Rocky Fielding vs Saul Alavarez

Det vankas en jättematch när Saul ”Canelo” Alvarez gör sin boxningsdebut i New York för att möta WBA-världsmästaren i supermellanvikt, Liverpoolsonen Rocky Fielding. Matchen, som är upplagd för att gå tolv rundor, kommer äga rum i Madison Square Garden den 16:e december klockan 03:00. 

28-åriga Alvarez har under den senaste tiden ansetts som den bästa i sin viktklass efter att han slog Gennady ”GGG” Golovkin i deras rematch i september tidigare i år. Vinsten innebar att han nu stoltserar med WBC-, WBA- och Ring Magazine-bältena i mellanklass.

Han har under sin proffskarriär gått 53 matcher och har vunnit 50 av dessa. I tillägg var 34 av dessa på knockout. I matchen mot Golovkin var det just hans träffsäkerhet som vann han matchen. Han snittar ungefär 32 procent när det kommer till landade slag och får in en hel del raka kraftslag på sina motståndare, något som bäddar för en knockout.

Fielding skiljer sig dock något från Golovkin om man ser till storlek och framför allt längdmässigt. Av dessa tre är Alvarez kortast och han är hela tio centimeter kortare än sin motståndare i helgens match. Fieldings största chans är att utnyttja sin längd och räckvidd mot kraftpaketet Alvarez.

Fielding har gjort sig ett namn i boxningsvärlden genom att möta främst landsmän och brittiska boxare, och det med framgång. Han har endast förlorat en match i sin proffskarriär som består av 28 matcher. Denna var mot Callum Smith, som senare blev världsmästare. Sedan dess har han vunnit sex raka matcher, inkluderat matchen mot Tyron Zeuge då han fick sin WBA-titel.

Men britten får ett tufft möte mot Alvarez. Mexikanen har knockat sina tre senaste brittiska motståndare, bland andra Liam Smith och Amir Kahn. Mexikanen ses som klar favorit att vinna matchen och Bethard sätter oddset till 1.05 på att han står som segrare.

För ett mer givande odds kan man spela på matchen längd. Alvarez brukar känna in sin motståndare och lägga högsta växeln i senare del av matchen. Han har endast vunnit tre av sina 13 senaste matcher innan runda sex. Ett spel på att Alvarez vinner i runda 7-9 finns hos Bethard för 4.00 gånger spelad insats.

BETTA NU – KLICKA HÄR