Saul Alvarez vs Gennady Golovkin

För nästan exakt ett år sedan gick Alvarez och Golovkin en match som efter tolv rundor inte hade någon vinnare. Det blev ett oavgjort resultat i en match som av många hyllades som en av årets största. Nu har Gennady Golovkin, eller GGG, accepterat en re match mot Saul Alvarez den 16:e september.

Länge har det planerats en match mellan Alvarez och Golovkin och redan direkt efter första matchen sattes ett datum i maj förra året. Något som senare fick skjutas upp då Alvarez blev bannad från boxning. Anledningen till att han inte fick boxas var att han fick ett positivt resultat av ett drogtest. Den olagliga substansen var clenbuterol. Alvarez själv hävdade att han hade ätit mat innehållande den otillåtna substansen. Detta ledde till ett sex månader långt uppehåll från tävlingsmatcher i boxningen.

Den 17:e augusti upphävdes dock bannen från boxning och Gennady Golovkin accepterade en match nästan direkt. Att det ligger mycket anspänning i luften när dessa två herrar möts är det inget tvivel om. Förra gången de mötes blev det ett kontroversiellt oavgjort resultat. Både Alvarez och Golovkin levererade bra högklassig boxning. De höll sig till sina matchplaner och båda var i utmärkt form. Ingen av dem åkte ner och ingen av dem backade, och framför allt, båda hade deras stunder där de dominerade. Resultatet i matchen blev till sist 115–114, 114–114, 118–110 med en liten fördel Golovkin även resultatet i slutändan blev oavgjort. Detta gjorde att Golovkin fick behålla sitt bälte trots omständigheterna.

Det blev en hel del drama om domarbesluten efter matchen. Enligt många vann Golovkin stort över mexikanen och borde gått därifrån med mer ett oavgjort resultat. Men att det var en jämn match hyser det inga tvivel om. Och att det kommer bli en jämn match finns det nog inte heller någon som kan motsätta sig. Golovkin som nu är 35 börjar närma sig en ålder där fysiken börjar ge med sig något och många ställer sig frågan om han fortfarande kan motstå Alvarez 28 åriga fysik.

Golovkin håller förnärvarande två bälten i världstitlarna WBC och WBA i medelklassen. Han blev precis av med sitt tredje, IBF, efter att ha nekat en match mot utmanaren Sergiy Derevyanchenko. Nu när Alavarz utmanar om ett av de andra står mycket för spel för GGG som under de senaste tio åren har dominerat boxningsvärlden.

Alvarez tidigare framgångar innehåller även de många världstitlar från hans unga år 2011–2013. Men har under de senaste åren ställt sig i skuggan för den Golovkin, framför allt efter förra matchen som många ansåg att den sistnämnde vann. Det hjälpte inte heller Alvarez aktier att han visade positivt för ett dopningsmedel och fick skjuta upp match.

Men Alvarez ska vara i en ypperlig form inför mötet som äger rum lördagen den 16:e september. Enligt Bethards experter är Golovkin favorit att ta hem matchen. Oddset på att mästaren från Kazakstan försvarar sin titel ligger just nu på 1.60. Att Alvarez lyckas ta titeln från Golovkin ligger på oddset på 2.35. Men att det kommer bli en lika bra match som förra gången är det inga tvivel om.

BETTA NU – KLICKA HÄR