Lewis Ritson mot Paul Hyland Jr

Den 16:e juni görs det upp om vem som kommer bära den brittiska lättviktstiteln i Newcastle. Den försvarande titelhållaren Lewis Ritson har en imponerande svit bakom sig och obesegrad i matcher och med några riktigt imponerande segrar som sticker ut. Ritson har sedan oktober tagit sig an Robbie Barret, med vinst i tionde och Joe Murray som han körde över i första ronden. Sist men inte minst segrade Ritson över den gamla mästaren Scotty Cardle som han tog den brittiska titeln ifrån.

Paul Hyland Jr, med 17–0-sviten inför denna uppgörelse, står som given utmanare till Ritson då man så sent som förra året lyckades landa IBF europeiska lättviktsbälte. I den matchen slog han Adam Dingsdale genom en imponerande knockout i första ronden. Efter det har han lyckats försvara den mot 34-åriga Stephen Ormond som besegrade i den 3:e ronden. Matchen kallas i brittisk media för ”Battle of the Unbeaten” där båda boxare i sina proffskarriärer har gått obesegrade. Ändå är media med många boxningsfans eniga om vem som är favoriten. Lewis Ritson ser för bra ut för att Paul Hyland Jr ska kunna hota titelhållaren. Lewis boxas på ett smartare sätt, han har ständigt tryck på sin motståndare medans hans överkroppsrörelser är näst intill felfria. Hyland Jr saknar den kraft som Lewis besitter plus att försvararen är på hemmaplan vilket kommer ge extra energi till Newcastlebon. Det ska mycket till från Paul Hyland Jr för att han ska gå hem den 16:e med segern som sin. Ritson ses som klar favorit  och Bethard ger just nu oddset 1.10 för att han ska gå segrande ur denna titelutmaning.

Den brittiska titeln betyder mer än bara äran över att vara Storbritanniens bästa boxare, med den får man även chansen att utmana den Europeiska titeln. Något som både Ritson och Hyland jr har gått ut med att de tänker göra.