Kubrat Pulev vs Hughie Fury

Den 27:e oktober vankas det riktigt tung boxning när Hughie Fury och Kubrat Pulev ska göra upp. Den yngre av boxarna, Hughie, blott 24 år gammal behöver en vinst över förre detta utmanaren till tungviktbältet för att kunna i sin tur kunna utmana den nuvarande mästaren av International Boxing Federation, IBF. Veteranen Pulev fyller 37 år i år och har en lång karriär bakom sig och erfarenhet ställer sig mot ungdomlig styrka i detta möte. Förra gången som de två skulle mötas valde den sistnämnde att dra sig ur på grund av skada då hans axel gick sönder bara elva dagar innan fighten skulle äga rum.

Hughie kommer att utmana den bulgariska Pulev på dennas hemmaarena i Sofia vilket innebär att det kommer bli svårt att vinna såvida han inte gör något spektakulärt. Han kan inte köra sin vanliga taktik med rörelse, jabbar och hålla sin stans som han gjorde i sitt misslyckade försök att utmana förra detta världsmästaren i tungvikt, Joseph Parker, förra året. Han blir lätt för passiv i ringen vilket är problematiskt när man försöker utmana på den här nivån.

I övrigt har Hughie en fin karriär bakom sig, dock är det först på senare år som han har börjat utmana de riktiga bjässarna i ringen. Han har under sin proffskarriär gått 22 matcher varav han har förlorat en, mot Parker, och vunnit 21. Av dessa vinster var elva stycken på knockout. Men för att göra bättre ifrån sig på den här nivån krävs det både intelligens och mod, något som vi inte sett i överflöd i hans fighter än så länge. Förhoppningsvis har han lärt sig en läxa mot Parker och går in i matchen för att våga vara mer offensiv, något som i så fall bäddar för en riktigt fin match.

Veteranen Pulev har ett riktigt fint facit. Han har efter 26 matcher endast en förlust. Han har vunnit 13 av sina matcher på knockout. Han gick besegrad i sin 20 första matcher, och då mot imponerande motstånd som Tony Thompson och Alexander Ustinov. 2014 gick han en titelmatch mot dåvarande mästaren Vladimir Klitsjko. Även om Pulev tog räkning två gånger i första ronden och en gång i tredje klarade han sig till femte ronden där han blev utslagen.

Mycket talar dock för att den äldre av dem vinner matchen den 27:e oktober. Pulev har hemmaarena som fördel och även den som är bäst rankad. Detta sätter press på den yngre Hughie som behöver utmana Pulev för att kunna vinna på poäng. Svårt för britten som har alldeles för frekventa tendenser att vilja hålla motståndaren. Något som inte kommer gå vägen mot Pulev, och om det skulle, absolut inte mot den nuvarande titelhållaren Joshua.

Bethard har ändå satt oddsen på utgången av matchen ganska jämt. Dock något lägre på Pulev. Bulgaren får oddset 1.76 gånger pengarna medan britten Hughie får oddset 2.20 gånger spelad insats. Kanske är det för att Hughie också spenderade en del av sin amatörkarriär i just Bulgarien.

BETTA NU – KLICKA HÄR