Martin Murray – Roberto Garcia Preview

Martin Murray – Roberto Garcia

Om allt hade gått enligt planerna denna helg hade Martin Murray slagits för världstiteln för sjätte gången. En skada hindrade dock Billy Joe Sounders från att gå sin match nu på lördag. Istället kommer Martin Murray möta mexikanen Roberto ”La Amenaza” Garcia för WBC:s silverbälte. Matchen kommer äga rum i London på O2 arena.

Murray som i sin proffskarriär i medelvikt har gått 41 matcher med 36 vinster varav 17 var på knockout. På samma tid har Murray bara missat en match. Efter en period där Murray har prövat en tyngre viktklass, 168, är han nu tillbaka på 160 igen. Hans försök att köra en högre viktklass gick inte enligt planerna då han förlorade mot både George Groves och Arthur Abraham och satsar nu på sin gamla viktklass igen. Murrays sista fight i klassen 160 var i 2015 då han förlorade mot Gennady Golokvin som då hade gått 31 matcher utan förlust.

Garcia som är en veteran i medelvikts-klassen har gått 44 matcher under sin proffskarriär där han gjort 25 knockouts. Han gjorde sin debut i boxningsvärlden redan 2001. Trots en imponerande svit på pappret han har sin definierande kamp 2010 då han hade ett nederlag mot Antonio Margarito i bagaget som fortfarande sitter kvar. Senast La Amenaza slogs var i augusti 2017 då han åkte tillbaka till Mexiko för att möta Julio Cesar Chavezs son, Omar för att slåss om WBC:s silverbälte. Efter 10 rundor mot Omar visade han att han fortfarande har en hel del att ge i boxningsvärlden även om han nu är ett par snäpp under eliten.

Om det blir en lättare match för Murray att möta Roberto Garcia än Billy Joe Sounders återstår att se. Men den här fighten känns på förhand som att den kommer bli mer underhållande med en spännande kombination av boxningsstilar från Murray och Garcia. Murray går in i fighten som förhandsfavorit och ett bet på att han vinner hos Bethard ger 1.54 gånger pengarna.