Oleksandr Usyk vs. Tony Bellew: Hemmaidolen gör upp mot den störste

Det vankas stormöte i boxningsvärlden när Bellow ska försöka utmana Usyk i Manchester Arena på lördag. Den 10:e november klockan 22:00 gör dessa två herrar upp om hela fyra cruiserviktsbälten. Usyk har under sin karriär gått 15 matcher i proffskläder. Han är helt obesegrad och vann hela 11 på knockout. Hans motståndare, Tony Bellow, är något mer rutinerad i proffsvärlden och har facit 30-2-1 med 20 knockouts. Trots detta faller nog strålkastarljuset lite extra på Usyk även om Bellow står på hemmaplan.

Ja, Usyk har verkligen dominerat scenen i Cruiservikt de senaste åren och bör nog anses som den främste boxaren 2018, sett till sin egen viktklass. Han tågade in i den absoluta världsklassen redan med WBO-bältet i sitt ägo. Efter det har han tagit WBC-bältet från den lettiska Mairis Briedis i semifinalerna i januari och tog över två bälten av ryske Murat Gassiev, IBF och WBA i finalen i juli. Dessa två matcher, samt matchen då han fick WBO-bältet som han vann genom att slå tyske Marco Huck i september 2017, var samtliga på bortaplan.

Nu är han på resande fot igen när han ska besöka England som den första innehaven av samtliga fyra majorbältet. WBO blev ett upphöjt till majorstatus efter 2007. Nu kommer han riskera samtliga fyra bälten i matchen mot Bellow.

Tony Bellow har blivit en populär figur i sitt hemland England, och det inte bara för att han deltagit i filmen Creed. Han har under sin karriär börjat i lätt tungvikt och utmanat titlar vid flertalet tillfällen framgångsrikt. Nu har han dock gått upp en viktklass och i maj 2016 och tog en WBC-titeln från Ilunga Makabu efter en galen knockout.

Efter ett att försvarat titeln mot BJ Flores tog han steget upp till tungvikt för att utmana David Haye. Han på en teknisk KO och efter att Haye skadade sin häl och kunde knappt stå upp. De mötes en gång senare, då med Haye i fullgott skick men även där segrade Bellow och fick Haye att pensionera sig. Bellow är nu 35 år gammal och börjar också närma sig ett slut på karriären. Frågan är om han kan utmana den fyra år yngre Usyk.

Bethard ser Bellows chanser som små. Oddsen på matchen utgång ligger på 1.13 på att Usyk vinner och 5.45 på att britten vinner. Den helt obesegrade Usyk står såvida som favorit i det här legendariska mötet och trots oddssättningen inte bör missas. 

BETTA NU – KLICKA HÄR