Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

På lördag den 6:e oktober kommer antagligen den största händelsen sen McGregor möte Mayweather att ske. McGregor är i ropet igen och ska nu utmana lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. McGregor som tidigare har varit haft både fjäder-och lättviktmästare i UFC kommer tillbaka efter drygt två års frånvaro från sporten. Men med tanke på vilken publikfavorit irländske McGregor är och hur bra Khabib är matchen redan uppsnackad till en legendarisk nivå.  

McGregor

McGregor har tävlat professionellt i tio års tid nu. Efter sin debut där han vann på teknisk knockout mot Gary Morris förlorade han sina två efterföljande matcher. Men i sina åtta följande matcher vann han samtliga, och skapade sig i ett namn i UFC-världens samtidigt som han löste ett kontrakt.

En av hans största vinster var mot brassen José Aldo där han bara efter 13 sekunder in i första ronden vann på knockout. Det ska då sägas att Aldo då var ansedd som den bästa utövaren av UFC, genom tiderna. Det var första gången han fick hålla lättviktarbältet i sina händer.

Efter det har han gått matcher mot Nate Diaz där han förlorade i första matchen men vann sedan returen. Senast i den legendariska matchen mot Mayweather förlorade han i den 10:e ronden på teknisk knockout.

Statistik

Knockouts: 18 st

Vinster: 21 st

Förluster: 3 st

Khabib Nurmagomedov

Likt McGregor debuterade han också 2008 då han mötte Vusal Bayramov med triangle choke redan i första omgången. Dagistaniern har ett helt enastående facit med hela 26 vinster och 0 förluster. Men det skulle visa sig vara svårare för Khabib att lösa ett kontrakt och han var tvungen att vinna hela 16 matcher innan han kunde lösa ett kontrakt med UFC.

Efter Khabib löste sitt ett kontrakt med UFC skulle det dröja ytterligare nio raka vinster innan han fick chansen på lättviktsbältet. Men efter många om och men är det svårt att ordna en match för Khabib. Han skulle ha ställts mot Tony Ferguson men matchen fick strykas tre gånger, för skador och viktmissar, och en gång för att just McGregor saboterade.

Till slut får Al Iaquinta chansen att ställa upp på en match om lättviktsbältet mot Khabib. Han vinner matchen och får för första gången i sin karriär gå fem ronder mot en motståndare, och får för första gången hålla lättviktsbältet i sina händer.

Statistik

Knockouts: 8 st

Vinster: 26 st

Förluster: 0 st

 Matchen

Det finns absolut mycket känslor inblandade i matchen mellan McGregor och Khabib. Inte minst sen incidenten där McGregor kastar en lastkärra på den buss som Khabib sitter i. Men det kommer också bli ett intressant möte av andra anledningar. De två UFC-utövarna har två helt olika stilar. Där McGregor kör mer aggressivt och satsar på en knockouts med ”en slags-knockouts”. Khabib är mer passiv och teknisk och går mer för grepp och chocks och vinna på submissions. Enligt experterna ligger favoritskapet på Khabib. Hans facit säger allt om hur bra han är. McGregors form är med oviss med tanke på att han inte har varit aktiv de senaste två åren. Men det som är säkert är att den är att matchen inte får missas, redan på förhand är det en av de största händelserna i UFC, någonsin.

BETTA NU – KLICKA HÄR