Deontoy Wilder vs Tyson Fury: Matchen är som upplagd för en knockout

2018 har huserat med högklassiska matcher i nästan varje viktklass än så länge. Nu kommer även tungviktsklassen att bjuda till och visa årets kanske hetaste och mest uppsnackade match så långt. På ena sidan står hittills obesegrade försvararen av WBC i tungviktsklassen Deontay Wilder, på andra sidan står hans utmanare, också obesegrade utmanaren direkt från England, Tyson Fury. Matchen har varit på gång att hända under flera år allt efter som båda lägger in fler och fler matcher på vinstkontot medan förlustkontot står tomt. På lördag den 1:e december kommer dock någon av dessa herrar upplevt sin första förlust i proffskarriären. Matchen kommer att äga rum i Stapels Center i Los Angeles 05:00 svensk tid.

The Bronze Bomber som Wilder också kallas har en otrolig kapacitet sin i högersving. Wilder kör stenhårt på att vinna sina matcher genom knockout. Han har hittills gått hela 40 matcher i sin proffskarriär, och vunnit samtliga. Ännu mer imponerande är att han har vunnit hela 39 stycken på knockout. Det är en snubbe som har ett one way game.

Hands motståndare Fury, även kallas Gypsy King har under sin tid som proffs gått 27 matcher, alla vinster och 19 på knockout. Fury har dock en mörkare karriär än sin motståndare i helgen. Han kommer precis tillbaka till boxning efter en tid av avstängning. Han blev av med sin boxningslicens efter att ha blivit testad positivt på ett drogtest och har sedan en tid tillbaka haft problem med substansintag och med sin mentala hälsa. I samma veva blev han av med samtliga av sina titlar och utmärkelser i sporten. Han är nu dock tillbaka, har tappat en hel del vikt och ser mer vital ut än någonsin.

Även om båda två sträcker sig en bit över två meter och båda har ortodox stil skiljer sig deras tekniker en hel del. Wilder är en klassisk power puncher och laddar allt på enskilda slag. Fury är inte alls lika kraftfull i sina slag som Wilder, men kan kanske med din provocerande och mer kontroversiella stil, mer baserad på kombinationsslag med jabbar och fotarbete störa Wilder till den grad och få öppningar till slag. Samtliga experter är överens om att det är just i Wilders slagfrekens när han går på knockout som att matcher kommer avgöras, åt ett eller annat håll. Sådana slag leder till öppningar åt båda håll.

Bethard håller ändå Wilder till favoriten i matchen. Oddsen i matchen sätts till följande, 1.55 på att Deontay Wilder kommer vinna och 2.70 gånger pengarna på att Tyson Fury tar hem matchen. Wilder har dessutom hemmaplan, en nation som håller på den första amerikanska tungviktsboxaren att inneha en titel på över ett decennier.

BETTA NU – KLICKA HÄR