Whyte favorit även i returen

Lördagen den 22 är fylld med underhållande och högklassig boxning, inte minst i tungviktsklassen. Men en match som sticker ut lite extra är den mellan Dillian Whyte och Dereck Chisora. De båda mötes 2016 i vad som slutade i en av årets bästa matcher. Då vann Whyte efter samtliga tolv rundorna avverkades och ett kontroversiellt delat beslut fick tas, något som har väckt en revanschlust i Chisora.

Även i denna matchen är det Whyte som favoritskapet på sig. Oddset på att han vinner på lördag ligger just nu på 1.28 gånger spelad insats medan Chisora får oddset 3.70.

Whyte rankas som femma i världen av Ring Magazine och har sedan sin proffskarriär startade gått 25 matcher. Av dessa har han endast förlorat mot Anthony Joshua i 2015, så som alla gör mot Joshua. Men han gav åtminstone Joshua den svåraste matchen i hans karriär den gången. En match som Whyte gärna vill gå igen.

 För så är det, att vinnaren i den här matchen har goda chanser att utmana världsmästartiteln och vem håller i den om inte Joshua. Något som ger den här matchen det där lilla extra.

Kan Chisora utmana?

34-årige veteranen har varit i proffskarriären i nästan tolv år. Han har hunnit gå 37 matcher, men har inte samma fina statistik som sin motståndare på lördag. Han har förlorat åtta totalt, varav en var efter förra matchen mot Whyte.

Chisora har gått tre matcher till sen förra mötet 2016 och så sent som i juli fick vi se lite av den forna kraft som Chisora besitter när han utmanade Carlos Takem. Efter att ha varit underläge i sju rundor vände Chisora överraskade och vann i åttonde ronden på knockout. Ett styrkebesked som borde oroa Whyte.

Whyte har även han gått fyra matcher sen förra mötet och har vunnit samtliga. Även om Chisora har hjärta och vilja har Whyte erkänt bättre teknik, och är fyra år yngre. Chisora närmar sig 35 och konditionen kan vara en faktor i matchen. Att matchen slutar innan 10.5 runder ligger på oddset 2.39.

BETTA NU – KLICKA HÄR