Josh Kelly mot Kris George

Det står nu klart att Josh Kelly, 2016 års olympier, tänker utmana Commenwealth welterviktchampion Kris George om titel. Kelly kommer från en svit med 6–0 i matcher varav fyra på knockout. Kelly som fortfarande är relativt ung, bara 24 år, kommer precis från en match mot före detta världsmästare i mellanvikt, Carlos Molina. Veteranen Molina som fyllde 35 i år stod chanslös mot en överlägsen Kelly.

Josh ”Pretty Boy” Kelly kommer dock möta en betydligt tuffare motståndare i Kris George. Steget går från veteran till champion. 28-årigen från Australien har ett fint facit på 14–1 i matcher där hela åtta var på knockout. Senast han fick försvara titeln var mot en annan olympier, Cameron Hammond i november 2016. Den enda förlusten på hans 6 år i proffskarriären var mot kinesiska Can Xu i juni 2015 där George hade problem mot Xu snabbhet. Det är just snabbheten som är Kellys fördel i den här fighten. Snabbheten och det faktum att George, trots sin svit, har enligt många mött ett ganska mediokert motstånd. Andra hävdar att det är ett modigt om inte dumdristigt drag att möta en 28-årig Kris George med sådan rutin. George var i en liknande situation som Kelly i samma stadie i hans karriär. Den unge australiensaren var också på uppgång med ett otroligt självförtroende. Australiensaren hade gått 7–0 i matcher med 5 knockouts och precis slagit Ozan Craddock och fick med den vinsten Queensland State weltervikttiteln. Efter segern tog sig George vatten över huvudet och gick för att ta hem WBA Oceania där han mötte den rutinerade Can Xu där han förlorade. George är nu övertygad om att Kelly kommer göra samma misstag.

Den 16:e juni på Metro Radio Arena i Newcastle klockan 20.00 svensk tid gör de upp om titeln. Det återstår att se om rutinerade kommer kunna Kris Georige försvara sin titel mot den talangfulla Josh Kelly.