NHL Utvalda matcher 1-3/11

Som vanligt är NHL:s schema i full rullning och veckorna är överfyllda med matcher. Ligan verkar ha satt sig en smula när vi har drygt kommit elva omgångar in och toppskikt så väl som bottenskikt har etablerat sig. Mest plockade poäng, 18, hittills har Nashville Predators i västra delen efter att ha vunnit nio av sina tolv första matcher. I östra är det Tampa Bay Lightning som dominerar med 17 poäng men med en match mindre spelad.

Vancouver Canucks vs Chicago Blackhawks

1:e november 02:00

Efter två raka förluster tog Vancouver återigen en seger mot Minnesota Wild. Resultatet blev till sist 5-2 efter att Granlund öppnade målskyttet för Canucks. Man hade sedan 3-2 efter två perioder efter att Petterson gjort två mål. Hutton kunde sen fastställa slutresultatet 5-2 när han i slutminuterna sköt in pucken i öppen kasse. Spelare att hålla utkik efter är Elias Petterson och Bo Harvat efter 13 matcher har sju mål och tre assister.

Det går något sämre nu för Chicago Blackhawks som har åkt på två raka förluster. Både Edmonton Oilers och St. Louis Blues visade sig vara för mycket då man förlorade en efter tre perioder och en efter straffavgörande. Man har ändå presterat fint under inledningen av säsongen och bästa målskytt är Patrick Kane som redan har gjort elva mål och sju assist än så länge.

Matchens odds ligger just nu på 2.15 för ett spel på hemmalaget och 1.76 för ett spel på bortalaget hos Bethard. Poängspelet på att det blir under sex mål i matchen ligger på 1.84 och vittnar om att det kommer bli en händelserik match.

Tampa Bay Lightning vs Nashville Predators

1:e november 23:30

Dessa dagars absoulta toppmöte står mellan Lightning och Predators. Båda lagen toppar sina divisioner och har tagit flest poäng hittills. Efter att Predators har öppnade säsongen något svagare än förväntat har man nu fått upp farten igen på allvar. Man har gjort minst tre mål på sina nio senaste matcher, senast mot Vegas Golden Knights där man vann med övertygande 4-1.

Man möter i Lightning ett annat lag med riktigt bra offensiv. Man har endast förlorat en poäng sedan coach Jon Cooper valde att sätta Stamkos och Kucherov i två separata kedjor. Anledningen? Offensiven här med. I de senaste sex matcherna snittar man 4.33 mål per match.

Det är två lag med båda offensiva kvalitéer av absoluta världsklass. Bethard ger Lightning, som har hemmafördel, snäppet lägre odds. 1.80 gånger pengarna för en rak ett medans 2.05 gånger spelad insats för en rak tvåa.

St. Louis Blues vs Vegas Golden Knights

2:e november 00:00

Sist men inte minst besöker Golden Knights St. Louis för att försöka kamma hem en efterlängtad seger. Golden Knights som spelade final i Stanley Cup förra året har verkligen fått en horribel start på säsongen. I de senaste tre matcherna har man bara vunnit en gång, och den på övertid. Totalt innebär det bara 5 segrar för ett lag som borde ta sig till ett slutspel. Den här gången möter man Blues som även de, dock inte lika oväntat, har tagit en plats i bottenskiktet. Det är dock ett lag som kan skrälla. I sina två senaste vinster har man slagit Blackhawks med hela 7-3 och Maple Leafs med 4-1.

Oddsen i matchen sätts till Blues fördel med ett odds på 1.74 på hemmalaget. Samma spel på bortalaget kan spelas för 2.15 gånger pengarna.

BETTA NU