. Banan har sedan dess varit högt aktad på amerikanska golfscenen och har varit värd för PGA-tävlingar i hela fem decennier. Den är också den sista ursprungliga WGC-banan som fortfarande används i tävlingssammanhang. Nu består Firestone Country Club består av tre banor, den södra, den norra och den västra. I år, som så många år innan, arrangeras Bridgestone Invitational på den södra banan på golfklubben. Den sträcker sig hela 6,7 kilometer och par ligger på 70.

BETTA NU – KLICKA HÄR